REIZEN | Luxemburg

SAMSUNG

Luxemburg

Eén van de landen (en steden) waar ik ooit nóg wel een keer naartoe wil, is Luxemburg. In de zomer van 2011, onze eerste zomer samen, gingen Geert en ik eigenlijk niet op vakantie. Ik ging die zomer namelijk al een week naar Kos met vriendinnen én een paar dagen naar Londen met een andere vriendin (die reis stond eigenlijk in december van het jaar ervoor gepland, maar toen reden er geen treinen wegens de sneeuw). Toen we een bon voor een hotelovernachting kregen, besloten we eens gek te doen. We boekten een schattig hotel in Duitsland en plakten er nog een nachtje ‘Mystery Hotel’ in Luxemburg voor. Gek? Misschien. Maar wel erg leuk!

SAMSUNG

SAMSUNG

We hebben dus maar heel weinig van Luxemburg gezien, maar o, wat hebben we genoten. De reis begon in Limburg, waar we per se een appeltaartje wilden eten in het restaurant waar Geert als kind eens had gegeten. Een kwart van een taart werd mij beloofd (“Zó groot en zó lekker”), maar eenmaal aangekomen in het dorpje, bleek het restaurant niet meer te bestaan. Een halfuur later aten we in België pannenkoeken. Ook lekker.

SAMSUNG

SAMSUNG

De middag en avond brachten we door in de stad Luxemburg. Een schattige, mooie stad met prachtige bruggen. We maakten foto’s, slenterden door de straatjes en genoten. We sliepen in een zakenhotel, met een gigantische kamer en zalm bij het ontbijt. Best grappig om een keer mee te maken. Ik herinner met Luxemburg als een aardig grote en mooie stad. Vooral net buiten het centrum is de omgeving prachtig. Heel mooie bouwwerken hebben ze daar gemaakt.

SAMSUNG

Frankrijk

De dag erna gingen we via Frankrijk naar Duitsland, gewoon omdat het kan. In Frankrijk keken we bij een leuk meertje en zwommen we in een zwembad, omdat het zó warm was. Natuurlijk had Geert geen ballenknijper bij zich (wisten wij veel dat we naar Frankrijk zouden gaan) en dus haalde hij er één uit zo’n automaat. Lachen, gieren, brullen voor mij natuurlijk.

SAMSUNG

SAMSUNG

Duitsland

In Duitsland sliepen we overigens in een schattig hotel, met een zeer chagrijnige eigenaresse. En we aten ’s avonds súper goedkope, héérlijke Chinees. De dag erna reden we via Keulen weer naar huis. Een bijzondere, eerste vakantie waar ik nog fijne herinneringen én een mooi fotoboek aan overgehouden heb. Met foto’s die we toen nog maakten met onze telefoon, maar dat mag de pret niet drukken.

Ben jij weleens in Luxemburg geweest?

SAMSUNG

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

10 thoughts on “REIZEN | Luxemburg

  1. Oh Luxemburg… Ik ben er verschillende keren geweest – zowel in de stad Luxemburg als verder het land in (Vianden is bijvoorbeeld heel mooi) – en ik vind het zó mooi daar…! Logisch dat je nog eens terug wilt!

  2. Ik ben er ooit tijdens mijn studie geweest, bij een of andere politiek gebeuren waar ik helaas niet zoveel van heb opgestoken. En afgelopen zomer hebben we mijn ouders opgezocht toen ze daar op vakantie waren en ja, het is zeker een mooi land met een prachtige natuur. Zeker leuk voor een weekje…

  3. Wij twijfelden afgelopen vakantie heel erg over Luxemburg en zijn verder gegaan, totdat we later dus hele poitieve verhalen hoorden! Dus zeker weten als we nog eens in de buurt zijn, gaan wij naar Luxemburg 😉

  4. Mooie foto’s haha en moest lachen om ‘ballenknijper’ en ‘chagrijnige eigenaresse’ haha. Oepss. Leuk verslag! Ik zou ook graag eens naar Luxemburg willen! Ben ook nooit echt verder gekomen dan Parijs trouwens in Frankrijk, dus ook Frankrijk zou ik meer van willen zien! Zelfde geldt voor België!

    1. Jaaa, ik wil nog eens naar Brussel! Maar misschien gaan we daar dit jaar met Oud&Nieuw heen! Maar dan weet je dat: Frankrijk = ballenknijper

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.