REIZEN | Venetië

DIGITAL CAMERA

In 2009 ging ik met vijf jongens op vakantie. Iedereen verklaarde me voor gek, want we gingen ook nog eens 17 dagen lang weg (naar Kroatië), maar ik had de tijd van mijn leven. In Kroatië hebben we verder weinig bijzonders gedaan, maar met drie van hen ben ik ook een dagje de zee over gestoken naar Venetië. De stad van het water, de stinkende riolen en colaatjes van 10 euro. Bijzonder. En heúl druk.

Als je niet houdt van toeristische plekjes, dan moet je zeker niet naar Venetië gaan. Maar eigenlijk moet je Venetië wel een keer gezien hebben. Het is een attractie op zich. Wij gingen er naartoe in een soort gigantische turbo ferry, die ons met een giga snelheid naar Italië bracht. Wij zaten prima in onze vliegtuigstoeltjes en vermaakten ons op de terugweg kostelijk met een Duits echtpaar, voor wie we slechte Duitse liedjes zongen (we hadden een nogal enthousiaste docent Duits in die tijd).

In Venetië zelf namen we een paar bus-bootjes richting het centrum, waar we rond slenterden en probeerden ons niet te storen aan de 40 graden die de thermometer aangaf. We dronken een sapje in een zijwegje, aten stukken heerlijke pizza zo uit de hand en slenterden over brugjes en door de smalle steegjes buiten het centrum (waar duidelijk arme mensen woonden).

Het stonk er verschrikkelijk naar riool en het was er heel toeristisch. De straten die er zijn, zijn heel smal en alles gaat – zoals je waarschijnlijk wel weet – per boot. Heel bizar. We hebben er (jammer genoeg) niet veel foto’s gemaakt. Ik wil er nog graag eens naar terug. Geert is er nog nooit geweest en toen wij er waren, was het eigenlijk te warm. De gondels maken het allemaal heel romantisch, maar je wilt niet weten welke prijs je daarvoor moet betalen (een euro of honderd al gauw). Overigens wil je ook niet in het centrum op een terrasje zitten, want daar betaal je ‘kijk-geld’. Cola begint bij een euro of tien en dan maak ik niet eens een grapje. Maar de huisjes, brugjes en steegjes zijn heel mooi en schattig. De gebouwen zijn van buiten ook prachtig, maar van binnen heb ik ze helaas niet gezien.

Zijn jullie weleens in Venetië geweest? Vond je het mooi of veel te toeristisch?

DIGITAL CAMERA

DIGITAL CAMERA

DSC00926

DSC00924

DSC00764

Follow my blog with Bloglovin

11 thoughts on “REIZEN | Venetië

  1. Venetië, het is inderdaad een attractie. Toen ik er was bloedwarm ook, en waanzinnig druk natuurlijk. Bijna Efteling-taferelen. Maar jeetje, het is ook wel écht prachtig daar ook. Druk met een reden (zoals meestal) 😉

  2. Wij zijn vorig jaar n week naar n camping vlak bij venetie geweest. Dit was een heerlijke camping aan de kust en je kon met de auto of bus naar n plek vlakbij waar de boot naar venetie vertrok. Wij zijn niet alleen naar venetie geweest maar ook naar wat andere eilandjes (murano en burano weet ik me te herinneren). Ik vond venetje vreselijk heet maar wel bijzonder. Bij ons was het in augustus ook zeker 40 graden en dat is niet echt de temperatuur voor n stedentripje. Ook was het verschrikkelijk druk, niet normaal! En inderdaad ook duur.
    Achteraf gezien was ik liever in het voorjaar naar venetie gegaan maar wij combineerden deze vakantie met n week aan t gardameer, waar het slechts 36 graden was. Wat n verademing. Verona was dan ook beter te doen en heb ik toen meer van genoten.
    Mooie stad Venetië, maar niet in de zomer!

  3. Ben er 2 keer geweest en ja, het is toeristisch en ja, het kan er behoorlijk stinken en ja, het kan er ook behoorlijk vol liggen met rommel maar toch… je moet het gewoon een keer gezien hebben!

  4. Venetie is echt heel mooi. Ik ben er een paar jaar geleden ook geweest en keek mn ogen uit. Wel erg druk en warm maar wel de moeite waard.. was zeker een wislisht plek

  5. Venetie geweldig! Al vond ik de oversteek van Porec(Kroatie) naar Venetie niet geweldig. De zee was heel heftig die dag en ik denk dat er 30 man buiten aan de reling hingen. Ik en mijn vriend ook. Verschrikkelijk zeeziek! Eenmaal in Venetie aangekomen was het wel heel erg de moeite waard. Wauw zo romantisch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.