Onze reisplannen voor 2017 tot nu toe: Malta & op wintersport!

ski kleding

In november vertelde ik al dat ik zoveeeel zin heb in het reisjaar van 2017. Alles staat nog open! Nou ja, inmiddels niet álles meer. Er zijn al een aantal dingen vastgelegd! Maar verder staat er ook nog een boel open, hoor! Plannen genoeg. Het budget van dit jaar is klein (vergeleken met dit jaar, het is natuurlijk alsnog een boel geld): €2.500 – €3.000. Benieuwd wat we allemaal van plan zijn?

Winter – Malta

Eén van de dingen die we inmiddels geboekt hebben, is een trip naar Malta! We gaan begin 2017 vijf dagen dit eiland verkennen! Ik heb er heeeeeel veel zin in en ben heel benieuwd wat Malta allemaal te bieden heeft. Kunnen we meteen weer een nieuw land van onze Europa challenge afstrepen! Is één van jullie weleens op Malta geweest? Tips zijn zeer welkom in de comments!

Deze eerste reis is lekker goedkoop: voor de vliegtickets én het hotel betaalden we €64 per persoon! En voor de auto betaalden we €27 per persoon. In totaal zijn we nu dus pas €91 per persoon kwijt. Al met al verwachten we voor deze trip zo’n €300 te betalen met z’n tweeën.

ski kleding

Voorjaar – Op wintersport in Oostenrijk

Vroeger ging ik een tijd bijna elk jaar op wintersport met mijn ouders en in 2012 ging Geert voor het eerst mee. Daarna zijn we niet meer op wintersport geweest, maar dit jaar is het weer zo ver! Ter ere van het 25 jarige huwelijk van mijn ouders vorig jaar, gaan we met het hele gezin (inclusief mijn broertje en mijn schoonzusje) weer op wintersport! Super leuk!

Ik zeg wel dat we naar Oostenrijk gaan, maar eigenlijk slapen we in Duitsland. In het plaatsje Reit im Winkl. Maar we skiën meestal aan de andere kant van de berg, in Oostenrijk, haha! Ik ben benieuwd of er weer net zoveel sneeuw ligt als in 2012 (wat stiekem alweer best lang geleden is!). Maar met één ding ben ik wel heel blij: ik hoef niet meer als een zuurstok barbie over de piste…

Ik kocht mijn oude ski-kleding namelijk meer dan tien jaar geleden, of zoiets. En toen koos ik voor een zwarte broek en een heftig roze jas. Was toen best leuk, maar als je 25 bent (bijna jarig!) niet per se. Gelukkig was daar Outdoor Supply. Van hen mocht ik nieuwe wintersportkleding uitzoeken en jongens, ik ben een gelukkig meisje. Ik besloot nu voor juist een gekleurde broek te gaan en een zwarte jas. Het werd een koraalkleurige ski broek van Columbia en een zwarte ski jas van Brunotti.

Ik vind ze samen héél leuk staan en ze zitten heel lekker! Natuurlijk heb ik ze nog niet uitgeprobeerd tijdens het skiën, maar volgens mij gaat het helemaal goed komen! De broek is gemaakt van 100% Nylon en ventilerend materiaal en heeft een verstelbare tailleband. De jas is gemaakt van 94% Polyester, is waterafstotend en winddicht en heeft speciale zakken voor je skipas en telefoon (handig!). Wat me vooral opviel was dat ze allebei echt een mooie pasvorm hebben (er zit tenminste een figuur in en je wordt geen vierkant blok aan ski kleding) en dat de jas zo dun is!

Ik heb heel veel zin om deze kleding te gaan dragen tijdens onze ski trip!

ski kleding

Voorjaar – Familieweekend in Drenthe

Elk jaar gaan we met de familie van Geert (mijn schoonouders, zwager en schoonzusje) een weekendje weg. In 2016 gingen we logeren bij de boer in Drenthe, in 2015 gingen we naar Terschelling en dit jaar gaan we logeren in een schaapskooi in Drenthe! Het is altijd super gezellig en we vinden het allemaal leuk om ‘gekke’ slaapplekken uit te proberen. Dit jaar is het dus een schaapskooi geworden. Maar eh… best een luxe schaapskooi, hoor, haha! Ik heb er zin in!

Andere plannen – Zwitserland, Tsjechië, Macedonië en Albanië

Maar we hebben nog veel meer plannen! In de zomer zijn we van plan met de auto te gaan roadtrippen. We willen langs een paar vette plekken in Duitsland en Oostenrijk rijden en dingen bekijken in Zwitserland en Liechtenstein (voor ons nieuwe landen). We willen dan eindigen in Tsjechië, waar we tot nu toe alleen Praag van gezien hebben.

In het najaar zouden we graag naar Macedonië en Albanië willen gaan. Dat lijkt ons super vet! We hebben van deze beide reizen nog niks vast liggen, zodat we lekker flexibel zijn. Wie weet komen er wel weer heel andere dingen voorbij. Je kent ons! Maar tot nu toe lijkt dit ons super vet!

Heb jij al reisplannen gemaakt voor 2017?

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

** Deze review bevat een product dat ik gekregen heb **

8 thoughts on “Onze reisplannen voor 2017 tot nu toe: Malta & op wintersport!

 1. Toffe reisjes heb je gepland!! Nu krijg ik ook zin om de zomervakantie uit te gaan zoeken.
  Het gaafste wat ik in Tsjechie heb gedaan is vliegen met een piloot in een klein sportvliegtuigje! Heel gaaf! Ik had er bijna een week voor nodig om het te kunnen regelen, maar zo gaaf om te doen! Dat was in Broumov, noorden van Tsjechie. Als je gaat rondreizen is misschien nog leuk om die omgeving nog in Polen de ondergrondse tunnel mee te pakken. http://www.osowka.pl/ –> deze heeft Engelse audio apparaatjes. Er was er ook een in Tsjechie/Polen maar daar werd alleen maar in eigen taal rondleiding gedaan.

  Hopelijk heb je nog wat aan deze tips.

 2. Ik vond Malta leuk! Mdina is zeker een bezoek waard. En voor je toekomstige reisplannen: Macedonië vond ik ook heel leuk. In Albanië ben ik helaas niet geweest. Mijn jaar begint waarschijnlijk met een weekend Edinburgh en voor de rest ligt er nog niets vast.

  1. Oooh Edinburgh lijkt me heel tof!! Wat leuk dat je Macedonië tof vond. Ik ben heel benieuwd!

 3. Mooie plannen! Ik heb alleen een beetje half in mijn hoofd om naar Dublin te gaan en vanuit daar ook dagtripjes de natuur in te maken. Verder moet ik nog even zien hoe het loopt, want misschien ga ik de zomer juist gebruiken om te verhuizen en klussen. En dat wordt natuurlijk ook niet goedkoop 😉

  1. Oooh Dublin staat hier ook hoog op het lijstje! Vooral met Kerst lijkt me dat héél leuk! Neee, verhuizen is duur 🙁 Maar wel heel tof!

 4. Gave plannen! Dat tripje naar Malta klinkt super en extreem goedkoop, hoe heb je het voor elkaar gekregen? Wij gaan in 2017 naar china en verder ga ik mij focussen op afstuderen. Een paar dagen Europa park en Londen rond kerst (duurt nog ff) lijkt ons wel wat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.