RONDJE NEDERLAND | Fietsen over De Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe

de hoge veluwe

In de blogserie ‘Rondje Nederland’ ga ik op zoek naar de mooiste en leukste steden en plekken van Nederland. De hele lijst met plekken vind je hier.

Je kunt het je nu niet meer voorstellen, maar op Hemelvaartsdag was het aardig fris en winderig. Toch besloten we – samen met vrienden Sven en Inge – richting De Hoge Veluwe te gaan voor een aflevering van ‘Rondje Nederland’. Want wij zijn bikkels. En Sven en Inge hadden een heerlijke picknick voorbereid, die we toch echt ergens op moesten gaan eten. Gewapend met een rugzak vol eten stapten we in de auto richting De Hoge Veluwe. Tip nummer één: parkeer ergens 500 m van de ingang (gratis), en omzeil de parkeerkosten.

de hoge veluwe

de hoge veluwe

de hoge veluwe

de hoge veluwe fietsen

de hoge veluwe fietsen

Gratis fietsen

Bij de ingang was het druk (nogal wiedes op Hemelvaartsdag), maar in het park merkte je daar – met uitzondering van de eetgelegenheden – gelukkig amper meer wat van. Het natuurpark is namelijk 5400 hectare grond en bestaat uit bos, heide, ven en stuifzand. Daarnaast staan er in het park 1800 fietsen, die je gratis mag gebruiken om over de 40 km lange fiets- en wandelpaden te fietsen. De fietsen zijn prima (fietsen beter dan mijn eigen fiets) en je kunt ze op diverse punten afhalen en droppen. Ideaal!

museonder

museonder

Musea

En fietsen deden we. We volgden een route en stapten regelmatig af om even ergens te gaan kijken of natuurlijk om een sandwich of wat fruit te eten (dat zeg ik: heerlijke picknick). We hadden een kaartje gekocht inclusief entree voor het Museonder, een museum over het leven onder de grond. Geert had daar hele goede jeugdherinneringen aan, maar eenmaal in het museum viel het allemaal wat tegen. Het was erg klein en ik vond het niet heel interessant. Ik zeg: sla deze over en ga naar het Kröller-Müller Museum, als je van kunst houdt. Daar hangen o.a. Van Gogh, Picasso en Mondriaan en er is een grote beeldentuin.

Entreeprijs

Wij hebben ons prima vermaakt op De Hoge Veluwe. Toch vind ik het jammer dat de entreeprijs zo hoog is (€8,70 p.p. excl. Kröller-Müller Museum). De Hoge Veluwe is mooi, hoor (en met de prijs doen ze vast goede dingen voor de natuur), maar ik ben toch meer fan van de Posbank (Nationaal Park Veluwezoom), waar je bovendien gratis ‘in’ mag.

Ben jij weleens op De Hoge Veluwe geweest?

Follow my blog with Bloglovin

5 thoughts on “RONDJE NEDERLAND | Fietsen over De Hoge Veluwe

  1. M’n opa en oma vonden dit altijd fantastisch, haha! Ze namen ons wel eens mee en wij vonden het dan eigenlijk even leuk. Sinds ze wat rustiger aandoen en dichter bij huis blijven ben ik er niet meer geweest. Eigenlijk best zonde.

  2. Lijkt me erg mooi daar, prachtige foto’s! Leuk ook, dat je daar gebruik kunt maken van een fiets. Daar betaal je natuurlijk indirect voor met de toegangsprijs. Lijkt me tof om eens een groot deel van de dag door te brengen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.