Review: Majesty

majesty-spel

Soms heb je wel zin in een spelletje (en in meer dan een klein spelletje), maar heb je niet zo heel veel tijd. Dan komt Majesty om de hoek kijken! Majesty is eenvoudig, snel, maar toch erg leuk! Je speelt het in zo’n 20 minuten. Perfect voor tussendoor, op vakantie of als onderdeel van je spelletjesavond.

Majesty in één zin: bouw het meest welvarende vorstendom, zorg ervoor dat je ‘m verdedigd en win!
Aantal spelers: 2-4
Spelduur: 20 minuten
Moeilijkheid: **
Geluksfactor: **
Uitgever: 999 Games

majesty-spel

Doel van het spel

In Majesty speel je een aankomende koning of koningin. Het is de bedoeling dat je het meest welvarende vorstendom opbouwt, zodat je gekroond gaat worden. Door onderdanen in dienst te nemen, breid je jouw vorstendom uit. Maar uiteraard kunnen andere koningen of koninginnen je flink in de weg zitten en zelfs aanvallen! Het is dus zaak dat je je vorstendom ook weet te verdedigen.

majesty-spel

In het kort: hoe werkt het?

Majesty is een kaartspel. Zowel jouw vorstendom als de onderdanen bestaan uit kaarten. Je kiest steeds een nieuw persoon, die toetreedt tot jouw vorstendom. Er zijn 7 verschillende onderdanen, waarvan ieder zijn eigen voordeel heeft. Sommigen zorgen voor geld, anderen zijn de verdediging of juist de aanvaller. Het is de kunst om je vorstendom zo uit te breiden dat je én genoeg geld verdient (muntstukken zijn overwinningspunten) én je vorstendom verdedigt én je rijk zodanig uitbreidt dat je groter bent dan je tegenstander.

majesty-spel

Design

De kaarten van Majesty zijn lekker kleurrijk en vrolijk. Ze bevatten mooie illustraties, maar toch staat alle informatie er ook duidelijk op vermeld. Uiteraard zijn ook de houten meeples weer van de partij. Niet heel spannend, maar wel functioneel. De munten zijn wel van erg dik plastic gemaakt, wat heel fijn is, want die gebruik je heel veel. Zo zullen ze zeker goed blijven als je het spel vaak speelt!

majesty-spel

Originaliteit

Majesty is origineel in zijn uitwerking. Het hebben en uitbreiden van een vorstendom is misschien niet heel origineel, maar de uitwerking is lekker snel en toch erg leuk. Snelle spellen hebben vaak het nadeel dat ze niet zo spannend zijn, waardoor je het er minder snel bij pakt. Bij Majesty is dat juist helemaal niet het geval. Het is echt een volwaardig spel, ondanks dat het maar 20 minuten duurt.

majesty-spel

Herspeelbaarheid

De basiskaarten van je vorstendom (waar je de personages onder legt) hebben een A en een B kant. Als beginner begin je natuurlijk met de A kant, maar als je het spel een paar keer gespeeld hebt, kun je door naar de B kant. De B kant is een stukje moeilijker en dat maakt het spel weer interessant voor mensen die de A kant wel zo’n beetje kennen. 

Verder is er niet echt één ‘goede’ manier om te winnen. Je kunt je elke keer op verschillende personages focussen en toch het spel winnen. Wij pakken Majesty er regelmatig bij en zijn het nog lang niet zat! Vier dobbelstenen voor ‘herspeelbaarheid’ dus!

Oordeel: 7,5

Majesty is een snel kaartspel. Perfect voor tussendoor, voor op vakantie of als onderdeel van je spelletjesavond. Ondanks de snelheid is het echt een volwaardig kaartspel, wat door de A en B kant van de vorstendom-kaarten ook leuk blijft als je het vaker speelt. Wij pakken Majesty er regelmatig bij en blijven enthousiast!

Kopen via Bol.com

Deze blog bevat affiliate links.

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.