ROADTRIP USA | Naar Disneyland LA!

Het stond oorspronkelijk niet in het plan, maar het werd één van de beste ideeën van onze reis. Vanuit Las Vegas besluiten we via Death Valley door te rijden richting LA, om daar niet LA maar Disneyland Park te bezoeken. EN DAT WAS FANTASTISCH. Wij houden allebei van pretparken (al is Geert iets minder van de heftige achtbanen dan ik, haha). Zo gaan we ieder jaar met Halloween naar een pretpark (en ík ben dan weer iets minder van die heftige adult spookhuizen die ze daar dan hebben, AAH), maar we waren nog nooit samen in Disneyland geweest. Wel hadden we allebei apart van elkaar Disneyland Parijs al eens bezocht en dat smaakte naar meer. Een goedkoop idee was het zeker niet, maar super vet werd het wel!

Hoe was Disneyland Park in LA?

Disneyland Park ligt in Anaheim (Californië) en is het eerste Disneyland themapark wat ooit is gebouwd. Het werd geopend in 1955!!! Het bestaat eigenlijk uit twee parken: Disneyland Park en Disney Califonia Adventure Park. Wij kiezen voor het Disneyland Park. Je kunt ook kaartjes kopen voor beide parken, maar dat red je nooit in één dag.

Er zijn al héél veel mensen als we vóór openingstijd voor de deur staan en het lijkt een oneindige rij bij de ingang, maar toch zijn we in een kwartier binnen! We hebben een kaartje gekocht voor een rustige periode, op een rustige dag én we hebben een strategie! Als eerste lopen we héél snel naar de Indiana Jones, de populairste attractie van het park! We kunnen zo doorlopen! Na max. 10 minuten wachten, zitten we al in de attractie, die ook nog eens heerlijk lang duurt. Na 20 min. staan we weer buiten. Wow, zo gaat ‘ie goed!

De eerste anderhalf uur is het heel rustig in het park en bezoeken we snel zoveel mogelijk attracties. It’s a small world en Jungle Cruise zijn helaas dicht, omdat ze die ombouwen voor de opening van de kerstsfeer, de dag erna. Dat vind ik wel jammer, zeker ook omdat de parades en het vuurwerk ook pas de dag erna weer beginnen. Maar, daardoor is het wel lekker rustig!

Na de eerste anderhalf duur wordt het wel drukker, maar het is nog altijd niet super druk! Het langste dat we moeten wachten voor een attractie is 40 min. en dat is echt een uitzondering. Maar, het komt ook door de beste uitvinding ooit: de fastpass!

Beste uitvinding: de fastpass!

Met de fastpass behoud je eigenlijk je plekje in de rij, terwijl je een andere attractie bezoekt. Super handig! Je kunt maar één fastpass tegelijkertijd hebben, dus Geert bedenkt een heel systeem waardoor we zoveel mogelijk dingen kunnen bezoeken. Uiteindelijk bezoeken we 15 (!) attracties, waarvan we er een aantal zelfs twee keer doen! En de Indiana Jones doen we zelfs drie keer! Pas om 21.00 uur (als we al 12 uur lang in het park zijn geweest!) bestellen we een Uber naar het hotel (op de wifi van de Starbucks). We zijn kapot! Maar het was zoooooo leuk! Wanneer gaan we weer?

De vrouw achter ons wilde ook op de selfie!

Top 3 leukste attracties:

 1. Indiana Jones Adventure:
  met achtbaan ‘auto’s’ op avontuur
 2. Hyperspace Mountain
  achtbaan in het donker
 3. Hounted Mansion Holiday
  onverwachts heel cool met hologrammen en geur!

Verder vind ik het suuuper leuk dat park al in kerstsfeer is en zwijmel ik weg bij de muziek en de liedjes!

‘Goedkoop’ naar Disneyland Park LA

Disneyland is duur. Heel duur. Wij betaalden voor 2 tickets (voor één park) €170,48. En dat was dan ‘goedkoop’, want we gingen op een goedkope doordeweekse dag en in het laagseizoen. Daar zit nogal wat verschil in, dus het is het zeker waard om dat even uit te zoeken om geld te besparen!

Wij bespaarden ook geld door erheen te gaan met een Uber taxi. Dat is sowieso een uitkomst op reis! Er parkeren is namelijk héél duur en de trein pakken ook. Omdat wij ons twee keer als nieuw lid hebben aangemeld bij Uber, kregen we twee ritten gratis. En dus werden we gratis naar Disneyland Park gebracht (en voor de deur afgeleverd!) en brachten ze ons ook gratis weer terug naar het hotel. Ik zal nog wel een keer een aparte blog schrijven over Uber, want daar ben ik (op reis) echt zwáár fan van!

Verder bespaarden we geld door eten en drinken mee te nemen. Maar we namen maar 2 grote flessen water mee (en dat was niet genoeg in die bloedhitte) en hebben uiteindelijk ook daar lunch en diner gekocht. En dat is duur, geloof me. Maar dat weet je als je naar Disney gaat en daar moet je je gewoon bij neerleggen. Want, halloooo, het is DISNEY!

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

5 thoughts on “ROADTRIP USA | Naar Disneyland LA!

 1. aah super vet, ik ben ooit naar Dinseyland Paris geweest toen ik 12 was denk ik. Toen vond ik het super erg tegenvallen omdat ik echt ‘magie’ had verwacht en dat alles super mooi was. Dat vond ik toen dus niet. Nu wil ik nog wel een keer graag terug… inderdaad jammer dat het zo ontzettend duur is! Dan spaar ik liever voor reizen en om naar Disneyland Orlando te gaan of naar LA.

  1. Aah ja dat snap ik! Disneyland Orlando staat hier nu ook op de wishlist! Slecht een beetje heel erg veel te duur…

 2. Gaaf dat je hier bent geweest! Lijkt me echt een super ervaring. Jammer dat het zo duur is :p Ik ben ooit als kind twee keer in disneyland Parijs geweest, een keer voor het 12,5 jarige huwelijk van mijn ouders (dus ik was elf) en het jaar erna met koor (dat ik daar ooit op heb gezeten, ik kan totaal niet zingen). Ik zou graag nog eens gaan, maar dan stiekem liever in Amerika

  1. Ja, jammer, hè?! Maar op zich snap ik het ook wel, als ik kijk wat er allemaal rondloopt aan personeel en hoeveel kosten ze moeten hebben aan die attracties. Ik wil ook graag nog een keer naar Disneyland Orlando! Lijkt me super tof! Alleen is dat ZO groot dat je bijna niet meer weet naar welk van de parkEN (!) je moet gaan, haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.