Riga #3

riga

riga

De eerste huisjes van Riga

Op dag 3 hadden we nog bijna een hele dag voordat we weer naar huis vlogen. Fijn! Intussen waren we er met behulp van internet achter gekomen waar het gisteren mis was gegaan met de eerste houten huisjes van Riga. Je hebt de houten huisjes van Riga (kun je best wel overslaan) en de éérste huisjes van Riga, die overigens gewoon in het centrum liggen. We wandelden weer lekker door het centrum, bekeken de eerste huisjes en ploften op een terrasje neer voor een warme choc.

Wat ons overigens wel opviel waren de prijzen in Riga. We hadden alle vier een beetje Oostblok-prijzen verwacht, maar dat viel een beetje tegen. De vliegtickets en het appartement waren goedkoop, maar het eten in Riga heeft eigenlijk gewoon Westerse prijzen. Goed om rekening mee te houden als je die kant op gaat!

riga

riga

De markthallen van Riga

We bezochten de markthallen van Riga, waar ik een souvenirtje kocht en we een klein broodje aten. De hallen waren enorm groot en echt voor locals. Er wordt van alles verkocht; de ene hal bevat alleen maar vleeskramen, de andere groenten en fruit, etc. Leuk om ook even tussen de locals te lopen!

Na de markthallen kochten we nog wat souvenirtjes in het centrum en daarna ploften we neer bij een leuk rockabilly tentje op het plein voor een vroeg diner! We aten lekker en kletsten. Fijne afsluiter zo! Daarna was het alweer tijd om de bus naar het vliegveld te nemen en terug naar Nederland te vliegen.

riga

riga

riga

Riga is leuk!

Wij vonden Riga super leuk en een echte aanrader! Het is een gezellige, gemoedelijke en makkelijke stad. Alles spreekt eigenlijk voor zich, het openbaar vervoer is super goed geregeld en iedereen spreekt Engels. Ook handig: je kunt voor €5 per persoon een 24-uur ticket kopen voor het openbaar vervoer (te koop bij o.a. de toeristencentrums).

Ons kasboek (voor 2 personen)

Vliegtickets €98
Appartement €75
Parkeren bij het vliegveld €25
Openbaar vervoer €24
Eten €141
Bezienswaardigheden €16
Souvenirs €11
Totaal €390

Zijn jullie al eens in Riga geweest?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

3 thoughts on “Riga #3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.