REIZEN | Parijs

Eiffeltoren2

In januari van dit jaar gingen we naar Parijs. Daar hield ik 4 dagen lang een ‘a picture an hour’ van bij, maar ik wil graag nog een volledig overzicht van ons reisje maken. Daarbij heb ik nu véél meer lezers dan in januari en dus zullen velen de stukjes niet gelezen hebben. Vandaar vandaag een stukje over Parijs. Een mooie stad waar we zeker van genoten hebben!

Op de Eiffeltoren

Eiffeltoren

De Eiffeltoren beklimmen
We begonnen onze reis vroeg: om 8.00 uur zaten we in de auto op weg naar de Franse hoofdstad. Om 16.00 uur kwamen we aan in ons hotel en smeerden we ‘m meteen naar het centrum. Een uurtje later stonden we er dan eindelijk: onder de Eiffeltoren! Het beklimmen van de Eiffeltoren stond op mijn Bucket List en dus namen we de trap naar boven (tot grote pret van Geert, die nogal hoogtevrees heeft). Het werd natuurlijk al donker en met al die lichtjes heeft de Eiffeltoren echt een magisch effect. Héél toeristisch natuurlijk, maar je moet hem gewoon een keer gezien hebben! Daarna aten we Italiaans in een restaurantje onder de toren en de rest van de avond vermaakten we ons met The Killing in ons hotelbed.

Voor een uitgebreid verslag lees je mijn blog over mijn Bucket List droom: het beklimmen van de Eiffeltoren!

Kasteel

Poort

Notre Dame

Notre Dame2

Notre Dame3

Notre Dame4

Notre Dame
De volgende dag bezichtigden we een paar van de hoogtepunten uit ons informatieboekje. Lekker toeristisch, maar stiekem vind ik dat tijdens een stedentrip best leuk. Bijvoorbeeld de Notre Dam: Paus Alexander III legde de eerste steen, de enorme kerk is 130 m lang en het duurde 170 jaar voordat ‘ie af was. Ooit wilden ze ‘m slopen, maar daar stak Victor Hugo een stokje voor met zijn roman Notre-Dame de Paris. Juist, de klokkenluider van de Notre Dame. Hij vond het zonde om het prachtige gebouw te slopen en zijn campagne had succes: de Notre Dame werd gerestaureerd en daar zijn alle duizenden bezoekers hem nog steeds dankbaar voor.

Sainte-Chapelle

Sacre Coeur

Uitzicht2

Sainte-Chapelle en Sacre-Coeur
We lunchten voor €16,80 met twee broodjes, één warme choc en één thee en stonden een uur in de wachtrij voor de Sainte-Chapelle, die helemaal niet zo héél erg mooi was. De Sacré-Coeur daarentegen was dan wel weer práchtig! Daar hebben we echt onze ogen uitgekeken en een mooie foto’s gemaakt!

Champs-Elysées

Grand Palais

Brug2

Hotel des Invalides

Napoleon

Napoleon2

Napoleon
Dag drie begonnen we natuurlijk op de Champs-Elysées! Steeds weer riepen we: ‘Hé, daar is het ook mooi’ en dan liepen we daar weer heen. Uiteindelijk hebben we gigantisch veel gelopen en gezien! Het  Grand Palais, de Pont Alexandre III en het Hôtel des Invalides! In dit ‘hotel’ – dat Lodewijk XIV liet bouwen – woonden vroeger 6000 gewonde soldaten. Nu wonen er nog een stuk of tien. Zij delen hun ‘huisje’ met de beroemdste Franse militair aller tijden: Napoleon Bonaparte! Zijn lichaam ligt in de gigantische crypte onder de vergulde koepel van de Dôme! Héél erg indrukwekkend en prachtig om te zien! Al dat goud blinkt je tegemoet! Dit was zeker een van de hoogtepunten.

Arc de Triomph

Arc de Triomph2

Mona Lisa

Kantklosser

Piramide

De Arc de Triomph en het Louvre
Laatste spot voor het avondeten? De Arc de Triomph! 50 meter hoog en ze deden er dertig jaar over om ‘m te maken. Daarna waren we heel erg toe aan een Macje. Als laatste bekeken we het Louvre! Man, wát een gebouw. Het is echt immens groot! We waren compleet gesloopt en besloten alleen een pitstop te maken bij vier kunstwerken die ons aanspraken en die we móésten zien: de Mona Lisa natuurlijk, De Kantklosser van Jan Vermeer, Venus van Milo en de Piramide van I.M. Pei! ’s Avonds wisten we er nog net een film doorheen te persen en daarna vielen we als een blok in slaap.

Eiffeltoren7

Eiffeltoren4

Hardlopen
Dag vier begonnen we zowaar met een hardlooprondje door Parijs. Nou ja, echt hárd lopen was het niet, maar hé, ik kan wel zeggen dat ik heb hardgelopen door Parijs! Daarna was het alweer thuis om naar huis te gaan. Onderweg maakten we een lijst met landen en steden waar we nog naartoe willen. Parijs, ik vond je prachtig en ik heb nu ZOVEEL zin in nog een stedentrip! Wie weet, in het voorjaar… Ik ga in ieder geval nog een fotoboek maken van Parijs, want we hebben toch veel meer leuke foto’s gemaakt dan ik dacht!

Wil je ook een goedkoop weekend (of midweekje) naar Parijs? Lees mijn blog met tips! Meer foto’s en een uitgebreider verslag lezen? Lees dan mijn blogs terug van dag 1, dag 2, dag 3 en dag 4.

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

6 thoughts on “REIZEN | Parijs

  1. Parijs is zo mooi!! Ik ben er echt verliefd op:) Ben er ook geweest, maar eigenlijk veel te kort, want er is zoveel te zien daar.

  2. Altijd weer mooi om foto’s te zien van deze prachtige stad <3
    Ik was er in 2010 met een vriendin (voor het eerst!) en ik wil sindsdien nog steeds een keer terug!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.