REVIEW | Geerts backpack – de Conncess 70 van The North Face

backpack

backpack

Ik had nog nooit gebackpackt, dus toen onze trip naar Thailand, Laos & Cambodja op de planning stond, waren er een heleboel dingen nieuw voor mij. We hadden niet eens backpacks! Na wat googlewerk en het lezen van een heleboel reisblogs maakten we een lijstje met producten die we nodig hadden. De komende weken zal ik reviews delen van de travel gear die wij mee hebben genomen toen we gingen backpacken. Wat was super handig en wat gaat er nooit meer mee?

De vorige keer vertelde ik al hoe mijn backpack beviel. Daar was ik kort gezegd heel tevreden over, maar die van Geert vond ik nog nét iets handiger! Bij de zoektocht naar geschikte backpacks werden we gelukkig geholpen door The North Face (van wie we deze backpacks ook kregen). Na 3,5 week backpacken ben ik zeker nog geen expert, maar ik kan je wel vertellen hoe deze backpack Geert beviel!

Over een aantal algemene punten heb ik de vorige keer al geschreven, dus ik zal het nu vooral hebben over de verschillen met mijn backpack.

Inhoud

Geert droeg het model Conncess 70 van The North Face, waar dus 70 liter in past. Hij is iets groter dan de mijne, waar 65 liter in past. 70 liter is meer dan genoeg! 65 liter is eigenlijk al best wel veel. Wij hadden de backpacks dan ook zeker niet helemaal vol gestopt. Niet alleen omdat hij dan veel te zwaar zou worden, maar ook omdat we genoeg ruimte over wilden houden voor souvenirs en nieuwe kleding.

backpack

In ons eerste hotel in Bangkok, aan de voorkant draagt Geert onze daypack, ook van The North Face

Zakjes en compartimenten

Ook deze backpack bestaat uit één groot compartiment en een aantal extra zakjes. Het handige van deze backpack is dat je op meer verschillende plekken bij de inhoud kon komen dan bij de mijne. De mijne kon alleen aan de bovenkant, zijkant en aan de onderkant open. Terwijl je Geerts backpack helemaal ‘open’ kon klappen, zodat je een soort koffer-effect krijgt. Dat vond ik zelf heel handig, vooral met in- en uitpakken! Zeker in combinatie met packing cubes.

De voorkant had een open zak, waar wij niks in bewaarden en op de bovenkant zat nog een groot vak, waar Geert zijn flightbag in deed (daar doe je je backpack in als je gaat vliegen of in de trein/bus gaat om te voorkomen dat één van de duizend hengsels ergens aan blijft haken en je hele backpack kapot getrokken wordt). Aan de zijkant zaten nog vakken voor flessen en in de heupgordels zaten klein vakjes. Verder had hij overal gordels waar je ‘m mee aan kon snoeren, zodat je hem heel groot, maar ook kleiner kon maken. Handig!

Harde rug

Ook deze backpack had een harde rug, een soort ‘harnas’ dat tegen je rug aan leunt. Dat vonden Geert en ik allebei ideaal, want zo’n tas is al warm zat met 30 graden en nu kon de wind nog een beetje langs je rug waaien.

Universeel

Deze backpack is universeel en kan dus door zowel vrouwen als mannen gedragen worden, maar ik vond deze backpack wel érg groot voor vrouwen. Ik zou aanraden om als vrouw een kleinere te nemen! Maar Geert is best lang (1.87 m), dus hij paste de mijne dan weer niet.

Kortom: ook over deze backpack zijn we heel tevreden! We vinden hem zelfs nog iets fijner dat die van mij.

De Conncess 70  kun je hier bekijken en kost $339.00.

 

Dit artikel bevat een product dat ik gekregen heb van een bedrijf. Dit beïnvloedt mijn mening echter niet.

♥ Mariek

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

One thought on “REVIEW | Geerts backpack – de Conncess 70 van The North Face

  1. Een goede backpack is onmisbaar wanneer je gaat reizen. Zo`n harde rug lijkt inderdaad fijn, dat had die van mij niet. Ik had mijn backpack trouwens veel te vol geladen haha, die was bijna niet te tillen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.