REIZEN | Brussel (met Oud en Nieuw)

IMG_0108

Een week geleden besloten we het nieuwe jaar op een geweldige manier te beginnen: in het buitenland! Na wat wikken, wegen en googlen viel ons oog op Brussel en daar waren wij met Oud en Nieuw dan ook te vinden! Mooie stad en een geweldige vuurwerkshow. Kijk je mee?

IMG_0079

Hotel
Via Expedia (handige sites voor goedkope vluchten, hotels en pakketten) boekten we voor €40 een kamer in een Ibis Budget hotel in Machelen. Bij aankomst in het hotel moesten we nog €3,20 toeristenbelasting betalen, dus alles bij elkaar was het een super goedkoop hotel!

Om 11.30 uur vertrokken we vanuit Arnhem naar Brussel en om 14.00 uur stonden we in onze hotelkamer. Klein, maar schoon en fijn. Er was een wc, douchecabine (die zie je links op de foto), wastafel, tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed daarboven, een tafeltje en een tv. Prima voor één nacht! Die Ibis Budget hotels gaan we onthouden voor een volgend reisje!

IMG_0083

IMG_0085

IMG_0086

IMG_0088

IMG_0089

IMG_0091

Brussel & winkelen
Vervolgens parkeerden we op een P&R en kochten we voor €6,50 p.p. een 24-uurs treinskaart naar Brussel. Binnen 20 minuten waren we in Brussel en toen was het tijd voor het fotograferen van mooie gebouwen en een beetje winkelen.

IMG_0095

IMG_0099

Water voor €9
Rond een uur of zes vonden we het tijd voor een diner en na heel wat restaurantjes afgekeurd te hebben, werden we uiteindelijk naar binnen getrokken bij een Italiaan met veel te hoge prijzen. Toen we de kaart in onze handen kregen en daar achter kwamen, hadden we natuurlijk weg moeten lopen, maar wij dachten: nou ja, zo erg kan het niet zijn. Zo erg was het wél. We betaalden uiteindelijk €36,00 voor één pizza en één pasta (die niet eens lekker waren) en €9 voor een halve liter kraanwater (?!). Ik wil het er niet meer over hebben. (Geen zorgen, voor een paar euro kun je ook Belgische frieten eten.)

Nadat we onszelf voor malloten hadden uitgemaakt, gingen we nog even een uurtje terug naar het hotel, waar we naar de Top 2000 a gogo keken en om 22.00 uur gingen we weer terug naar de plek waar het allemaal ging gebeuren: Brussel!

IMG_0100

IMG_0101

IMG_0105

Wafels en Manneke Pis
Om half elf waren we weer in het centrum en nadat we bekeken hadden waar we wilden gaan staan om middernacht, besloten we nog even wat highlights mee te pikken en een Belgische wafel te eten! En ja, het regende een beetje, maar dat mocht de pret niet drukken!

IMG_0107

IMG_0108

Happy New Year!
Om 23.00 uur gingen we naar de plek waar het allemaal ging gebeuren: vlakbij Centraal Station was de firework area en op de gebouwen werd een digitale klok geprojecteerd. Het duurde niet lang voordat we omgeven werden door mensen en we speelden spelletjes en lachtten met wat Frans sprekende Belgen om de tijd tot twaalf uur te doden. We telden af (sowieso al super cool om met zo’n grote menigte te doen), vlogen elkaar om de hals om 00.00 uur en genoten 20 minuten lang van een vuurwerkshow. Prachtig!

Daarna probeerden we – samen met duizenden anderen – naar de metro te komen en dat verliep wonderbaarlijk soepel, met dank aan heel wat politieagenten. Om half 2 kropen we in ons hotelbedje, keken we elkaar aan en dachten we hetzelfde: hopelijk vieren we volgend jaar Oud en Nieuw wéér in het buitenland! Beter kun je je jaar niet beginnen!

Wat deden jullie met Oud en Nieuw?

Wit - kopie - kopie-001

Follow my blog with Bloglovin

20 thoughts on “REIZEN | Brussel (met Oud en Nieuw)

 1. Wat leuk dat jullie dat hebben gedaan! Ik ben heel lang geleden in Brussel geweest maar het wordt tijd dat ik weer eens terug ga 🙂 Hopelijk dit jaar!

 2. Wow, vrienden van mij waren ook naar Brussel voor Oud en Nieuw, en die verklaarden we voor gek “want wat is daar nou te doen”. Maar dit ziet er toch wel heel leuk uit :O

 3. Tof plan, mooie foto’s ook! Lijkt me cool om zo’n vuurwerkshow bij te wonen. Volgend jaar zou ik ook graag in het ‘buitenland’ nieuwjaar vieren. Het liefst in Londen. Dit jaar was ik uiteraard in Berlijn, ben niet naar de vuurwerkshow gegaan, maar wel een belachelijke hoeveelheid vuurwerk en knallen voorbij horen en zien komen. Heb je al een idee welke stad het volgend jaar gaat worden?

  1. Het liefst NY natuurlijk, maar dat is zo duuuur (of we moeten een geweldige aanbieding tegenkomen), maar Londen lijkt me ook geweldig! Het mooiste vuurwerk werd dit jaar afgestoken in Dubai! Genoeg keuze, maar eerst maar even sparen 😉

 4. Leuk! Oud & Nieuw vieren in het buitenland lijkt mij ook leuk een keer te doen. New York zou helemaal tof zijn hahaha. Al ziet dit er ook erg leuk uit!

  1. Niet eten bij die Italiaan. Ik weet niet hoe hij heet, maar er stonden geen prijzen buiten, dus dan weet je genoeg 😉 Er schuin tegenover zat een goedkopere Italiaan (€10 per pizza, prima prijs). Wel doen: een wafel eten, naar Manneke Pis, de Grote Markt is mooi (daar zijn die gebouwen), winkelen (bij New Look! Daar is het leuk en goedkoop, shoplog komt eraan!). En misschien omgeving Brussel?

 5. Oh dat vuurwerk! Prachtig! Brussel is echt een heerlijke stad, twee jaar geleden was ik er net na kerst, I love it! Leuk dat de kerststal er ook weer was, was er toen ook op de Grote Markt 🙂 Klinkt als een prima oud en nieuw!

 6. Ziet er mooi uit! Ik ben laatst in Antwerpen geweest en daar heb ik ook aan een lekkere wafel gesmikkeld! Zonde van het restaurant, maar over een tijdje lach je er vast om!

 7. Cool! Wij hebben vorig Oud & Nieuw ook in Brussel gevierd, maar helaas was het toen superslecht weer. De vuurwerkshow was wel gaaf gelukkig. Ik zou O&N graag eens in een warm land vieren, lijkt me te gek op het strand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.