REIZEN | Hongarije

hongarije

Tokkelen3

Over de gewéldige stad Boedapest heb ik jullie al uitgebreid vertelt, maar over de rest van Hongarije nog niet. Terwijl dat land heel erg de moeite waard is! Niet teveel toeristen, mooie steden, fijne natuur, niet te dure campings, goedkoop uiteten (net als in Slowakije betaal je nog geen €15 voor twee hoofdgerechten, wat drinken en soms zelfs een toetje), lekker weer… Mijn punt is duidelijk, toch? 

Dömös
De eerste camping waar we een paar nachten verbleven stond in Dömös, een plaatsje vlakbij Boedapest en naast de Donau. We moesten met bus en al op een oude veerpont de Donau over. Super leuk, maar stiekem ook een beetje eng (als die pont het maar houdt!). De eerste dag gingen we – na een duik in het zwembad – al meteen naar Boedapest en de rest is geschiedenis. We zijn inmiddels verliefd op die stad.

Kinderen
De tweede dag bekeken we de andere kant van Boedapest en om een uur of drie waren we hard toe aan een zwembad. Gelukkig had de camping een lekker zwembad met verkoelend water. Op de campings in Hongarije (althans, waar wij waren, bij het Balatonmeer zal dat wel anders zijn) zijn niet veel kinderen, wat ervoor zorgde dat we niet alleen meteen één eenzame huisvriend hadden (een jochie die steeds bij ons kwam kijken en mee wilde helpen met koken waardoor ik gigantische brokken courgette tussen mijn pasta had zitten), maar het ook lekker rustig was bij het zwembad. Als je kleine kinderen hebt, die graag willen spelen met leeftijdsgenootjes zou ik eerder naar het Balatonmeer rijden.

Extreme sports
De derde dag was onze extreme dag, waarop we gingen rodelen én gingen tokkelen langs de bergen. Twee kleine details: Geert heeft gigantische hoogtevrees en de laatste keer dat ik getokkeld had, ging ik van een steiger naar een weiland… Kinderspel vergeleken met deze baan. Ik vond het uiteindelijk gewéldig en wat Geert er precies van vond, lees je hier.

Máré Vára
De tweede camping waar we verbleven, stond in Máré Vára. Daar stond een luxe hotel met drie zwembaden én een kleine camping, waar wij twee nachten geslapen hebben. Even ondergedompeld in een luxe zwembad, heerlijk. Helaas was het te warm om meer te kunnen doen en na twee dagen luxe-zwembad had ik weer zin om iets nieuws te ontdekken, maar fijn was het wel.

Hongarije of Slowakije?
Maar… welk land is nou leuker, Hongarije of Slowakije? Als ik moest kiezen, zou ik voor Slowakije gaan, omdat het Slowaaks Paradijs gewoon het mooiste natuurgebied is wat ik ooit heb gezien. Maar Hongarije lijkt qua landschap erg op Slowakije en heeft gigantisch mooie steden (Bratislava [Slowakije] is vergeleken met Boedapest [Hongarije] echt niéts), dus als je de kans krijgt: zeker naartoe gaan. Ik wil in ieder geval nog weleens terug naar Hongarije, maar dan wil ik het zuidelijke deel ontdekken!

Boedapest3

De pont

Tokkelen2

Tokkelen1

De tokkelbaan

Rodelen1

Rodelen

Domos7

Domos6

Domos5

Domos4

Aan de Donau

Magyaregregy2

Luxe camping

Domos2

Boedapest

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

10 thoughts on “REIZEN | Hongarije

  1. Prachtig! (:
    Ik ben ooit één keer in Hongarije geweest toen ik wat jonger was nog, wel aan het Balatonmeer en het is er wel heel erg mooi!

    1. Ik denk het niet. Dat is zeker bij het Balatonmeer? Komt me in ieder geval niet bekend voor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.