Rosy

rosy

Wie commandant Camille Verhoeven ontmoet, vergeet hem nooit meer. Veertig jaar, slechts één meter vijfenveertig. Klein, kaal en knokig, loopt met een zware pas. Ongeduldig, afstandelijk, altijd berekenend en scherp als een mes. Zijn verschijning en zijn talent dwingen direct ieders respect af. Dankzij sluwe methodes, eigenzinnige tactieken en een getraind team is hij keer op keer succesvol.

In Rosy ontmoet Verhoeven de eenzame mislukkeling Jean Garnier, het brein achter een dodelijk plan. Zeven bommen verspreid over Parijs zullen binnen zeven dagen afgaan. Verhoeven staat voor een groot dilemma: vormt de verwarde Jean een bedreiging voor de nationale veiligheid of is het een zielige prutser die teveel televisieseries heeft gekeken?

Het plot klonk zo goed. Het had een Scandinavische thriller kunnen zijn. Het had een veel dikker boek kunnen zijn, met veel spanningen om de zeven bommen. Nu is het slechts een klein boekje geworden van 172 pagina’s, waarin alles veel te snel gaat en de auteur nergens dieper op ingaat. Het karakter Camille is wat oppervlakkig, terwijl ik hoopte op een soort Wallander-achtig personage. Zo’n personage waarvan je gaat houden om zijn knulligheden en sociale onvermogen. Helaas. Camille vond ik vooral irritant.

Het verhaal is best leuk, maar verwacht geen topper. Wel aardig voor tussendoor. Een goede prijs heeft ‘ie wel.

Rapport

Verhaal: 6
Plot: 8
Personages: 6
Spanning: 6
Kopen: €7,99

Koop bij bol.com

Deze recensie bevat een product dat ik gekregen heb & een affiliate link.
Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.