RONDJE NEDERLAND | De Posbank

In de blogserie ‘Rondje Nederland’ ga ik op zoek naar de mooiste en leukste steden en plekken van Nederland. De hele lijst van steden vind je hier.

Sinds 2,5 jaar woon ik in Arnhem, naar mijn mening één van de mooiste steden van Nederland. Niet alleen het stadscentrum – waar ik 1,5 jaar gewoond heb – is prachtig, met zijn mooie gebouwen en schattige steegjes, maar ook de omgeving van Arnhem mag er wezen. Ik vind het bijvoorbeeld geweldig dat ik nu zo dicht bij een mooi natuurgebied woon, de Posbank. Een geweldig groot bos inclusief heuvels, waar je heerlijk kunt sporten, wandelen of gewoon in de zon kunt zitten. Aan die heuvels, die door heel Arnhem liggen, moest ik overigens wel even wennen. Want mijn geboortestad, Tiel, is zo plat als een dubbeltje. 

Vorige week besloten Geert en ik, naast Amersfoort en Wijk aan Zee, ook weer eens lekker naar de Posbank te gaan. Dit keer eens niet op de wielrenfiets, maar lopend. (Nou ja, we reden met de auto naar de Posbank en gingen vervolgens lopen.) Het plan was een 5 km route lopen, maar natuurlijk begonnen we al op het verkeerde punt, waardoor we geen moment de geplande route hebben gelopen. Geen probleem, want Geert heeft wél richtingsgevoel en kent de Posbank goed, doordat hij er vaak fietst. We gingen dus gewoon op pad!

Het kind in mij vond onverharde paden het leukste. Dat gevoel wanneer je zo’n hekje opendoet (Oehhh hier zijn dieren! Die je nooit ziet, maar… detail.) is heerlijk. Vakantie! Al sabbelend op een winegum klikte ik om de paar meter met de spiegelreflex. Terwijl we genoten van de mooie natuur (jep, we zijn nu officieel ouwe lullen) fantaseerden we over hoe ons leven er over 10 jaar uitziet. En natuurlijk over waar onze volgende reis naartoe gaat. Dat blijft toch een favoriet gespreksonderwerp.

Na anderhalf uur waren we weer terug bij de auto en liepen we vrolijk langs een bord met de tekst ‘wandelroutes beginnen hier’. O, op zo’n manier. Nou ja, het was leuk. Het was mooi. En gelukkig hebben we de foto’s nog.

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

18 thoughts on “RONDJE NEDERLAND | De Posbank

  1. Wat een prachtige foto’s! Het lijkt op de omgeving waar ik vandaan kom (Veluwe, in de buurt van Harderwijk), maar de Posbank ben ik volgens mij nog nooit geweest – wordt hoog tijd dus!

  2. Wat een mooi gebied! Wij wonen ook vlakbij het bos en de heid en ik vind dat zo fijn. Heerlijk om te wandelen of een rondje hard te lopen.

  3. Jaaaa, lekker hè! Het bos is toch altijd wel echt genieten. Ik ga hier ook vaak op pad.
    Mijn zus woont ook in Arnhem, gaat ook vaak wandelen daar. Ik ben er zelf nog nooit geweest. Moet toch maar eens vaker met zuslief mee gaan wandelen als ik deze foto’s zo zie!

  4. Mooie foto’s! Die omgeving ken ik helemaal niet maar is zeker de moeite waard om eens naar toe te gaan… En ja, ik mis ook vaak het eerste bord waardoor we net even te ver lopen dan gepland…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.