REIZEN | Kos

Al twee keer ben ik op het Griekse eiland Kos geweest. Eigenlijk tegen mijn principes, want het liefste ga ik telkens naar een nieuw (ei)land. De eerste keer, in 2007, ging ik met mijn ouders naar Kos. We genoten op het vakantiepark, verkenden het eiland en ik ging voor het eerst duiken. De tweede keer, in 2011, ging ik met twee vriendinnetjes. We deden niet veel meer dan in de zon liggen en eten. Nu zou ik dat niet meer zo snel doen (laat mij de wereld maar ontdekken!), maar toen vond ik het even heerlijk.

Mijn ouders huurden een auto en reden ons het hele eiland over. Romeinse ruïnes, een restaurantje met een wc tussen de rotsen. Mijn moeder, die bij die ruïnes die er al honderden jaren liggen, over de enige losse steen viel en haar voet zodanig bezeerde dat ze er nog steeds last van heeft. Een ander restaurantje waar we naar de mooiste zonsondergang van het hele eiland kunnen kijken. Een boottocht waarbij iedereen verschrikkelijk misselijk werd, maar waar we een prachtige foto schoten van een oud vrouwtje met kruiwagen.

Voor het eerst duiken. Ik herinner me ijskoude lucht die uit de fles komt. Maar als je eenmaal rustig onder water zwemt is het magisch. Er is niks te zien, want we duiken in een zwembad, maar ik zou het héél graag nog eens doen, in de zee of oceaan. Koraal, vissen, lijkt me práchtig.

De foto’s zeggen genoeg. Kos is mooi. Als je net zo houdt van reizen en ontdekken als ik, is Kos alleen niet leuk genoeg, denk ik. Maar Griekenland zelf (en alle andere eilanden) schijnt ook prachtig te zijn, dus eilandhoppen lijkt me wel wat. Griekenland wil ik in ieder geval nog zien!

Ben jij weleens op Kos geweest?

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

24 thoughts on “REIZEN | Kos

 1. Wat een mooie foto’s! Leuke blog heb je, ik volg je op Bloglovin want ben erg benieuw naar je artikelen!
  ciao, groetjes van een collega Blogster 😉

  Janneke

 2. Ik ben nog nooit in Griekenland geweest. Vind de foto’s mooi, het ziet er allemaal heel droog uit, maar dat heeft wel iets bijzonders. Duiken zou ik ook graag nog eens leren! En dan inderdaad snel van het zwembad naar de zee haha.

  1. Haha, ja, in het zwembad is weinig te beleven 😉 Maar Griekenland (of in ieder geval Kos) is ook wel heel droog, ja.

 3. Ik ben afgelopen zomer in Kos én Kreta geweest en het was geweldig. Ik was in Kos met vriendinnen en in Kreta met mijn vriend en dit jaar wordt het misschien wel Kos met mijn vriend!

 4. Nope. Ik ben nog nooit in Griekenland geweest zelfs (als je het Griekse deel van Cyprus niet meerekent), en dat is best beschamend voor iemand die voor een reiswebsite werkt 😉 Maar ja, partner lief trekt het niet en om nu alleen te gaan… Ik heb er wel ooit mijn droom-accommodatie gevonden, dus moet toch nog eens gaan pushen.

 5. Wat ziet het er mooi uit 🙂 Ik ben überhaupt nog nooit in Griekenland geweest, maar het staat wel op mijn lijstje. Dan inderdaad wel zoals je zegt, door te eilandhoppen. Ach, als ik eens al het geld en tijd van de wereld had, dan hopte ik alleen maar.. 😉

 6. haha die wc, geweldig. Ik ben Griekenland gek, heb al veel eilanden bezocht. De sfeer, de adembenemende landschappen en de blauwe zee. En het eten! I love it. Kos ben ik nog nooit geweest. Ik vind Corfu tot nu toe het leukste eiland dat ik heb bezocht.

  1. Daar ben ik nog nooit geweest! Heb alleen Kos gezien. Maar ben wel heel benieuwd naar de rest!

 7. Wat een mooie foto’s! Het ziet eruit als een prachtig eiland 🙂
  Kos ben ik nog nooit geweest, maar ik was afgelopen april in Thessaloniki (aan de oostkust van Griekenland) en daar in de buurt. Daar is het ook heel erg mooi!

 8. Ik vond Kos erg leuk. We hebben er best wat ondernomen! Wel gek, die heerlijk zonnige foto’s met sneeuwvlokjes er doorheen! Geef mij het zonnetje maar lekker;)

  1. Hahaha, ja, klopt! 🙂 Nou, ’t is super warm voor de tijd van het jaar, dus we mogen niet zeuren 😉

 9. Ja dat was een memorabele vakantie! Wij liepen daar in dat verscholen dorpje naar jouw vertaling te luisteren ( je oud Grieks was toen best aardig) toen zo’n enorme steen ging kantelen en zo’n olifant was ik toch ook niet.Iedereen op teenslippers, wij op stevige dichte schoenen zoals het was aangeraden, lag ik daar voor apegapen op de grond…en toen de vlucht terug naar huis, auw :(maar mooi is het er zeker.

 10. Haha zo’n wc wil ik ook wel!

  Wat een fijne foto’s. Ik ben nog nooit in Griekenland geweest, maar die eilanden lijken me prachtig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.