REIZEN | Slowakije

slowakije

Slowaaks paradijs

Slowakije… het land dat mij aangenaam verrast heeft. Vriendelijke mensen, lekker en goedkoop eten en een prachtige, pure natuur. Toen Geert maanden geleden begon over het Slowaaks Paradijs had ik geen idee waar hij het over had. Het beloofde een stukje prachtige, pure natuur te zijn, met gigantische watervallen en mooie wandelroutes. Dat wilden wij weleens van dichtbij bekijken! En dus werd Slowakije de ‘hoofdbestemming’ van afgelopen zomer. We reisden door nog veel meer landen en hebben geweldige dingen gezien, maar het Slowaaks Paradijs was toch wel het toppunt.

De eerste wandelroute die we liepen, verliep iets anders dan we gedacht hadden. Uiteindelijk werden we zelfs opgehaald door het Mountain Rescue team, maar daar wil ik het niet weer over hebben. Als je gewoon de routes volgt en oplet dat je de juiste symbolen volgt, komt het allemaal best wel goed. Dat bewees ook de tweede route die we liepen en die misschien nog wel mooier was dan de eerste. De foto’s zeggen niet genoeg. Ik kan gewoon bijna niet beschrijven hoe puur de natuur daar is. Je klimt, je klautert, je ruikt, je struikelt, je geniet. Je loopt over houten en metalen trappetjes, die in Nederland in geen honderd jaar door de veiligheidskeuring zouden komen. Ik zou zeggen: ga er alsjeblieft heen. En snel een beetje, voordat het door de toeristen wordt ontdekt.

Maar er is meer: Spis Castle, bijvoorbeeld. Eén van de grootste kastelen van Midden-Europa. Of The Demanovska Ice Cave, werkelijk de mooiste grot die ik ooit tot nu toe heb gezien. De campings, het eten en de bezienswaardigheden kosten allemaal geen drol. We sliepen (met grote bus en stroom) voor ongeveer €15,00 per nacht op een camping (maar dat kan nog goedkoper, als je wilt) en gingen bijna elke avond uiteten voor €13,00 (met zijn tweeën!).

Slowakije, misschien kom ik nog weleens terug. Als we ooit nog langs het Slowaaks Paradijs komen, in ieder geval. Want dan ga ik zeker nog een keer zo’n prachtige route lopen.

IMG_9633

Slowaaks paradijs7

Paradijs5

Kasteel1

Kasteel2

IJsgrot2

IJsgrot3

Paradijs 2 3

Mijn3

Mijn6

Mijn7

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

4 thoughts on “REIZEN | Slowakije

  1. Wauw, wat is het daar mooi! Toffe foto’s! 🙂 Had dat stiekem niet verwacht haha (vrij onbekende vakantiebestemming voor mij). Heb Slowakije meteen op m’n lijstje gezet! En zo goedkoop ook!

  2. Slowakije staat op mijn lijstje 🙂 Onder andere voor het tatra gebergte, dat is super mooi! En voor het Slowaakse paradijs. Ik ga dit jaar naar het Boheemse woud / Tsjechisch paradijs! Schijnt ook super te zijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.