REIZEN | Wenen

Wenen5

♫ André Rieu – The Second Waltz

Wenen, de stad van de wals. De stad van Sissy. De stad van André’s Second Waltz. (Pardon, die van Shostakovich.) En de stad waar wij afgelopen zomer geweest zijn. Wenen is een schattige stad vol tierelantijntjes, leuke randjes aan de gevels en crèmekleurige standbeelden en fonteinen. Het was leuker geweest als ik een echte Sisi jurk kon dragen tijdens ons bezoek, maar omdat het zo ongeveer 1000 graden was, beperkte ik me tot een spijkershort en luchtig topje.

Die warmte zorgde er ook voor dat we maar één dag in Wenen zijn gebleven. We gingen vroeg op pad en begonnen bij het Schönbrunn Paleis. Oftewel: het kasteel van Sisi. Denk aan kitsch in combinatie met de Efteling en je komt een heel eind in de buurt. O-ve-ral was goud en fluweel. Ik kon me nauwelijks voorstellen dat er echt mensen gewoond hebben. En wat waren de bedjes klein! Daar kan mijn vader (2.04 m) niet eens zijn grote teen in kwijt!

Wenen2

Wenen3

Wenen6

Wenen7

Wenen8

Voor €23,00 kregen we een audioguide en mochten we tien kamers van het gigantische paleis bekijken. De verhaaltjes waren leuk om naar te luisteren en zorgden ervoor dat je enigszins een beeld kreeg van vroeger tijden. Geert kreeg het ook nog voor elkaar om het dopje van de camera aan de verkeerde kant van het hekje te laten vallen, waardoor ik – al hangend over het glazen hek, terwijl ik bekeken werd door zo’n veertig toeristen – het dopje naar de zijkant moest slepen. Toen ik hem daar uiteindelijk wilde pakken, ging het alarm alsnog af. Helaas pindakäse. Gelukkig waren ze niet boos.

Na het kasteel maakten we een rondje door de stad en bekeken we de Koninklijke grafkelder. We betaalden €11 om naar een stel stenen te kijken, maar hé, ik heb wel het graf van Sisi (a.k.a. Elisabeth) gezien, ja! Al vermoed ik dat er niet echt meer iets van haar over is.

Wenen was mooi en romantisch (zeker een aanrader, maar blijf er niet té lang) en ik had er nog wel langer willen blijven, maar de hitte brandde ons de stad uit, richting een zwembad. Die vonden we uiteindelijk in Praag, maar over die stad zal ik het een andere keer hebben.

Wenen12

Wenen10

Wenen11

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

9 thoughts on “REIZEN | Wenen

    1. Jammer, het is daar echt prachtig!! Je hoeft geen extra geld te betalen hoor, dat dachten wij eerst ook, maar je kan gewoon via de zijkant naar binnen lopen. Mocht je terug gaan naar Wenen moet je het zeker bezoeken!

    2. Oh jammer! Hadden we dat geweten! Bij de betaalautomaat stond dat je er extra voor moest betalen! Volgende keer beter.

  1. Hoewel we tig keren in Oostenrijk zijn geweest (volgende week gaan we trouwens weer die kant op…) zijn we nog nooit in Wenen geweest, misschien toch maar eens een omweggetje maken…

  2. Ik wil graag als verrassing naar Wenen gaan en m’n mama zo’n sisi kleed laten aandoen. Enig idee waar dit kan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.