REIZEN | De 38 meest spookachtige gebieden

Laatst kwam ik een blog tegen die ik meteen opgeslagen heb. Het gaat om de 38 meest spookachtige gebieden, maar op de één of andere manier zijn de (prachtige) foto’s fascinerend. In Nederland kun je je het niet voorstellen dat er ergens zulke grote plekken zijn waar niémand is, maar over de rest van de wereld zijn dus genoeg van die plekken. Gebieden waar complete huizen achtergelaten zijn. Waar treinstations onbemand zijn. Eilanden waar nu niemand meer woont.

Ik kan uren wegdromen bij zulke plaatjes. Wie zouden er gelopen en geleefd hebben? En waarom zijn die mensen weggegaan? Misschien moet je hier schrijver voor zijn, maar er spookten direct allerlei verhalen door mijn hoofd.

Ik wilde ze gewoon even met jullie delen. Je vindt de foto’s hier.

Wit - kopie - kopie-001

Bron foto

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

18 thoughts on “REIZEN | De 38 meest spookachtige gebieden

  1. Hoe fascinerend! Het doet me een beetje denken aan Doel in België. Ik ben er met mijn zus eens naartoe gegaan om foto’s te nemen en het is zo apart om al die lege huizen en gebouwen te zien, in eigen land dan nog. Heel inspirerende maar ook confronterende foto’s.

  2. Fantastisch zijn deze foto’s…dit is het …..Toppunt van genieten en je fantasie lekker op hol laten slaan!

    Groetjes Petra

  3. Tof! Bedankt voor het delen! Ik ben helemaal gefascineerd door verlaten plekken, de foto’s zijn vaak zó prachtig… Ik droom er ook helemaal bij weg ja. Ik wil nog een keer foto’s maken in een verlaten pand ergens, liefst wél in Nederland om te laten zien dat hier ook verlaten plekken zijn… 😉

    1. Ik ben eens gaan zoeken op Google vanochtend na het bekijken deze prachtige foto’s en ik vond twee fotoseries van het zwembad Tropicana in Rotterdam, waar ik als kind heel vaak ben geweest. Ik schreef er net een artikel over, misschien vind je dat ook tof om te lezen/zien 😉 Ze bestaan dus tóch, verlaten plaatsen in Nederland!

  4. Wauw! Zo fascinerend om dit zo te zien en dan te bedenken dat een land als Nederland zo anders is! In Nederland zou je zoiets volgens mkj nooit vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.