REIZEN | Ik denk… dat ik wil backpacken

Dit gaat dan niet meer…

Jongens, wat ik me nou toch in mijn hoofd heb gehaald. Mijn moeder werd al gek bij het posten van artikel 1 vandaag… Nou, mam, hou je vast. Dat je dit ooit nog eens uit mijn mond zou horen: ik wil – denk ik – backpacken. Ik, die altijd veel te veel meeneemt op reis en steevast terugkomt met stapels ongedragen kleren. Onder het mom van ‘we gaan toch met de bus’, stouwde ik afgelopen zomer kratten vol kleding, boeken en kookgerei op elkaar. Wat kon het schelen? Niemand die keek op een paar kilo meer of minder. Dus of ik nu 1 of 5 bikini’s mee zou nemen… Ik kreeg hooguit een gekke blik van Geert.

Maar weet je wat het probleem is? Die mooie reisblogs van tegenwoordig. Laura’s verhalen over Jordanië. Esmee, die er eerst toch echt hetzelfde over dacht als ik, maar die nu keihard aan het genieten is in Thailand. En Daniëlle, mijn ex-Linda.-collegablogger die alweer een jáár in Azië vertoeft. Ik word helemaal gék als ik die foto’s zie. Ik wil gewoon alleen maar álles zien. Door een land heen zwerven. Van ho(s)tel naar ho(s)tel. In lange rokjes en bikinitopjes. Met een rugzak op mijn rug.

Mijn theorie? Eigenlijk backpacken Geert en ik al. Alleen deden we het tot nu toe nog met een auto/bus en iets teveel spullen. We zwerven al van stad naar stad, doen het liefst meerdere landen aan in één vakantie en komen het liefst op plekken die niet toeristisch zijn (al slaan we de hoogtepunten van een land natuurlijk niet over). Dit jaar willen we richting Azië en dus gaan we sowieso vliegen. (Geert voor het eerst, spannend!) Dus… waarom dan niet met een rugzak in plaats van een koffer met twintig kilo bagage, die je dan steeds van hotel naar hotel moet slepen?

Backpacken, dus. Geert is alvast voor. Het eerste wat de barbie in mij nu roept, is: maar waar ga je dan naar de wc? Want ja, dat blijft een probleem bij mij. Gelukkig is Azië qua eten (allergieën) voor mij een re-de-lijk veilig land. Geert roept al – dwars door het schrijven van dit artikel heen – of ik het niet te erg romantiseer? Eh… ja, vast wel. Maar weet je? Je moet het – denk ik – gewoon een keer gedaan hebben. En het lijkt me ook wel bevrijdend. Gewoon letterlijk overal schijt aan hebben, een week leven in je harembroek (die ik dan eerst nog even moet kopen, detail) en genieten van een andere cultuur.

Ik wil het niet te hard roepen, maar:

Ik denk dat we gaan backpacken.

Iedereen ziet: ik ben een backpack-broekie. Alsjeblieft: GEEF ME TIPS! Waar moeten we naartoe? Wat moeten we niet vergeten? En wat zijn absolute no-go’s? 

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

38 thoughts on “REIZEN | Ik denk… dat ik wil backpacken

 1. Je romantiseert het helemaal niet! Het is gewoon geweldig en al blijkt het uiteindelijk niets voor je te zijn, dan heb je het maar wel mooi gedaan dus wat heb je te verliezen?

 2. Haha ik ken je gevoel, aangezien me ouders altijd met caravan gaan dan kon er altijd nog wel iets bij. Nu afgelopen zomer Europa : 11 landen in 25 dagen met backpack.. En ja mijn vriendinnen hebben me uitgelachen hun backpack was veel minder zwaar en ik had teveel dingen meegenomen die toch niet ging gebruiken! Maar daar bestaat gelukkig een oplossing voor in Praag ben naar postkantoor gegaan en heb 5kilo naar huis gestuurd! Maar tips voor backpacken: maak een goeie indeling niet dat je de hele tijd dingen nodig hebben die onderop liggen. Zorg dat je een slotje meeneemt want veel hostels hebben kluisjes waar je zelf een slotje aan moet doen. En het is een geweldige ervaring om te doen en leverde 1100 foto’s op haha!

 3. Ik schrijf elke maandag over onze reis door Australie en heb een deel over de backpack en een wat er in zat. Er kan veel meer in een backpack dan je denkt hoor! Mijn motto is als je kan reizen, reis dan klein en onder de bevolking, dan zie je en leer je het meest. Vriendinnen van mij hebben ook veel gebackpackt in Azie, maar zijn momenteel even terug in NL. Je kan uiteindelijk ook met backpack beginnen en auto\camper huren kopen en dan kun je weer meer meeslepen 😉 maar ik zou het gewoon DOEN!!!

