REIZEN | Travel Tag Boyfriend Edition

Via mijn favoriete reisblogger Milou kwam ik aan de Travel Tag Boyfriend Edition. Het waren zulke leuke vragen dat ik hem wel over moést nemen. Daarbij was ik gewoon verschrikkelijk benieuwd naar de antwoorden die Geert zou geven. Dikke kans dat het de goede antwoorden zijn, trouwens, want we praten graag en veel over reizen. 

1. Aan welk land heeft ze haar hart verloren?

Geert: Ik denk Slowakije, omdat ik haar – in de vier grote reizen die we samen hebben gemaakt – nog nooit zo enthousiast heb gezien over een land.

Marieke: Jep. Gewéldig land. Maar op de één of andere manier moet ik ook gelijk aan Marokko denken.

2. Hoe reist ze het liefst naar de plek van bestemming?

Geert: Dat hangt af van de bestemming. Alles binnen de 1500 km binnen Nederland doet ze het liefste met de auto en alles daarbuiten met het vliegtuig.

Marieke: Helemaal mee eens. Tijdens onze reis naar Slovenië gaan we voor het eerst met onze éigen auto, super leuk!

3. Noem een land waar ze nooit naartoe zou willen?

Geert: Afghanistan, omdat Marieke liever niet het gevaar opzoekt. Ik ook niet, trouwens.

Marieke: Alle landen die gevaarlijk zijn, skip ik even, inderdaad. Ik wil nog langer mee dan vandaag.

4. Wat is de mooiste plek die ze ooit bezocht heeft?

Geert: Het Slowaaks Paradijs. Omdat dat de enige plek is waar ze nog weleens terug zou willen keren, mocht ze er langs rijden. Voor zover ik weet. Schotland vond ze ook heel mooi, maar als je het over een plek hebt, kies ik voor het Slowaaks Paradijs.

Marieke: Zeker weten!

5. Wat voor type reiziger is ze? Strandganger, backpacker, ontdekker of luxepaard?

Geert: Een luxe ontdekkende backpacker. Marieke houdt zéker van luxe, met name als het op sanitair aankomt. Maar ze is geen typische vijfsterrenhotel-bezoekster. Of ze een echte backpackster is, gaan we hopelijk dit jaar ontdekken. Marieke houdt op z’n tijd ook wel van een strandvakantie (meer dan ik in ieder geval), maar dat houdt ze niet al te lang vol.

Marieke: Hahahaha, dat klopt wel. Ik ben geen luxepaard, maar qua sanitair ben ik inderdaad wel enigszins verknocht aan wat luxe. Maar ik wil ook graag reizen door landen die dat niet hebben, dus eens zal ik het toch los moeten laten. Strandganger ben ik niet. Ik houd best van even liggen in de zon, maar dat wel naast een zwembad en niet met zand in… óveral. Brr! Een ontdekker ben ik zeker en of ik een backpacker ben, zal blijken, haha.

6. Welk land staat bovenaan haar wensenlijstje?

Geert: De maker van deze tag kan lekker het heen en weer krijgen. Ik noem er lekker drie, want ik kan niet kiezen. Een redelijke budgetbestemming die bovenaan haar lijstje staat is Nicaragua. Een wat duurdere bestemming waar ze heel enthousiast over is, is Alaska en de rest van Noord-Amerika. En een geheime liefde, wat eigenlijk niemand van haar weet, is Siberië. Haha, dat laatste meen ik natuurlijk niet.

Marieke: Helemaal waar. Ik ben zwaar benieuwd naar Midden-Amerika, maar de bovenste landen (Alaska, IJsland, Scandinavië) trekken me ook heel erg.

7. Is ze een planner of beslist ze op het laatste moment?

Geert: Marieke is geen planner, maar houdt er wel van als het gepland wórdt.

Marieke: Ik ben eigenlijk wel een planner, maar met reizen vind ik het zó moeilijk. Geert is daar veel handiger mee, dus meestal komt het erop neer dat hij het uitzoekt en we het samen goedkeuren. Ik maak wel lijstjes met bestemmingen waar ik nog heen wil in Slovenië, maar hoé we daar dan moeten komen… Dat zoekt Geert uit. Goed team, hè?

8. Naar welke plek wil ze zeker terug?

Geert: Zoals ik eerder al noemde, zou ze het snelste terug gaan naar het Slowaaks Paradijs. Landen, die ze nóg wel een keer wil bezoeken, zijn Marokko en Schotland.

Marieke: Helemaal waar. En Londen wil ik je ook nog een keer laten zien, maar dat komt later wel.

9. Waar heeft ze het lekkerste gegeten?

Geert: Ze heeft het lekkerste gegeten, vlakbij een heel duur hotel in Hongarije. De zelfgemaakte kipnuggets met sesamzaad waren alsof er vierendertig engeltjes over je tong plasten.

Marieke: Yes! Én dat restaurantje in Polen. Daar hadden ze de beste pasta óóit.

10. Wat was haar mooiste reismoment?

Geert: Het moment toen ze ging tokkelen langs de Donau in Hongarije.

Marieke: Oooooh, JA! En klimmen door het Slowaaks Paradijs.

11. Wat zal ze nooit vergeten mee te nemen op reis?

Geert: D’r toilettas. Haar basis make-up spullen, tandenborstel, tampons, deodorant. Dat soort dingen. (Noot van de redactie: het komt er enigszins gefrustreerd uit.)

Marieke: Ik sleep altijd veel te veel met me mee. Zeker als we met de auto gaan. Liefst in klapkratten, ideaal. Ik ben zo iemand die altijd terug komt met een stapeltje ongedragen kleren. Ik heb een enorme vakantielijst waar zo ongeveer álles op staat. We vergeten ook eigenlijk nooit iets.

12. Wat was haar minst leuke reiservaring?

Geert: Verdwaald raken in het diepe bos van het Slowaaks Paradijs.

Marieke: Zeker weten. Eerst was het nog grappig. Toen we eenmaal gered waren door het Mountain Rescue Team kon ik ook wel weer lachen, maar de uren daar tussenin… Brrr!

Laatste opmerking van Geert: “Excuus dat we zo vaak terugkomen op het Slowaaks Paradijs, maar het was daar gewoon verrekte mooi en er gebeurde verrekte veel.”

Voel je vrij om de tag over te nemen!

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

16 thoughts on “REIZEN | Travel Tag Boyfriend Edition

  1. Heel leuk om te lezen! Toch wel fijn als je vriendje je goed kent. Hij zal ineens met hele andere antwoorden aankomen zetten. Sta je raar te kijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.