SAMSUNG

Luxemburg

Eén van de landen (en steden) waar ik ooit nóg wel een keer naartoe wil, is Luxemburg. In de zomer van 2011, onze eerste zomer samen, gingen Geert en ik eigenlijk niet op vakantie. Ik ging die zomer namelijk al een week naar Kos met vriendinnen én een paar dagen naar Londen met een andere vriendin (die reis stond eigenlijk in december van het jaar ervoor gepland, maar toen reden er geen treinen wegens de sneeuw). Toen we een bon voor een hotelovernachting kregen, besloten we eens gek te doen. We boekten een schattig hotel in Duitsland en plakten er nog een nachtje ‘Mystery Hotel’ in Luxemburg voor. Gek? Misschien. Maar wel erg leuk!

SAMSUNG

SAMSUNG

We hebben dus maar heel weinig van Luxemburg gezien, maar o, wat hebben we genoten. De reis begon in Limburg, waar we per se een appeltaartje wilden eten in het restaurant waar Geert als kind eens had gegeten. Een kwart van een taart werd mij beloofd (“Zó groot en zó lekker”), maar eenmaal aangekomen in het dorpje, bleek het restaurant niet meer te bestaan. Een halfuur later aten we in België pannenkoeken. Ook lekker.

SAMSUNG

SAMSUNG

De middag en avond brachten we door in de stad Luxemburg. Een schattige, mooie stad met prachtige bruggen. We maakten foto’s, slenterden door de straatjes en genoten. We sliepen in een zakenhotel, met een gigantische kamer en zalm bij het ontbijt. Best grappig om een keer mee te maken. Ik herinner met Luxemburg als een aardig grote en mooie stad. Vooral net buiten het centrum is de omgeving prachtig. Heel mooie bouwwerken hebben ze daar gemaakt.

SAMSUNG

Frankrijk

De dag erna gingen we via Frankrijk naar Duitsland, gewoon omdat het kan. In Frankrijk keken we bij een leuk meertje en zwommen we in een zwembad, omdat het zó warm was. Natuurlijk had Geert geen ballenknijper bij zich (wisten wij veel dat we naar Frankrijk zouden gaan) en dus haalde hij er één uit zo’n automaat. Lachen, gieren, brullen voor mij natuurlijk.

SAMSUNG

SAMSUNG

Duitsland

In Duitsland sliepen we overigens in een schattig hotel, met een zeer chagrijnige eigenaresse. En we aten ‘s avonds súper goedkope, héérlijke Chinees. De dag erna reden we via Keulen weer naar huis. Een bijzondere, eerste vakantie waar ik nog fijne herinneringen én een mooi fotoboek aan overgehouden heb. Met foto’s die we toen nog maakten met onze telefoon, maar dat mag de pret niet drukken.

Ben jij weleens in Luxemburg geweest?

SAMSUNG

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

Share: