REIZEN | 5 bezienswaardigheden die we niet willen missen in Slovenië

[google-maps width=718 height=350]

De oplettende diary-lezer (of iemand die de sidebar checkt) had het al gespot: wij gaan deze lente naar Slovenië! Het appartementje is geboekt en tussen de bedrijven door hebben we alvast vakantievoorpret (die wat mij betreft nog wéken mag duren). Inmiddels hebben we een lijstje van vijf bezienswaardigheden die we niet willen missen als we in Slovenië zijn.

Bron: Josef Grunig

1. Vintgar Kloof en Sum Waterval

De Blejski Vintgar (Vintgar kloof) werd in 1891 per toeval ontdekt door burgemeester Jakob Žumer. Er werd besloten een bouwcomissie aan te stellen en de kloof werd beschikbaar gemaakt voor bezoekers. De kloof is 1,6 km lang en is een geheel van steile rotswanden, dichtbeboste heuvels en de Radovna-rivier. Onderweg kom je veel watervallen, poelen en stroomversnellingen tegen. De tocht eindigt bij de 16 m hoge Sum-waterval. Op internet las ik dat de toegang maar €4 p.p. is.

Bron: mk_is_here

2. Meer van Bled

Het meer van Bled ligt in het noordwesten van Slovenië, bij de plaats Bled. Het is 2120 m lang en 1380 m breed. In het meer ligt een eilandje met de Maria Hemelvaartskerk uit de 9e eeuw. Pasgetrouwde stellen gaan daar de klok luiden voor geluk in de liefde. Met een bootje kun je bij het eiland komen.

3. Krizna Cave

De Krizna Cave is anderhalf uur rijden vanaf ons appartementje, maar dat maakt ons niks uit. KIJK NOU. Daar rijden wij wel anderhalf uur voor, hoor! Voor acht euro krijg je een rondleiding van een uur, maar je kunt ook tochten maken van vier uur.

Bron: 29cm

4. Triglav National Park

Het park waar wij per se dichtbij wilden zitten: Triglav National Park. Het park is 838 km2 groot; ongeveer 4% van het oppervlak van Slovenië.

Bron: Erik

5. Tolmin Kloof

De rivierkloof Korita Tolminke (ten noorden van Tolmin) is 200 m lang en wordt gescheiden door de Tolminka rivier. De rivier heeft zich diep in de bodem gekerft en is op het laagste punt 180 m. Aan de oever bevindt zich een thermale bron.

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

17 thoughts on “REIZEN | 5 bezienswaardigheden die we niet willen missen in Slovenië

  1. Oh, dat ziet er prachtig uit joh! Ik zag het dit jaar ook wel in een folder staan, nog wel even getwijfeld maar uiteindelijk toch gekozen voor Hongarije en Oostenrijk, dus ja, ik ben heel benieuwd naar je verslag en foto’s!

    1. Wel goedkoop, maar niet zo goedkoop als Slowakije, volgens mij. Tsjechië weet ik niet goed te peilen, ben alleen in Praag geweest en dat is niet zo heel goedkoop.

  2. Wauw prachtige plekken! Slovenië lijkt me een mooi land, ik heb er al een keertje iets van gezien toen ik op vakantie was in Villach (Oostenrijk). Ook leuk dat jullie echt voor de natuur lijken te gaan. 🙂

    1. Ja dat is wel duidelijk he? 🙂 De steden willen we ook bekijken, hoor, maar natuur vinden we leuker.

  3. Slovenië is supermooi! In welke plaats is je appartement? Ik heb er een paar maanden vrijwilligerswerk gedaan en flink wat delen van het land gezien dus ik kan je wel een aantal tips geven! Tip: ga kanoën over de Soca-rivier, die is echt azuurblauw. En als je naar Bled gaat: je kunt ook zwemmen in het meer en om het meer heen wandelen (bijvoorbeeld naar het kasteel). Oh, en ga wijn drinken, de wijn is daar heel erg lekker!

  4. Wauw, wat een prachtig land! Ik zie de gaafste foto’s voorbij komen, ik wil onwijs graag nog es naar dat mooie land. En na jouw foto’s en blogs vast nóg meer 😉 Veel vakantie voorpret!

  5. Deze zomer ga ik naar Slovenië, een land waar ik al heel lang heen wil! Ik zit alleen dichtbij de Kroatische grens, maar alsnog slaan we het meer van bled niet over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.