REIZEN | Tips voor een gratis dagje Amsterdam

gratis amsterdam

gratis amsterdam

Amsterdam. Wat mij betreft sowieso één van de mooiste steden van Nederland. (Zo niet de mooiste.) Maar – zoals het een echte hoofdstad betaamt – ook één van de duurdere. Geert en ik komen graag in Amsterdam, maar houden het dan wel het liefst zo goedkoop mogelijk. We geven ons geld namelijk liever uit aan échte reisjes. Ben jij ook gek op Amsterdam, maar heb je ook geen geldboom in de tuin? Vandaag deel ik onze tips voor een gratis dagje Amsterdam met je!

gratis parkeren amsterdam

Gratis parkeren

In eerste instantie denk je nu misschien aan de trein, maar als je met meerdere personen gaat (twee bijvoorbeeld) is het eigenlijk veel voordeliger om met de auto te gaan. Nadeel van de auto: je moet hem ergens parkeren en dat is – zeker in een grote stad – meestal erg duur. Maar… ik zou natuurlijk deze blog niet geschreven hebben, als ik daar geen oplossing voor had. Ik weet namelijk een plek waar je gratis kunt parkeren en als je vervolgens met de gratis pont gaat, sta je midden in het centrum!

gratis parkeren amsterdam

Parkeren
Gratis parkeren kun je vlakbij het terrein van de IJhallen. Op de Papaverweg 50. Wij parkeren altijd gratis langs de kant van de weg, maar er is ook een parkeerterrein. Ik weet alleen niet of dit gratis is.

Pont
Als je de straat uitloopt, de brug overgaat en links aanhoudt kom je (na tien minuutjes) bij het veer NDSM Werf. De pont gaat vier keer per uur (en ’s avonds twee keer per uur) en komt aan achter het Centraal Station.

Hoppa, gratis in Amsterdam! (Oké, op de brandstofkosten na dan.)

gratis amsterdam

Picknicken op een bankje in de zon.

gratis amsterdam

Gratis muziek op de Dam!

Activiteit

 1. Download de Tripadvisor Amsterdam app. Daar staan een heleboel gratis wandelingen langs de hoogtepunten in. Routes door de Jordaan, een Art & History tour, een wandeling door de Negen Straatjes of een kroegentocht. Via die app kun je trouwens ook heel makkelijk naar restaurantjes zoeken, hotels vinden of een attractie scoren.
 2. Ga naar het Vondelpark Openlucht Theater voor gratis voorstellingen en muziek. Neem een picknick mee, plof neer op de tribune en geniet. Gezelligheid gegarandeerd!
 3. Ga geocachen! Download de (gratis) app, trek je wandelschoenen aan en gá! Oh en vergeet je pen niet!
 4. Neem een gratis rondleiding bij Gassan Diamonds en laat je alles vertellen over de diamantslijperij.
 5. Ga naar het Amsterdamse bos! Dat is dan wel niet in het centrum, maar je kunt er wel gratis parkeren én leuk wandelen. Ook zijn er regelmatig dingen te doen.

gratis amsterdam

Het Amsterdamse bos

Eten & drinken

Restaurants die gratis eten weggeven bestaan natuurlijk niet, maar als wij een dagje naar Amsterdam gaan, nemen we vaak zelf onze lunch mee. Prima voor tussendoor, maar als je er wat leuks van wilt maken, maak je toch een picknick, die je meeneemt naar het Vondelpark? Of je gaat gewoon lekker op een bankje langs de grachten of midden op de dam zitten. Het is maar wat je er zelf van maakt, toch?

Ben jij vaak in Amsterdam te vinden? Heb je nog tips voor ons?

Ik schrijf trouwens weleens vaker over goedkoop reizen.

Follow my blog with Bloglovin

15 thoughts on “REIZEN | Tips voor een gratis dagje Amsterdam

 1. Handige tip van de IJhallen, ik heb de auto een keer bij Olympisch Stadion geparkeerd voor 6,- per dag. Ook niet heel duur, maar niet helemaal gratis.

 2. Leuk om te lezen! De gratis veer kende ik al. Meestal gaan wij toch met de trein, met zo’n voordelige dagkaart van kruidvat of hema.

 3. Psst, “betaamd”? 😉 Goede tips!

  Ik ben eigenlijk al jaren niet meer in Amsterdam geweest. Minstens 10 jaar geleden was de laatste keer, denk ik? Tijd om nog eens te gaan en door m’n blik van nu te kijken!

 4. Op zondag kun je als het goed is ook gratis parkeren in de buurt van alle Diplomaten bij het Rijksmuseum. Maar de pont gebruiken wij ook vaak, ideaal 🙂

  1. De keren dat ik er tot nu toe geweest ben niet 🙂 Ik heb tot nu toe altijd een plekje gevonden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.