REIZEN | Mallorca

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vroeger, toen ik nog thuis woonde en met mijn ouders op vakantie ging (inmiddels alweer heel wat jaren geleden), gingen wij altijd op actieve vakantie. Een relaxe zonvakantie aan het strand? Niks voor ons! Dachten we. Totdat mijn ouders 12,5 jaar getrouwd waren en mijn broertje en ik voor het eerst gingen vliegen. We besloten het meteen maar goed te doen en boekten een vakantie naar Mallorca. Twee weken lang deden we niks anders dan aan het zwembad liggen, activiteiten doen met het animatieteam en af en toe een uitstapje maken. Het was onze leukste vakantie tot dan toe.

Het jaar erna boekten we weer een vakantie naar Mallorca. Dit keer naar het bekendste en populairste hotel, Club Marthas. Ik hoor mijn moeder nog zeggen: ‘Ga er nu alsjeblieft vanuit dat het niet wéér zo leuk wordt als vorig jaar, dat kan niet!’ Ze had gelijk. Het werd nog beter. Zo geweldig zelfs, dat we nóg twee keer Marthas boekten, terwijl wij nóóit twee keer naar dezelfde plek gingen. Iedereen die we daar tegenkwamen (er zitten behoorlijk wat Nederlanders) was net zo enthousiast als wij en kwam er dus al jaren. Club Marthas had een soort betoverend effect op ons en nog altijd denk ik met héél veel plezier terug aan die vakanties. Als we alleen al de liedjes hoorden die de animatie daar afspeelde, krijg ik (en mijn broertje en ouders hebben precies hetzelfde) een twinkeling in mijn ogen.

Geert snapt niet helemaal waar mijn fascinatie voor Mallorca vandaan komt. Op dit moment zou ik namelijk niet zo snel zo’n vakantie boeken en ga ik veel liever actiever op reis, zoals ik voor Mallorca ook al gewend was. Mooie steden bezoeken, natuur en cultuur bekijken, plaatselijke restaurantjes bezoeken, op ontdekkingstocht gaan, héérlijk! Maar toch bevielen die twee weken aan het zwembad in Mallorca ook prima, toentertijd. Misschien heeft het met de leeftijd te maken (ik was in de leeftijd van 13-16 jaar).

Het allerleukste aan Club Marthas? Het animatieteam. Verklaar me voor gek, maar je kunt er pas over mee praten als je er geweest bent. Het is absoluut niet vergelijkbaar met een animatieteam in andere hotels/campings (die heb ik ook gezien). We praten urenlang met de leider van het team (ik kom hem zelfs nu nog weleens tegen, hij woont in mijn geboortestad) en kwamen erachter dat alleen de beste, leukste en meest fanatieke animators uit de opleiding naar Marthas mogen komen. Met effect. De hele dag door zijn er activiteiten (van waterpolo, tot basketbal, kinderactiviteiten en – mijn favoriet – schieten) en elke avond wordt er een grote show opgevoerd (bijvoorbeeld Grease of een spelshow). Zeker geweldig voor kleine kinderen, maar dus ook voor tieners en volwassenen.

Het is de sfeer die er hangt. Iedereen is vrolijk, blij, praat met elkaar, drinkt wijntjes met elkaar, speelt ongedwongen spelletjes met elkaar. Zakenlui of keiharde arbeider; aan het zwembad is iedereen gelijk (kuch, wat een emoties). Daarbij is Mallorca een prachtig eiland (kijk die foto’s!). Al moet ik bekennen dat je het na eiland na één of twee vakanties wel gezien hebt.

Ooit. Ooit, ga ik er nog eens naar terug. Met Geert. En misschien wel onze kinderen. Ik weet natuurlijk niet of het dan wéér zo leuk zal zijn, maar Mallorca heeft een klein beetje van mijn hart gestolen en als je de kans hebt, moet je écht, écht, ECHT eens naar Club Marthas gaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

vakantie mallorca 2005 007

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

vakantie mallorca 2005 064

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

14 thoughts on “REIZEN | Mallorca

  1. Ziet er hartstikke leuk uit! Ik ben er twee keer als klein kind geweest, maar kan er bijna niets meer van herinneren. Alleen dat ik op de terugreis in een warme taxi over kronkelweggetjes mijn yoghurtdrankje op de vloer van het vliegveld uitkotste hahaha.

  2. Ahhh, ik was er in 2008 en afgelopen zomer in Menorca, dat heeft nog veel meer mijn hartje veroverd. Nu Ibiza nog. Je moet ook even die post van mij kijken over culture deze week, daar zit een reclame in die in Mallorca is opgenomen :D. Die sfeer omg, that’s why I luv eSpain.

    1. Die heb ik gezieeeeeeen! Die was zooo moooooi 🙂 Menorca ben ik nog nooit geweest! Aanrader dus?

  3. Ook ik ben twee keer op Mallorca geweest, één keer met een vriendin en één keer met mijn vriend. Ik zal de vakantie met mijn vriendin nooit vergeten: we gingen voor de zon (in de meivakantie) naar Mallorca en we hebben de hele week met lange broeken rond gelopen, terwijl in Nederland de mussen van het dak af vielen… Met mijn vriend was het weer een hele andere soort vakantie, maar Mallorca blijft een fijn eiland!

    1. Aiii, echt? Dat is niet leuk 🙁 Dat hadden wij vorige zomer ook, maar niet in Mallorca. Maar inderdaad: ’t blijf een fijn eiland 🙂

  4. Ik ben nog nooit naar Mallorca geweest, maar hoorde er niet zulke hele toffe verhalen over van m’n ouders (oftewel: zij hadden geen leuke vakantie daar), dus sindsdien heb ik ook nooit nagedacht over een vakantie op Mallorca!

  5. We zijn nog een derde keer,in Martha’s geweest, toen onverwachts een andere vakantie niet doorging. We besloten toen (na een jaar Kos en een jaar Oostenrijk) toch weer eens naar Mallorca te gaan, jullie sprongen een gat in de lucht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.