Riga #1

riga

riga

riga

Dag 1

Wij waren nog nooit in Letland geweest en Sven & Inge ook niet. Daarbij wilden we al tijden een citytripje maken met z’n vieren. Daarom boekten we voor oktober vier vliegtickets naar Riga. En wat was het leuk!

De eerste dag heb ik geen foto’s gemaakt, want we vlogen pas ’s avonds richting Letland. Eenmaal aangekomen in Letland was het trouwens super simpel om naar de stad te komen: je stapt de bus in en klaar. Super handig, daar houden we van! Het was nog even spannend bij het appartement, omdat de eigenaar niet op kwam dagen door een miscommunicatie, maar nadat we hem gebeld hadden, konden we gelukkig vrij snel naar binnen. Het appartement was super leuk! Heel simpel, maar alles was er en het kostte niet veel, dus wij waren gelukkig.

riga

riga

riga

Dag 2

De volgende dag stonden we al redelijk vroeg klaar om Riga te verkennen! Vlakbij ons appartement zat een grote supermarkt, waar we meteen ontbijt insloegen (alles wat ons lekker leek, namen we mee om te proeven). Enthousiast als we waren, gingen we lopend naar het centrum, maar eerlijk, aan het einde van de dag namen we lekker de bus terug… We (nou ja, de mannen) hadden al vrij snel door hoe het centrum in elkaar zat en dus gingen we op pad! Riga in herfstkleuren. Zo mooooooi!

Inge en ik zagen ongeveer tegelijkertijd de slotjesbrug en riepen meteen: DAAR MOETEN WE EERST NAARTOE! Een slotje ophangen aan een liefdesbrug stond namelijk bij ons allebei op onze bucket list! De mannen vonden het goed en deden zowaar heel romantisch mee.

riga

riga

riga

riga

FOOD!

De rest van de dag slenterden we door het centrum en bekeken alles wat we tegenkwamen. We stopten een keer voor warme choc en een cheesecake (helaas geen aanrader!) en halverwege de middag lasten we een late lunch in: burgers en kipstikkies. Lekker! Toen we alle vier moe waren, namen we de bus terug naar het appartement. We hadden geen zin meer om een compleet avondmaal te eten en dus namen we 2 pizza’s en chips mee… Tapas! Op vakantie mag dat. Oh en geloof me, in Riga maakten we daar goéd gebruik van.

Op naar dag 3!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

8 thoughts on “Riga #1

    1. Ja, misschien wel, ja! De taal heeft ook meer weg van het Russisch (denk ik) dan van het Oostbloks.

  1. Ik ben hier zelf in April geweest en het is echt één van mijn favoriete steden geworden. Wat is Riga mooi en de mensen zijn ook echt heel vriendelijk. Heb je alle zwarte katten door de stad ook gespot? 🙂

    1. Thanks! Ik denk een moskee of zo. Er stond geen bordje bij en het was niet echt een bezienswaardigheid. We liepen er gewoon langs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.