REVIEW | vivofit van Garmin getest!

vivofit

vivofit

Begin juli deelde ik mijn nieuwste gadget al met jullie: de activiteitsmeter vivofit van Garmin. De activiteitsmeter is eigenlijk een klein computertje met een display in een wisselbare armband. Op de display zie je gedurende de hele dag hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel je er nog moet zetten om je doel te halen. Als je langer dan een uur niet actief bent, verschijnt er een rood streepje bovenin de display. Elk kwartier wat je daarna niet beweegt, zorgt voor een éxtra rood streepje. Oftewel: de vivofit zorgt ervoor dat je gaat bewegen! Tenminste, dat is de bedoeling. Maar… werkt hij ook motiverend? Ik testte de activiteitsmeter een maand lang uitvoerig en vertel jullie vandaag wat ik ervan vond!

Mee op reis!

Omdat ik geen sport doe waar je echt kilometers mee moet tellen (zoals bijvoorbeeld hardlopen), dacht ik eerst dat ik hem misschien niet zoveel zou gebruiken. Maar… niets bleek minder waar! Voordat we op reis gingen, had ik de armband sporadisch om wanneer ik bijvoorbeeld benieuwd was naar het aantal kilometers dat ik zou lopen tijdens het filmen van een bruiloft. Maar toen ik de tassen aan het pakken was voor onze reis, bedacht ik me ineens dat ik wel héél benieuwd was naar hoeveel kilometers ik zou lopen tijdens de vakantie! De vivofit ging mee!

Leuke toevoeging tijdens een wandeltocht

Op vakantie heb ik de armband elke dag om gehad of in mijn tasje gedaan (die ik altijd bij me had). De armband meet de stappen door middel van een acceleratiemeter, dus in je tas werkt hij ook prima! We waren bijna iedere dag (op rij-dagen na) heel actief, maar dat ik zóveel stappen zou zetten, had ik nooit gedacht. De vivofit bleek een hartstikke leuke toevoeging te zijn en elke dag keek ik zo om het uur even op mijn armband om de score te zien. Het doel werd bijna iedere dag gehaald en soms zat ik er zelfs duizenden stappen overheen! Ook het aantal kilometers was een favoriet weetje. Regelmatig vroeg Geert hoeveel we er al gelopen hadden en het werd een leuk spelletje om te schatten hoeveel kilometer een bepaalde wandeltocht was. Kortom: de vivofit is geen noodzaak tijdens een wandeltocht, maar wel een leuke toevoeging.

Motiveert het?

Of het echt motiveert? Mwah. Die rode streepjes doen het niet echt voor mij. Misschien zien ze er niet evil genoeg uit, maar ik sta niet op omdat er toevallig een rood streepje op mijn display is verschenen. Helaas. Wat wel werkt: het stappendoel. Als ik zie dat ik nog 1000 stappen moet halen voor mijn dagdoel, motiveert me dat wel om nog nét even een extra rondje te lopen. Aan de andere kant: als ik toevallig nog 4000 stappen moet halen, is de motivatie ver te zoeken.

Statistieken

De vivofit activiteitsmeter meet ook in je slaap hoeveel je beweegt, maar ’s nachts heb ik ‘m wel af gedaan. Hij zit niet echt vervelend, maar toch vind ik het fijner slapen zonder. Bovendien ben ik niet zo heel geïnteresseerd in mijn nachtelijke avonturen. Voor één keertje leuk, maar verder niet. Als je de meter koppelt aan je computer of telefoon, kun je je statistieken uitlezen. Klinkt ontzettend leuk (en dat is het ook), maar in de praktijk is het een behoorlijk gedoe. Het synchroniseren werkt bij mij niet altijd vlekkeloos en hij geeft ook niet één, twee, drie een overzicht van de afgelopen dagen als ik ‘m synchroniseer. Het zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar ik wil gewoon met een paar klikken op de knop een overzicht kunnen zien, zonder me heel erg te moeten verdiepen in een programma. Met het programma kun je je trouwens ook aanmelden voor uitdagingen, maar omdat ik hem vooral op reis gebruikt heb, heb ik dat niet gedaan.

Niet heel charmant

Eén laatste kritische kanttekening: ik vind het bandje niet echt mooi. Dat is natuurlijk ook niet de reden dat je ‘m draagt en er zijn wel meerdere kleuren verkrijgbaar, maar het blijft een oncharmant plastic bandje. Overigens zit hij wel fijn! In héle hete temperaturen wordt het wel een beetje zweterig, maar verder voel je ‘m nauwelijks.

Kortom: loop je veel hard en wil je precies weten hoeveel kilometers je loopt? Dan is de vivofit ideaal. Koppel er een hartslagmeter aan en je hebt een goed overzicht van je run. Wandel je graag en ben je op zoek naar een leuke, motiverende toevoeging? Dan kan ik je de vivofit ook aanraden!

Follow my blog with Bloglovin

6 thoughts on “REVIEW | vivofit van Garmin getest!

  1. Ik denk dat het mij wel zou motiveren, haha! Lekker even een extra rondje lopen voor extra kilometers 🙂 In zwangere toestand heb ik er echter weinig aan, ik kan nog niet eens fatsoenlijk een rondje door de supermarkt lopen :’)

  2. Tsja, ik twijfel echt. Ik zou het best handig vinden, maar ik vind ‘m toch nog behoorlijk prijzig. Op zich heb ik al wel een flinke motivatie achter de hand…. Aan de andere kant ben ik wel nieuwsgierig hoeveel ik nou precies doe en ja, ik denk dat dit me nog wel wat meer zou motiveren. Kortom, ik weet het nog steeds niet.

  3. Ik gebruik een handig app en heb een simpele stappenteller. En ja, dat werkt onwijs motiverend. Ik hou d’r van om uitgedaagd te worden. Als ik maar een paar duizend stappen heb gezet doe ik ’s avonds nog een rondje door de wijk. Werkt goed dus!

  4. Hmm wel interessant… Ik ga er eens naar kijken want ik wandel best veel. En ik heb meestal geen idee hoe ver ik dan loop omdat ik gewoon wat rond dwaal en de paadjes neem die ik leuk vind. Als ik wel een route zou volgen dan verdwaal ik toch. 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.