REVIEW | Kokoswater van Vita Coco

Testteam Vita Coco

Het is weer tijd voor een rrrrrrreview! Dit keer van Vita Coco, een merk dat ik heel graag wilde testen, omdat velen van jullie er zo verschrikkelijk enthousiast over zijn. Het probleem is alleen… ik lust geen kokos. Omdat ik mezelf dus niet zo heel objectief vond, heb ik hulp gevraagd van vriendinnetje Nicole, die de komende tijd wel vaker deel uit gaat maken van mijn testteam (aangezien ik niet alles mag eten wegens allergieën). Benieuwd naar wat wij vonden van het gezonde drankje? Lees dan snel verder.

IMG_9215

Vita Coco bestaat uit één ingrediënt: vers natuurlijk kokoswater afkomstig van jonge kokosnoten en vol met natuurlijk kalium en essentiële elektrolyten. Het drankje bevat geen kleur- en smaakstoffen, conserveermiddelen en wordt niet gemaakt van concentraat. Hartstikke gezond dus. Voor de geïnteresseerden: het bevat 18 calorieën per 100 ml. Naast de pure variant zijn er nog vier smaken verkrijgbaar: ananas, perzik & mango, acai & granaatappel en sinaasappel.

Ik kreeg drie smaken opgestuurd: naturel, sinaasappel en ananas. In eerste instantie namen we een slokje warm kokoswater, omdat we niet konden wachten en de pakjes nog niet in de koelkast hadden gelegen. Dat is echter niet aan te raden. Kokoswater moet je koud drinken!

IMG_9220

Een paar dagen later was Nicole weer bij mij en dit keer waren de pakjes wél lekker koud. Tijd voor de grote test dus!

Naturel

Marieke: Véél beter dan warm, maar ik vind de kokossmaak niet zo lekker. Nogal logisch, want ik lust dus geen kokos. Het smaakt wel fris!

Nicole: Lekker! Ik vind alleen de nasmaak een beetje vettig, alsof ‘ie aan mijn gehemelte plakt. Dat lijkt me na het sporten niet zo lekker.

Sinaasappel

Marieke: Lekkerder dan naturel, maar ik vind de kokossmaak wel iets overheersend. Ook deze is weer fris. Dat vind ik wel lekker!

Nicole: Deze vind ik niet zo lekker, maar ik houd ook niet zo van sinaasappelsap (lekker testteam zijn wij, hè?). Nee, deze combi werkt niet zo voor mij.

Ananas

Marieke: Deze vind ik best wel lekker! Nog steeds proef ik natuurlijk de kokos, maar deze is echt heel lekker fris. De ananassmaak is ook een goede combi met kokos. Deze zou ik na het sporten wel weg kunnen klokken!

Nicole: Oeh, lekker! Het lijkt een beetje pina colada… maar dan zonder alcohol. Inderdaad, vooral na het sporten lijkt deze me heel lekker!

IMG_9217

Ik weet dat velen van jullie gék zijn op dit drankje en ik snap ook zeker wel waarom. Het is dat ik niet zo van kokos houd, maar deze drankjes zijn echt heel erg verfrissend. Ze worden veel gedronken door sporters, omdat het een goede vervanging is voor sportdrankjes (waar enorm veel suiker in zit). Kortom: Vita Coco is populair en ik snap wel waarom. Heb jij het koude drankje weleens gedronken?

Prijzen
Voor een pakje van 330 ml betaal je tussen de €1,69 en €2,20. Voor 500 ml betaal je tussen de €2,99 en €3,49 en voor 1 liter tussen de €3,99 en €4,49.

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

4 thoughts on “REVIEW | Kokoswater van Vita Coco

  1. Ik drink eigenlijk altijd naturel na bikram yoga, heb de andere smaakjes nooit geprobeerd. Maar vind het heerlijk dan, niks plakkerige nasmaak!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.