DAGJE WEG | Schaatsbaan De Scheg + win kaartjes!

schaatsbaan-de-scheg

schaatsbaan-de-scheg

Als ik iets leuk vind om te doen in de winter, dan is het wel schaatsen! Elke winter gaan we wel naar een schaatsbaan voor een dagje weg. De Scheg in Deventer kende ik al wel als leuk zwembad, maar ik was nog niet eerder naar hun schaatsbaan geweest. Tijd om daar verandering in te brengen! Vorige week stapten Geert en ik in de auto voor een paar uurtjes op het ijs.

Schaatsheld op sokken

Ik had er super veel zin in, maar vind het begin toch altijd weer een beetje spannend. Ik schaats maar één of twee keer per jaar, dus het eerste halfuur ga ik als Bambi over het ijs. Geert is een nog minder grote schaatsheld dan ik en had binnen twee minuten van die ijzeren schaatsrekken gevonden voor volwassenen. Dat bleek een uitkomst. Na twee kleine rondjes met het rek kreeg ik weer vertrouwen in mijn wiebelige pootjes en ging ik (soort van) zwierend over het ijs.

Gelukkig heeft De Scheg twee schaatsbanen: zo’n grote 400m baan waar de diehards schaatsten en in het midden daarvan een vierkante kinderschaatsbaan, waar Geert en Marieke schaatsten. Ik vond dat een uitkomst, want als ik op die 400m baan had moeten beginnen was ik óf zonder tanden thuisgekomen óf ik had binnen 10 minuten een meute boze semi profs achter me aan gehad. Daarbij was het toen wij er waren erg rustig (heerlijk!), maar mocht je wat drukte gezelliger vinden dan kun je het beste op woensdagmiddag of zaterdag gaan.

schaatsbaan-de-scheg

Kerstsfeer en warme choc

Na een goed uur schaatsen, was het tijd voor warme chocolademelk en appeltaart in het schaatscafé. Die kwamen goed door onze strenge keuring! De appeltaart was nog een beetje te koud, maar de slagroom maakte alles méér dan goed (van die écht lekkere, weet je wel?). Dat vulde zo goed dat we meteen geen lunch meer hoefden en klaar waren voor wat rondjes op de 400m baan! We bleven braaf in de buitenbaan en bleven af en toe stil staan om de andere schaatsers te bekijken. Toegegeven, alle oma’s gingen nog harder dan wij. (En het ziet er zó makkelijk uit! Zij zoeven heel rustig over het ijs, terwijl mijn pootjes overuren maken!)

Na 3 uurtjes schaatsen waren we kapot en gingen we weer op huis aan. Conclusie? Het was super leuk! Schaatsbaan De Scheg heeft voor ieder wat wils en vanaf 7 december is alles helemaal in kerstsfeer. Overal zijn gezellige lichtjes, vuurkorven en kerstbomen. Ik vind dat zooo leuk! En mochten je kinderen er snel genoeg van hebben, dan vermaken ze zich vast prima in de winterspeeltuin. Oh en verrassing: ik mag 2 kaartjes weggeven!

Nog even kort:
Openingstijden
Entree: €6,80

Win: 2 kaartjes voor schaatsbaan de Scheg!

Ook zin om te schaatsen? Ik mag 2 kaartjes weggeven! Laat een leuke reactie achter onder deze blog met een geldig e-mailadres (meedoen kan tot en met 27 december) en houd je mail in de gaten want op 28 december neem ik persoonlijk contact op met de winnaar. (Vergeet niet binnen 48 uur te reageren, anders moet ik helaas een andere winnaar kiezen.)

Nu al benieuwd naar meer informatie? Kijk dan even op de website van Schaatsbaan De Scheg!

Advertorial
Lees mijn disclaimer
Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

21 thoughts on “DAGJE WEG | Schaatsbaan De Scheg + win kaartjes!

 1. Wat leuk! Is altijd weer wennen in heg begin met dat schaatsen. Maar altijd leuk om te doen, en dan die warme choc met appeltaart. 😀

 2. Leuk, De Scheg! Ik ging er op de middelbare school altijd heen, dan mocht je één keer per jaar daarheen (met de eerste t/m derde klas) en dan kiezen of je wilde schaatsen of zwemmen. Schaatsen natuurlijk! Ik vond het daar altijd heel leuk! Is het nu overdekt, zie ik dat goed? In het midden was het altijd open toen ik er nog kwam.

  1. Ja, nu is was hij overdekt met een soort doek, of zo. Maar ik denk dat hij ook wel open kan! Zal wel met het weer te maken hebben 🙂

 3. Nou, ik verlang al weken naar sneeuw en ijs, dus een paar uurtjes op de ijzers in De Scheg is altijd leuk!

 4. Superleuk! Met een foute Kersttrui en een Kerstmannenpak zijn wij wel in voor een schaatspartij! Xxx Thijs en Loes

 5. Schaatsen is echt leuk! Zo grappig ook dat je even warm”glijdt” met dat rekje. Ik moet ook altijd even over die drempel heen, maar eenmaal onderweg geniet ik er volop van. Ik denk ook dat ik leuk schaatsgezelschap heb voor dat 2e kaartje, dus kom maar op! ?

 6. Wil je even gezellig weg? Ga dan schaatsen bij De Scheg! Iedereen wordt er blij, warme chocomelk met appeltaart erbij!

 7. Het is lang geleden dat ik geschaatst heb. Ik heb er eigenlijk geen speciale reden voor dus ik zou best weer eens kunnen gaan. Als wij ook naar De Scheg kunnen hebben we gelijk de mogelijkheid om jouw beoordeling te testen. ?

 8. Jaaa wat leuk! Ik was sowieso al van plan om weer eens te gaan schaatsen met mijn vriend in de kerstvakantie, maar kaartjes winnen is natuurlijk helemaal top!! Enne, die appeltaart met slagroom willen wij ook wel heel graag testen! 🙂

 9. Haha klinkt herkenbaar! Zelf ook al in geen tijden geschaatst, dus als ik weer op het ijs sta zal dat er ook erg charmant uitzien, NOT! ? Maar desondanks vind ik het wel erg leuk en ben ik benieuwd naar alle kerstversieringen en natuurlijk de appeltaart mjammie.

 10. Ik zou graag een stukje winter willen hebben in dit warme jaar. En de wintersport fanaat die in mij schreeuwt, kan vooralsnog geen kant op. Help mij en mijn vriendin aan de hitte te ontsnappen, en dan zul je zien dat je ons naar het schaatsen niet meer hoeft op te lappen. Want schaatsen is ons op het lijf geschreven. Alleen Thijs op hoge noren doet Loes nog van angst beven.

  Marieke wij zetten de ”Scheg” voor je in het zonnetje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.