 4. Ik wil ook zoooo graag backpacken later! Maar mijn eerste reis-droom voor nu is om na 4VWO een jaar naar Amerika te gaan om daar in een gastgezin te zitten en naar highschool te gaan. Niet backpacken, wel heel leuk.
  X
  Anouk

 5. Haha, ik heb helaas ook geen ervaring! Aan de ene kant lijkt backpacken me heel tof, aan de andere kant neem ik zelf ook altijd veel te veel mee…

 6. Ik heb 3 maanden in cambodja rondgezworven en echt alles wat je nodig hebt kun je daar kopen en dan veel goedkoper. Dus advies neem niet te veel mee. En als je een backpack koopt laat hem goed afstellen en loop eens in de winkel met gewicht in je rugzak. Oh en nog een, doe alles in plastic zakken als alles nat word is het natuurlijk minder leuk. Je kunt me altijd een mailtje sturen ik praat er met liefde over want echt het is sowieso een geweldige ervaring;)

 7. Nog nooit gedaan, durf er niet eens over na te denken. Neem ook altijd te veel mee op vakantie. Lijkt me wel super spannend en avontuurlijk.

 8. Ik wilde ook backpacken, door Australie, had alles al op een rijtje.. Ging uiteindelijk door omstandigheden niet door en belandde in plaats daarvan bijna jaar op Aruba, ook niet verkeerd denk ik zo. Maar ik moet dus nog steeds backpacken.. Geen tips dus helaas!
  Maar lees graag mee hoor 😉

 9. Volgens mij ken ik je aardig en geloof ik niet dat het écht iets voor je is/bij je past; eigenlijk net als sport, je wil het wel maar het hoort niet bij jou. Geen positieve reactie, maar dat is vast geen nieuws 🙂
  Maar je kunt al die landen ook op een andere manier gaan zien toch?

 10. Ik vind het een prachtig voornemen! Ik vertrek over 7 weken naar Midden Amerika voor mijn tweede backpack avontuur (de vorige keer was Australië). Het is zo heerlijk om op je kleine rugzakje aangewezen te zijn en overal mensen te ontmoeten, die over het algemeen hetzelfde in het leven staan als jij. Ik ben een fan!

  Maar, tips dus: leg alles wat je mee wilt nemen op je bed, kies daar de helft van uit en deel dat vervolgens nog een keer door twee. Oké, je staat continue met dezelfde kleren op de foto, maar het geeft je ook ruimte om her en der nog iets nieuws te kopen. En je wilt niet teveel kilo’s meesjouwen, dat zit namelijk alleen maar in de weg.
  Ik heb trouwens een backpack gekocht wat meer een travelback is: Alpine Lowe TT Tour ND60. Als je niet van plan bent lange stukken te lopen (over het algemeen doe je dat toch niet) is dit een hele goede keus, omdat je deze gewoon als een koffer in kunt pakken. Lekker overzichtelijk dus!

  En, ik wens jullie veel plezier!

 11. Iets duurder en luxer (om te wennen misschien) maar ook echt heel leuk: eilandhoppen in Griekenland.

  (Pas wel op met quads 😉 )

  1. Oeh, quads, daar ga ik niet aan beginnen! In ons hotel was een meisje op de quad bijna onthoofd. Ik wil niet weten hoe het nu met haar gaat.

 12. Ik heb een paar weken geleden ook bedacht dat ik wil backpacken, maar mijn vriend is nog niet helemaal enthousiast.. Al heb ik wel het idee dat nu ik er bijna dagelijks over begin hij aan het idee begint te wennen en de kans steeds groter wordt, haha!
  Ooit gaat het gebeuren. 😛

 13. Ook hier zeg ik, doen! Ik val in herhaling :’) Maar backpacken is echt een leuke manier van reizen. Je bent zo vrijer dan wanneer je op een vaste plek zit en je kunt altijd weer doorreizen wanneer je het ergens niet zo leuk vindt. Eén tip: neem niet teveel mee, je kunt echt met minder af dan je denkt.

 14. Gewoon doen! Wij gaan het nu ook voor het eerst doen:D spannend!
  We hebben de backpacks bij Nomad in Arnhem gekocht, was heel prettig vond ik, veel tips en je mag altijd langskomen voor vragen en het afstellen van de backpack. En gewoon Geert de grootste backpack geven en vol duwen met jouw zooi 😉 grapje (a)

 15. Echt backpacken doe ik niet, wel ga ik straks een maand rondreizen door Nieuw Zeeland. Maar wel met een auto dan, vinden we gewoon fijner. En het geeft ons ook een berg vrijheid om lekker samen te zijn en heen te gaan waar we heen willen. Heerlijk!

  1. Lijkt me geweldig! Wij vinden het rondtrekken met de auto ook heel fijn, maar ik wil in landen als Maleisië niet zelf rijden, levensgevaarlijk daar!

 16. Ik zie dit nu pas, maar ik voorzie je graag van een miljoen tips tijdens een wijntje. EINDELIJKKKKKKKK. Plannen, echt!

  Maar eerst moet ik mijn eigen backpack weer pakken voor over een paar dagen.

  Ohmy.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.