REVIEW | Hotel bij Schiphol : Ibis Amsterdam Airport

hotel bij schiphol

Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje met de vraag of ik wilde komen ‘proefslapen’ in het gerenoveerde hotel ‘Ibis Amsterdam Airport‘, een hotel vlakbij Schiphol dat een ideale verblijfplaats is vlak voor je vlucht. Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen. Toen we met oud en nieuw in Brussel waren, sliepen we in een Ibis Budget hotel en dat beviel ons toen prima! In een ‘gewoon’ Ibis hotel had ik nog nooit geslapen, dus ik was erg benieuwd naar dit nieuwe exemplaar.

Als je vlucht op een onmogelijke tijd vertrekt, is dit hotel een handig verblijf voor de avond ervoor. Vanaf het hotel vertrekt een gratis shuttlebus naar Schiphol en je kunt ook gebruik maken van het Park, Sleep en Fly arrangement, waarbij je drie weken je auto kunt parkeren op de parkeerplaats bij het hotel.

hotel bij schiphol

hotel bij schiphol

hotel bij schiphol

Omdat ik toen nog niet wist dat ik naar Noorwegen zou gaan en er ook geen andere vliegreizen op de planning stonden, besloot ik maar ‘gewoon’ op een maandagavond een kamer te reserveren. Wij zijn gek op Amsterdam en daarom besloten we er twee leuke dagen in onze hoofdstad van te maken.

Rond het middaguur kwamen we aan bij het hotel. Ibis Amsterdam Airport staat zo ongeveer náást Schiphol, dus voor het uitzicht hoef je er niet heen, maar hé, daar kwamen we ook niet voor. Onze kamer was nog niet klaar toen we aankwamen, maar we konden wel even de waardevolle spullen dumpen. (Tja, het was ‘gewoon’ een werkdag, dus de laptop moest ook mee.) Even later stonden we in het centrum van onze hoofdstad, klaar voor een leuke middag.

We vermaakten ons met wat winkelen en de zoektocht naar een goedkope, maar lekkere Italiaan. Toen die geslaagd was en we wat lekkers hadden gescoord voor in de avond, reden we weer terug naar het hotel. Tja, het hotel, dáár ging mijn blog over. Wat vond ik ervan?

hotel bij schiphol

Voor het uitzicht kom je niet...

hotel bij schiphol

hotel bij schiphol

schiphol

De lobby van het hotel is mooi. Naast de receptie en een 24/7 take-away (lekker, maar duur) is er ook een zitje voor gasten. Mét Eames-chairs, dus ik was direct al fan. De kamers zijn vrij basic, hoewel ze groter zijn dan die van de Ibis Budget hotels. De badkamers hebben een bad of een douche (wij hadden een bad). Er is een tv, een klein bureau en een bed. Dat bed (Sweet Bed by Ibis) heeft Ibis zelf ontwikkeld en ligt écht super lekker. Het is een luxe variant, met zo’n topper op het matras en ik heb er heerlijk op geslapen!

’s Ochtends vroeg stond er een ontbijtbuffet voor ons klaar en ook dat was erg geslaagd. Veel keuze in broodjes en beleg en voor mij ook eens kipfilet in plaats van alleen die eeuwige plakken kaas en ham die ik niet mag. Wel vind ik de prijs die ze ervoor vragen (€17) érg hoog. Maar op Schiphol betaal je ook €3 voor een flesje water en er is niet echt een restaurant/bakker in de buurt… Ook voor een diner kun je er overigens terecht, maar omdat wij in de stad aten, heb ik geen idee hoe dat was.

Kort maar krachtig

Voordelen

 • Handig als je een onmogelijke vluchttijd hebt
 • Lekker ontbijtbuffet
 • Goed bed
 • Normale prijs kwaliteitverhouding
 • Vriendelijk personeel

Nadelen

 • Ontbijtbuffet is duur
 • Geen mooie locatie (maar daar kom je ook niet voor)

Hoe doe jij dat als je vlucht op een onmogelijke tijd vertrekt? 

Follow my blog with Bloglovin

7 thoughts on “REVIEW | Hotel bij Schiphol : Ibis Amsterdam Airport

 1. Ik boek eigenlijk gewoon geen vlucht die op een stom tijdstip vertrekt. Dan betaal ik liever ietsje meer voor een vlucht die wel op een normale tijd vertrekt.

 2. Zeker een aanrader….ik was benieuwd naar de kosten voor zoiets en zag via je link dat één overnachting voor 2 pers. mét shuttlebus én 21 dagen parkeren nog geen € 100,– kost.Als je bedenkt hoeveel lang parkeren kost plus het gedoe rondom op tijd op Schiphol staan……en dan hebben ze ook nog WIFI ! Ik ga het onthouden.

 3. Het lijkt me een heel goed hotel voor als je inderdaad een onmogelijke vluchttijd hebt. Als ik het nodig zou hebben zou ik dit hotel zeker overwegen.

 4. Onze vlucht naar Griekenland vertrok vorige week maandag om 4.15 uur. Gelukkig woont 1 van m’n vriendinnen op kamers in Utrecht, dus hadden we daar afgesproken. We hebben daar gegeten, nog wat gechilld en hebben om kwart voor 12 de nachtnettrein naar Schiphol gepakt en waren er om kwart over 12, redelijk goed te doen met z’n zessen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.