RONDJE NEDERLAND | Zutphen

In de blogserie ‘Rondje Nederland’ ga ik op zoek naar de mooiste en leukste steden en plekken van Nederland. De hele lijst van steden vind je hier.

Tussen de scriptie-perikelen door zagen Geert en ik afgelopen zaterdagmiddag kans om een paar uurtjes naar Zutphen te gaan. Het was heerlijk weer en we hadden wel weer zin in een aflevering voor Rondje Nederland, waarin we de mooiste plekken en steden van Nederland bezoeken. Ik vond Zutphen niet zo prachtig als Amersfoort, maar zéker een mooie stad waar je prima een dagje door kan brengen.

We begonnen vol goede moed aan de Zutphense Hofjeswandeling van de stadsapp, maar na een kwartiertje besloten we af te wijken van de route en lekker een straat in te slaan die ons wel mooi leek. Met succes, want we kamen langs wat overblijfselen van de oude stad én er was een mini-kinderboerderij met wat konijnen en geiten. Hatsikidee, mijn dag was weer goed.

Het zonnetje scheen en we zijn ook nog even door de binnenstad gelopen, waar je overigens ook prima kan winkelen. We zaten even lekker langs het water, waar ik – super romantisch met mijn hoofd op Geerts schoot – heerlijk van de zon genoot en aten een lekkere loempia op de markt. Ik zeg: prima dagje!

Parkeren doe je overigens gratis bij het station en binnen een paar minuten lopen sta je in het centrum. Ideaal.

Ben jij al een keer in Zutphen geweest?

Wit - kopie - kopie-001

Follow my blog with Bloglovin

25 thoughts on “RONDJE NEDERLAND | Zutphen

 1. Ziet er best leuk uit, Zutphen! Mooie foto’s weer. Ik trouwens eens keer in Zutphen geweest, dat was voor mijn werk en die dag wil ik heel snel weer vergeten. Mijn motor raakte iedere keer oververhit en om het kwartier moest ik stoppen en mijn motorkap omhoog doen en tien minuten wachten. Vooral de snelweg was hilarisch. Achteraf dan…. Snel vergeten die dag!

  1. Jemig, wat is er met mijn spraak/schrijfvermogen aan de hand? ”Ik ben trouwens één keer in Zutphen geweest….”

 2. Leuk! Ik woonde in de buurt van Zutphen, een gezellige stad voor een (mid)dagje inderdaad! We hebben in Zutphen trouwfoto’s gemaakt, erg mooi geworden!

 3. Mooie foto’s! Zutphen is echt een leuk, gezellig stadje. Kwam er altijd langs op weg naar school en stapte ook weleens uit als ik nog iets moest hebben in de stad. Het is ook lekker om langs de IJssel te lopen of een terrasje te pakken (maar dat is altijd en overal goed 😉 )

 4. Hey Marieke!

  Super leuk om te zien dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad in ‘ons’ stadje! Ik herken natuurlijk alle foto’s en zag dat jullie vlak bij mijn middelbare school zijn geweest en ook dicht bij mijn werk.. Als ik dat geweten had.. Dan had ik jullie lekker getrakteerd.. Voor de herkansing dan maar..

  Groetjes

  1. Aah volgende keer beter! 🙂 Bedankt voor je lieve reactie! We hebben inderdaad 2 scholen gezien!

 5. Ben er één keer geweest en kan me er eigenlijk niet meer veel van herinneren, behalve dat ik het ‘een leuke stad’ vond haha! Tijd om een keer terug te gaan misschien.

 6. Ik vind die boot echt hilarisch! ’t Kofschip, geweldige naam voor een boot! Zutphen ken ik zelf verder niet maar ziet er wel aardig uit.

 7. Waarschijnlijk heb je zelfs 3 middelbare scholen gezien. Ik heb daar ook op school gezeten. En ik heb een jaartje in Zutphen gewoond, mooie stad, maar ik ben een plattelandsmeisje. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.