REIZEN | Bratislava

Bratislava5

Bratislava1

Zo vol als ik ben over plaatsen als Boedapest en Wenen, zo negatief ben ik over Bratislava. Een stad met een mooie naam, maar waar werkelijk niets te beleven valt. Ook die dag was het gloeiend heet en dus besloten we alleen het hoognodige te bezoeken. Achteraf een goed besluit, want op andere reisblogs las ik al dat er in het nieuwe gedeelte helemaal niets te zien is.

We reden met de auto naar een parkeerplek, liepen in de bloedhitte een heel eind omhoog en kwamen uit bij een kasteel. Het uitzicht was niet bijzonder, het kasteel niet bijzonder en je kon er eigenlijk ook niet in. (Ik geloof dat er één of andere wazige kunsttentoonstelling was.) Het hoogtepunt waren de tuinsproeiers waar we op de terugweg doorheen liepen. Want jemig, wat was het warm. Maar nogmaals: denk niet dat de hitte de oorzaak van mijn negativiteit is. Er was gewoon geen fluit te doen.

Da’s ook wat. Eigenlijk is deze blog al klaar. Er valt gewoon niets meer over te vertellen! Na het kasteel wisten we niet hoe snel we naar een zwembad moesten rijden om daar vervolgens de rest van de middag niet meer uit te komen. Wat rest zijn de foto’s. En Bratislava? Sla maar gewoon over op je volgende reis. Rijd alsjeblieft gelijk door naar het Slowaaks Paradijs, want dat is de mooiste plek waar ik tot nu toe geweest ben!

Bratislava3

Het spectaculaire uitzicht… (aan mijn voorhoofd zie je hoe warm het is)

Bratislava4

Wel cool: dat je het kasteel ziet in Geerts zonnebril.

Bratislava2

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

4 thoughts on “REIZEN | Bratislava

  1. Oef. Het zou ook kortzichtigheid kunnen zijn, of niet genoeg je best doen om iets moois te ontdekken? Ik snap het wel hoor, als het vet warm en je hebt geen zin (die dagen heb je!) dan kan een stad je erg tegenvallen. Ik denk ook terug aan steden (Marseille) waar ik weinig aanvond, en dan komt dat ook wel vaak door andere factoren.

    Ik ben een aantal jaar terug in Bratislava geweest, en vond het echt een fantastische stad. Lekker oostblok sfeertje, goedkope drank. Ik heb me vermaakt. Maar ieder zijn ding. Iedereen afraden erheen gaan is misschien wat overdreven 😛

    1. Oké, oké, misschien laat ik mijn gevoel iets teveel overheersen 😉 Maar ik geef het ook aan als ik een stad helemaal geweldig vind, dus ik wilde ook eerlijk zeggen wanneer ik het niks vind. Kwestie van smaak, inderdaad! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.