REIZEN | Kiezen was nooit mijn sterkste punt

Tja, jongens, kiezen was nooit mijn sterkste kant. We willen deze lente (waarvan ik vind dat hij al begonnen is) graag een weekje op reis. Sinds een paar weken kijken we daarom bijna elke avond een paar afleveringen van 3opreis. Op zoek naar de mooiste locaties ter wereld én een geschikt plekje voor onze vakantie. Inmiddels zijn er al heel wat pareltjes voorbij gekomen. Maar ja, kiézen, hè? Dat is nooit mijn sterkste kant geweest. Het plan is eigenlijk om deze week iets te boeken, dus de tijd begint te dringen. Over welke parels ik dan twijfel? Kijk even mee.

Slovenië

Bron

Sinds die aflevering van 3opreis zijn we om. Slovenië is een prachtig land! Het heeft wel wat weg van Oostenrijk, met zijn bergen en meren, maar het doet me ook heel erg aan Slowakije denken. Het land is heel goedkoop, maar het is wel een aardig eind rijden. Gelukkig vinden we dat niet erg!

Portugal

Bron

Portugal is een duurder land (vooral qua tickets), maar o, wat is het er prachtig! Ik hoor er zulke mooie verhalen over en ook die aflevering van 3opreis smaakte naar meer: een bezoekje aan het land! Liefst aan de kust, natuurlijk.

Barcelona

Bron

Een stad, die sowieso nog op mijn ’to visit’-lijstje staat. Goedkoper dan Portugal en wát een fascinerende stad is dit, zeg! Niet alleen cultuur, maar ook hele mooie nátuur.

Denemarken

Bron

Wij hebben iets met Scandinavië en ik wil dan ook nog heel graag eens naar Denemarken toe. Toch ben ik bang dat het me tegenvalt. Kopenhagen schijnt helemaal niet zó geweldig mooi te zijn en het vaste land van Denemarken ook niet. De eilandjes zijn mooi, maar willen we daar per se nú naartoe?

Je ziet het: we zijn er nog niet uit. Hebben jullie tips? In Slovenië hebben we een mooi, budget appartementje gevonden, maar voor Barcelona en Portugal zoeken we nog iets leuks. Denemarken is stiekem – dénk ik – al een beetje afgevallen. Tips zijn zéér welkom!

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

34 thoughts on “REIZEN | Kiezen was nooit mijn sterkste punt

 1. Als je naar Barcelona gaat moet je even laten weten, heb super goed lijstje voor eten en om drankje te doen! Ja Slovenië goeie tip he, haha!

 2. Slovenië is echt een mooi land! Ik ben zelf in Ljubljana geweest (de hoofdstad) en in Bled, allebei heel mooi. Ljubljana is ook een mooie stad om te bezoeken!
  Ik vond Denemarken zelf wel tof, het is een mooi land met mooie natuur en ik vond Kopenhagen ook wel een leuke stad. Maar je moet er van houden ja 😉

 3. Joegoslavie is ook heel mooi! Nadeel van de Balkan is wel dat je voor elk land een tolkaart nodig hebt, maar de rest is zo goedkoop dat het eigenlijk qua geld niet uitmaakt.
  Kopenhagen wil ik ook nog een keer heen maar dan maar een weekend ofzo, en een weekend Stockholm. En Helsinki – Talinn (prima te combineren met veerbootje).
  Onze keus is dit jaar op Oostenrijk gevallen, vriendlief wil wandelen en ik loop wel achter hem aan, haha.

 4. Wij zijn er uit :D! In april ga ik vijf dagen naar Barcelona, in de zomervakantie maken Erwin en ik waarschijnlijk een 10-daagse rondreis door Schotland! Ik kan niet wachten, nu jullie nog..!!

  1. Schotland is een prachtig land om door heen te reizen, Amy. Het snelste is met de boot van IJmuiden naar New Castle en vandaar uit zit je binnen één uur met de auto in Schotland en reis via de provinciale wegen en niet via de snelwegen.

 5. Barcelona is geweldig!! Afgelopen zomer 5 dagen geweest met mijn vriend en we willen allebei graag nog een keer terug. In de lente lijkt me dit een prima tijd omdat het er in de zomer toch behoorlijk heet was.

 6. Barcelona is een geweldige stad!
  De sfeer, de mensen, het eten.
  Tip: Als je naar de sagrada familia wil, wat echt heel mooi is, ondanks de bussen japanners, reserveer kaartjes. Dan kun je zo doorlopen, anders sta je zo vier uur in de rij.
  X
  Anouk

 7. Ha Marieke, Slovenië lijkt me echt prachtig!! Maar alle 4 zijn het volgens mij prima vakantiebestemmingen! Ben benieuwd wat het wordt, wij doen deze lente een paar dagen Texel! Nog nooit op de waddeneilanden geweest. Groetjes!

 8. Slovenië ken ik alleen van ons bezoekje aan Lbubjana maar zou ik best eens voor langere tijd naar toe willen. Portugal is zeker een prachtig land en zoveel meer dan alleen de Algarve, Barcelona zijn we vorig jaar nog geweest eind april maar toen regende het alleen maar, maar zeker een mooie stad, heel kleurrijk. Met mijn ouders ben ik een paar keer in Denemarken geweest, toen al vrij duur, in ieder geval heel erg vlak, rondom Silkeborg wel erg mooi, ook wel een mooie kust maar op de een of andere manier is het geen bestemming waar ik echt nog weer naar toe zou willen…

 9. Jaa 3 op reis is tof, kijk het soms ook op m’n smarttv! <3 Geweldige afleveringen en je ontdekt zoveel mooie plaatsen door 't programma! Ik ken alle 4 de plekken die je noemt niet, maar ik vind Roemenië een aanrader. Zoveel mooier dan het lijkt of klinkt <3

  1. Oeh technisch hoor 😉 wij sluiten de laptop aan op de tv :p Nou ja, dat doet Geert, ik weet niet hoe dat moet…

 10. Heel herkenbaar! Ik kan ook nooit kiezen maar ik geloof dat bij reiskeuzes je stiekem al weet waar je het liefste heen wilt. Ik zou voor Slovenië kiezen maar dat is misschien niet helemaal eerlijk want ik ben al in Barcelona, Portugal en Denemarken geweest.

 11. Je kunt je in Barcelona makkelijk een week vermaken! Als je tips nodig hebt: roep maar! En wat betreft Portugal: daar kun je voor zo’n €120 heen vliegen, geloof ik. Mits je misschien een beetje een goede deal hebt, maar kijk eens bij Transavia (en Ryanair!). Verder is Portugal goedkoper dan Spanje 🙂 Ik denk dat je, wat je ook kiest, sowieso veel plezier gaat hebben!

 12. Prachtige bestemmingen! Ik wil graag naar Portugal, dat lijkt me zo prachtig! Maar ook door Denemarken wil ik nog graag reizen. Ik ben benieuwd wat jullie plannen precies worden. Veel plezier met de voorpret 🙂

 13. Barcelonaaa is echt prachtig! M’n broer heeft in een hotel gezeten, geloof €40,- per nacht. Als je informatie wilt, hoor ik het graag!:D

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.