REVIEW | Lovechock chocolade!

IMG_9499

Chocolade testen is toch wel één van mijn favoriete bezigheden. Als je daar toch eens je beroep van zou kunnen maken. Ik bedoel… er moeten toch mensen zijn die die repen keuren, niet? Zo van: iets zoeter en iets meer bite, alstublieft. Ja, toch? O, we dwalen af. Goed, wat ik wilde zeggen: ik mocht zes repen van Lovechock testen! Zes! Repen raw chocolate met verschillende vulling. Melk-, soya- en glutenvrij. Gezoet met kokosbloesemnectar. En… en… ik moet misschien mijn mening bewaren tot een later, iets objectiever moment.

Over Lovechock

Lovechock wil niet alleen lekkere chocola maken, maar heeft nog een andere missie: de wereld een beetje leuker maken. Alle ingrediënten van Lovechock zijn 100% biologisch gecertificeerd en boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun producten. De repen worden met liefde handgemaakt in een sociale werkplaats en de verpakkingen zijn duurzaam geproduceerd en de folie is biologisch afbreekbaar. Kijk, dit is informatie waar ik persoonlijk héél blij van word!

Daarbij bevat het merk geen melk, soyja en gluten en wordt het gezoet met kokosbloemnectar (dat is laag glycemisch en houdt de bloedsuikerspiegel stabieler dan gewone suikers, waardoor je minder snel een hoge piek krijgt). Daarnaast zijn de repen gemaakt van raw chocolate en zijn ze gevuld met superfoods als gojibessen. Kortom: de repen zijn véél gezonder dan andere chocolade, dus als je een keer iets lekkers wilt snoepen, kun je dit met een gerust hart nemen. Ik ben fan!

De repen zijn verkrijgbaar in zes smaken en ik heb ze allemaal voor je getest!

IMG_9485

Ik heb alle repen in een heel eerlijk proces getest en gekeurd. Omstebeurt één blokje van ieder en van de twee favorieten nog één blokje om de uiteindelijke winnaar te bepalen (objectief, hè?). Het is maar goed dat het niet de tijd van de maand was, anders waren alle zes repen op geweest. Alhoewel: ik zat bomvol daarna. Tijd voor de repen? Pas op, kwijlgevaar!

IMG_9488

1. Mandel/Feige (Amandel/Vijgen)

Crispy door de amandelen en zoet door de vijgen. Maar zeker niet té zoet, zodat het voelt alsof je iets gezonds zit te eten. En dat is het natuurlijk eigenlijk ook! Met een frisse nasmaak. Erg lekker! We hebben meteen één van mijn favorieten te pakken!

Cijfer: 8

IMG_9490

2. Pure/Nibs (Pure choc met nibs)

Eenvoudig maar lekker. Smaakt vooral naar chocolade. Ik vind een vulling met een andere contra-smaak lekkerder en leuker maar deze is zeker niet vies. Ik bedoel: chocolade. Hallo?!

Cijfer: 7

IMG_9491

3. Mulberry/Vanilla (Moerbeien/Vanille)

Lekker, maar ik kan de smaak niet helemaal plaatsen. Dat zou kunnen omdat ik nog nooit eerder moerbeien op heb. Deze reep is een beetje zoet, maar je proeft niet echt vanille. Wel een lekkere bite, daar houd ik wel van!

Cijfer: 7,5

IMG_9493

4. Cherry/Chili (Kersen/Cayennepeper)

Deze reep is pittig en zoet tegelijkertijd. En dat is een goede combi. Vooral de nasmaak is pittig. Ik zou ‘m dus niet nemen als je daar niet van houdt. Al moet ik zeggen dat ik ook geen fan ben van zeer pittig eten, maar deze reep ging aardig! Ik denk dat de liefhebber ‘m erg lekker vindt.

Cijfer: 7,0

IMG_9495-001

5. Pinapple/Incaberry (Ananas/Physalisbessen)

Best wel zoet door de ananas, maar gelukkig niet té. De ananas proef je duidelijk, heel lekker! Dis is mijn favoriet!

Cijfer: 8,5

IMG_9496

6. Goji/Orange (Gojibessen/Sinaasappel)

Een beetje zoet. Je proeft de gojibessen en sinaasappel wel, maar dat had van mij nog wel wat sterker gemogen. Er zit wel crispy in, lekker!

Cijfer: 7,5

De winnaar is overduidelijk: Pinapple/Incaberry! 

Ik kan jullie vertellen dat ik erg genoten heb van deze test en dat ik me nu al aanbied voor eventuele volgende wedstrijden. Ik mag wel stellen dat ik uitermate goed ben in het keuren van chocolade. Mijn kritische smaakpapillen proeven ieder ingrediënt!

Je kunt de repen kopen bij webwinkels en o.a. EkoPlaza, Natuurwinkel, Marqt, G&W Gezondheidswinkel, Vitaminstore en diverse biologische supermarkten en webstores. De adviesprijs is €2,99.

O en ik ben niet zo egoïstisch dat ik alles voor mezelf houd, hoor. Er komt nog een actie aan! Whoehoe!

Hebben jullie de repen van Lovechock weleens geprobeerd?

10 thoughts on “REVIEW | Lovechock chocolade!

  1. Deze repen klinken echt heel goed! Leuke smaken gecombineerd, en nog ‘gezond’ ook. Daarnaast wordt ik ook gewoon heel blij van het feit dat zij verder kijken dan alleen de prijs. Ben heel benieuwd, en dat chocolade testen, tja.. wie wil dat nou niet 😉

  2. Jaaaaa, die repen zijn lekker! En ik zie ze de laatste weken vaak voorbij komen op Twitter, Instagram en blogs dus nu wil ik het ook weer graag kopen! 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.