RONDJE NEDERLAND | Het strand bij Wijk aan Zee!

In de blogserie ‘Rondje Nederland’ ga ik op zoek naar de mooiste en leukste steden en plekken van Nederland. De hele lijst van steden vind je hier.

Die vakantieweek was echt een super week waarbij we naar maar liefst drie ‘Rondje Nederland’-locaties gingen! Eerder schreef ik al over onze dag in de prachtige stad Amersfoort. Vandaag vertel ik je meer over de dag, die we begonnen bij de IJhallen in Amsterdam en eindigden op het strand bij Wijk aan Zee! En dat alles in het gezelschap van hele goede vrienden. Juist, een topdag dus.

Het plan was als volgt: vroeg vertrekken, de hele IJhallen leeg kopen en met mooie spulletjes naar huis gaan. Het verliep iets anders dan gedacht, maar dat zijn vaak de beste dagen. De IJhallen bleken helemaal niet zo leuk te zijn dit keer en binnen twee uur waren we slechts een paar boeken rijker. Tijd voor plan B! Lisan riep al meteen dat ze naar het strand wilde en dat vonden wij een erg goed idee. Haarlem bleek een beetje te ver weg en na een beetje googlen en zoeken op de TomTom vonden we Wijk aan Zee de beste plek. We stapten in onze auto’s (we waren met twee auto’s voor al die spullen die we van de IJhallen weer mee naar huis zouden moeten nemen…) en gingen op pad!

Natuurlijk belandden we in de file. Dat hadden we zelf ook wel kunnen bedenken. Maar goed, dat mocht de pret niet drukken, want we waren op het stránd! En de zon scheen! En… ik houd van het strand. Waarom gaan we daar niet vaker naartoe? Omdat het zo ver weg is, o ja.

We slenterden over het strand. Stefan, Lisan en Geert waren zo dapper om hun schoenen uit te trekken en schoten in een gezamenlijke groepskramp toen ze in het koude zeewater stonden. Na een tijdje lopen, ploften we tegen de duinen neer, lekker uit de wind en vol in de zon. We peuzelden sultana’s op en praatten over het leven, reizen en wat we willen. En dát, beste mensen, dát zijn de beste vakantiedagen die maar je kunt hebben.

Eenmaal terug bij het begin liepen we de korte straat af naar het schattige centrum van de stad. We besloten ons niks aan te trekken van de tijd (15.00 uur) en haalden een frietje. Ik kon alleen maar denken: binnenkort plannen we wéér zo’n dag.

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

20 thoughts on “RONDJE NEDERLAND | Het strand bij Wijk aan Zee!

  1. Ik ben er nog nooit geweest ook al kom ik uit de buurt. Misschien omdat ik andere stranden dichterbij heb maar wil er zeker nog eens heen!

  2. Hoi! Wat een ontzettend leuke blog heb je! Ik had je blog nog nooit eerder gezien, ik kwam hier terecht via ikbenirisniet! Ik heb je meteen gevolgd via bloglovin’ :)!

    Wat jammer dat de IJhallen niet leuk waren. Ik kom er ook wel eens, maar het is me eigenlijk nog nooit tegen gevallen. Afgelopen keer was ik er echter niet, dus ik kan er nu niets over zeggen haha. Het strand is altijd fijn natuurlijk, mooie foto’s ook! Heerlijk dat de lente zo vroeg begonnen is!

  3. Rondje Nederland, waanzinnig idee! Toen ik een half jaar in Australië zat nam ik me voor meer van Nederland (en Europa) te gaan bekijken, nu ik in Midden Amerika zit doe ik datzelfde. En als ik terug kom ga ik het echt doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.