REIZEN | Mijn favoriete reisprogramma’s

Sinds een aantal dagen kijken Geert en ik bijna elke avond een paar afleveringen van een reisprogramma. De meeste afleveringen duren maar een halfuur, waardoor we er in ons enthousiasme maar meteen twee of drie kijken. We kijken afleveringen over landen waar we graag naartoe willen, doen inspiratie op voor andere landen en genieten vooral heel erg van de dingen die de presentatoren daar doen. Vandaag vertel ik je wat mijn drie favoriete reisprogramma’s zijn.

1. 3 op reis

In dit reisprogramma van BNN gaan presentatoren Floortje Dessing, Dennis Storm, Patrick Lodiers, Nicolette Kluijver, Geraldine Kemper en Chris Zegers de mooiste landen af. In deze afleveringen worden de mooiste bezienswaardigheden gedeeld én maken de presentatoren actieve avonturen mee. Per aflevering van 3 op reis zie je twee bestemmingen en presentatoren.

2. Floortje naar het einde van de wereld

Mijn favoriete reispresentatrice Floortje Dessing bezoekt plekken aan het einde van de wereld. Zo bezocht ze de 19-jarige Sara, die een traditioneel sami-bestaan leidt in het noorden van Noorwegen. Ze gaat langs bij Annemie, die samen met haar cowboy Jose helemaal onderin Chili leeft, met… helemaal niks. En ze loopt twee dagen door de verlaten wildernis van Nieuw-Zeeland, op weg naar een familie die daar al dertig jaar woont. Prachtig programma over de meest verlaten plekken van de wereld.

3. Waar is de mol?

Niet een typisch reisprogramma, maar ik vind Johnny erg leuk én goed. Hij neemt een Nederlandse gast mee naar een plek die voor hen bijzonder is. Hij interviewt ze en zij laten hem het land zien. En soms ook weleens andersom. Prachtig puur programma.

Wat zijn jouw favoriete reisprogramma’s? Nog tips? Ze zijn zeer welkom!

Wit - kopie - kopie-001

Foto’s: 123

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

21 thoughts on “REIZEN | Mijn favoriete reisprogramma’s

 1. Ik woon in België dus ik weet niet zeker of die programma’s überhaupt in Nederland te bekijken zijn maar ik hou van:

  A Place In The Sun: Home or Away; het is eigenlijk meer een vastgoedprogramma maar ik vind het altijd leuk om te zien waarom mensen willen verhuizen en wat voor verschil in huizen je krijgt voor hetzelfde geld op een andere plaats ter wereld.

  Ik vertrek: een Nederlands programma over families die emigreren. Inspirerend om te zien hoe mensen hun droom achterna gaan.

  Reizen Waes: een fantastisch Vlaams programma waarin Tom Waes op avontuur trekt naar de minst voor de hand liggende bestemmingen zoals Bhutan of Vanuatu.

  1. Dat Reizen Waes lijkt me heel leuk! Het gaat mij persoonlijk meer om de bestemming, maar Bhutan lijkt me super!

 2. Dat nieuwe programma van Floortje vind ik vooral interessant omdat het een wat langere programma is waardoor je de mensen en hun leven op zo’n plek ook beter leert kennen. 3 op reis is op zich wel leuk maar daarvan vind ik het jammer dat ze 3 items per keer behandelen waardoor je uiteindelijk eigenlijk maar heel weinig ziet van die streek of stad. Wij zijn helemaal gek van de alpenlanden en kijken dan ook regelmatig naar duitse reisprogramma’s omdat deze zeer uitgebreid zijn en er gewoon 1,5 uur voor uit trekken! Eigenlijk hoef je daarna niet meer heen omdat je alles al hebt gezien maar ja, het prikkelt je ook wel weer om het met eigen ogen te zien!

 3. Ik ben zo dol op reisprogramma’s! En Floortje Dessing is ook mijn all time favourite 😉 Zo heerlijk om weg te dromen bij die programma’s en inspiratie op te doen.

 4. Ik kijk al jaren naar 3 op reis, zo leuk! Vaak zijn de items kort, maar dat zorgt er wel voor dat je interesse getrokken is en vaak zoek ik dan meer info op over een bepaald gebied. Sommige landen of regio’s leerde ik kennen via 3 op reis, hoe tof is dat! Het nieuwe programma van Floor op de meest afgelegen plekken is ook interssant trouwens. Zou je op één van die plekken willen wonen?

 5. Ik ben helemaal verslaafd aan An Idiot Abroad. Moet je echt eens downloaden, is echt een topprogramma. Een Engelse droogkloot met een hekel aan reizen die de zeven wereldwonderen gaat bezoeken. Hilarisch!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.