RONDJE NEDERLAND | Zwolle!

In één van mijn zeer filosofische buien over het leven en de mooiste reizen die me nog te wachten staan, dacht ik: krijg nou wat, Nederland is potverdikkie óók hartstikke mooi! Ik bedacht dat Geert en ik de komende maanden jaren wel bezig kunnen gaan met een nieuwe blogserie: ‘Rondje Nederland’. We gaan gewoon eens in de zoveel tijd naar een mooie stad, op zoek naar de leukste plekjes van Nederland. Vandaag in de eerste aflevering: Zwolle!

Zwolle. Ik zou graag een heel literair verhaal beginnen over waarom we nou precies gekozen hebben voor Zwolle, maar het feit is dat we gewoon langs gingen bij mijn zwager en schoonzusje, die in deze prachtige stad wonen. Plannen voor die dag? Heel erg lekker lunchen en een beetje door de stad slenteren. En dat deden we.

We parkeerden onze auto bij het huis van mijn zwager en schoonzusje en pakten daarna voor amper een euro de bus naar het centrum. Onze eerste stop? De Sassenstraat, een super leuke straat in Zwolle, die nu helemaal versierd is met lampenkappen. De straat zit vol leuke, kleine winkeltjes, waar we meteen slaagden voor een paar cadeautjes.

Na nog wat door de binnenstad en haar leuke straatjes geslenterd te hebben, waren we toe aan lunch. Bij Croissants Pigalle op het Gasthuisplein aten we héérlijke broodjes, voor een redelijke prijs. Dat restaurantje zit daar al sinds 1985 en is nog lekker ouderwets, hartelijk en (heel belangrijk) lekker. Kortom: een aanrader!

Vervolgens slenterden we verder. Op naar de Sassenpoort, waar we spontaan besloten naar binnen te gaan. Voor €2,50 per persoon mochten we omhoog klimmen. Ik hoopte nog op een uitzichtpunt, maar uitzicht had je alleen via de ramen, helaas. Binnen was wel een expositie waar je van alles over de (historische) poort kon leren. Je kon kiezen voor een gids, maar die sloegen wij even over. Op ons gemakje klommen we de schattige trapjes op en even waande ik me op vakantie. Héérlijk!

We hebben nog lang niet alles van Zwolle gezien, maar waarschijnlijk komen we er heel snel weer eens terug. Benieuwd waar je ’s avonds lekker kunt eten in Zwolle? Mijn zwager en schoonzusje schreven gisteren een blog met een héle goede tip!

Dat zeg ik: Nederland is práchtig en ik heb nog lang niet alles gezien! De komende tijd maken wij dus een Rondje Nederland! Wanneer we tijd en zin hebben, pakken we onze biezen naar een leuke stad. Heb je nog tips? Leuke steden? Dorpjes? Andere mooie plekken? Ik hoor ze graag!

Excuus voor de crappy foto’s. Ik heb Geert heeft heel braaf de hele dag met de spiegelreflex (mét opgeladen batterij!) rond gesjouwd, maar het SD-kaartje lag nog op het aanrecht.

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

14 thoughts on “RONDJE NEDERLAND | Zwolle!

  1. Zwolle is leuk. Ik heb er gestudeerd. Maar Nederland kent nog veel meer leuke plekjes Arnhem, Breda, Goes, Alkmaar, Volendam, Leeuwarden, Haarlem, Arnhem, Eindhoven en nog veel meer.

  2. Leuk om te zien. Ik heb net onder Zwolle gewoond. Leuke plekken? Ik woon nu in Noord Holland en verbaas me erover hoe leuk die kleine dorpjes eigenlijk zijn. Dorpjes met de gekste namen zien er ontzettend sfeervol uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.