Riga #2

rigaDe houten huisjes van Riga

De eerste houten huisjes van Riga

Op dag 1 hadden we het meeste van het centrum van Riga al gezien, maar één ding stond nog op de lijst: de eerste huisjes van Riga. Sven had erover gelezen en wij moesten ze zien. We raakten alleen een klein beetje in de war met de ‘houten huisjes’, met als resultaat dat we op zoek gingen naar de ‘eerste houten huisjes van Riga’. En die bestaan dus helemaal niet.

Op een gegeven moment kwamen we uit bij houten huisjes, maar Sven was ervan overtuigd: dit was het niet. Wij hoopten dat hij gelijk had, want echt spannend zag het er allemaal niet uit. Ik stapte op een lieve, oude vrouw af en vroeg of dit dan de eerste houten huisjes van Riga waren. Jazeker, dít waren de houten huisjes, zei ze. Shit. Nou, zijn we hiervoor nou helemaal met de trein gegaan? Krijg de hik.

riga

riga

rigaUitzicht vanaf de televisietoren

De televisietoren

Het tweede punt op de ’to do’-list was de televisietoren, waar – volgens de mevrouw van het toeristencentrum – het beste uitzicht van Riga was. Na een ritje met de tram en een halfuur wandelen kwamen we eindelijk bij de toren aan. Eenmaal boven was het uitzicht mooi! Maar mocht je tijdnood hebben, dan zou ik ‘m lekker overslaan.

Daarna gingen we naar de dierentuin. Daar was het koud en we hadden honger, dus het eerste waar we naar op zoek gingen was het restaurant. Terwijl we van eettentje naar eettentje gewezen werden, kwamen we langzaam tot de conclusie dat er geen restaurant was. En dus aten we maar kleffe frietjes en kartonnen hotdogs (zij) en een kipburger (ik). In de dierentuin was het – net zoals elke andere dierentuin die ik tot nu toe in Oost-Europa heb gezien – érg rustig. En het kostte geen drol, dus wij vermaakten ons uren kostelijk met alle dieren.

riga

rigaRiga by night

Riga by night

Na de dierentuin vertrokken we weer naar het centrum voor een lekker dinertje. We kwamen uit bij een té schattig, Italiaans restaurant, waar we goddelijke pizza’s en pasta’s aten en uren kletsten. Zo’n avond dat we allemaal keihard aan het toetje gaan. Geert en ik deelden een cheesecake en deze was wél verrukkelijk (in tegenstelling tot die van gister). Na het eten maakten we nog een wandeling door Riga by night en genoten van de verlichte gebouwen en bruggen. Mooi!

Morgen de laatste dag! Waarop we de échte eerste huisjes van Riga vonden.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

2 thoughts on “Riga #2

  1. Ooh Riga! Ik vond het echt een leuke stad, maar wel echt prima te doen in drie dagen ofzo 🙂 Je foto’s ’s nachts zijn mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.