BUCKET LIST #119 | Schrijf een brief aan jezelf voor over 5 jaar

bucket list

Een brief aan je toekomstige zelf schrijven. Ik zag dit punt om een andere bucket list staan en vond hem zo leuk dat ‘ie ook op de mijne kwam. Maar vervolgens stelde ik hem uit. Want ja, wat schrijf je aan je toekomstige zelf? Ik had geen idee! Toen besloot ik maar dat ik niet zo moest zeuren en het gewoon moest DOEN. (Zoals wel vaker bij een bucket list.)

Ik wil niet heel mijn brief delen, want – anders dan velen vaak denken – ik deel niet álles op internet. Maar fragmenten uit mijn brief wil ik wel met jullie delen, hoor! (En ik beloof dat ik deze blog dan niet terug ga lezen tot de 5 jaar voorbij zijn!)

Lieve Marieke,

Tja, wat schrijf je naar jezelf? Je toekomstige zelf ook nog. Want dat is het idee achter dit bucket list item: schrijf een brief naar jezelf voor over 5 jaar. Wow, 5 jaar! Dan ben ik 28! Hoe zou m’n leven er dan uitzien? Wat zou ik dan doen? En met wie allemaal? Ik heb geen idee. Maar natuurlijk heb ik wel dromen. Dit hoop ik over 5 jaar te zijn:

Over 5 jaar

[…] Ik hoop dat we een hond hebben! Een lieve labradoodle. Of misschien hebben ze over 5 jaar eindelijk een anti-allergiepilletje uitgevonden en kan ik élk huisdier nemen wat ik maar wil!

[…]bucket list

En ik hoop dat ik ein-de-lijk een boek uitgegeven heb (op papier). Ik weet het, ik mag best trots zijn op die twee ebooks die er al zijn, maar ik droom al sinds ik een klein meisje ben van een écht boek. Maar ja, op dit moment is de boekenmarkt zo ongeveer dood, dus eigenlijk wil ik niet weten hoe dat over 5 jaar zal zijn. 

Hoe mijn leven nu is

Over 5 jaar vind ik het vast leuk om te lezen hoe mijn leven er nu uit ziet. Nou, Geert en ik zijn net verhuisd naar ons eerste, échte grote mensenhuis in Zevenaar. Wat een verademing ten opzichte van het appartementje in Arnhem! Heerlijk!

Sinds een jaar werken we fulltime voor WWW-producties. Wie had dat ooit gedacht? We vinden het geweldig! […]. We hebben zoveel plannen! Ik kan niet wachten om erachter te komen wat er allemaal werkelijkheid is geworden.

[…]

En dan vergeet ik bijna het aller belangrijkste. Reizen! Geert en ik zijn sinds een paar jaar helemaal gek van reizen en we gaan dan ook zo vaak mogelijk weg. […]

Lieve Marieke, ondanks dat je af en toe onzeker bent, doe je je best om het maximale uit het leven te halen. Je hebt al heel veel bereikt (soms mag je dat best van jezelf zeggen) en je hebt nog wilde dromen. Ik hoop dat er over 5 jaar weer een beetje meer is uitgekomen. Maar doe ook een beetje rustig aan. Genieten doe je NU.

Heel veel liefs,

De 23 jarige Marieke

p.s. Je hebt een paar dagen geleden je eerste grijze haar ontdekt. O GOD.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

15 thoughts on “BUCKET LIST #119 | Schrijf een brief aan jezelf voor over 5 jaar

  1. Super gaaf idee, er kan zoveel veranderen en gebeuren in 5 jaar. Maar 5 jaar is ook zo voorbij! Ben heel benieuwd, maar we moeten nog even geduld hebben…

  2. Wat een leuk idee! Poe, en nu maar 5 jaar wachten! Wat me ook altijd tof lijkt, is zo’n tijdscapsule waarin je echt dingen uit die tijd doet.

  3. Wat een mooi idee! Ik ben wel benieuwd hoe lang je met je brief bezig bent geweest. Het lijkt me een hele klus maar misschien til ik er wel te zwaar aan 😀

    1. Viel uiteindelijk wel mee! Na dagen uitstellen had ik ‘m in een klein uurtje geschreven! Maar je moet er wel even de tijd en zin voor hebben.

  4. Haha wat een superleuk idee! 🙂 ik wil dit binnenkort ook een keer gaan doen. Binnen 5 jaar ben ik 25 en hoop ik afgestudeerd te zijn en een goede, fijne job te hebben 🙂 en natuurlijk hoop ik nog steeds samen te zijn met mijn vriend. Van mij mag er dan misschien al zelf een babytje zijn… 😉 wie weet!

  5. Leuk zeg!
    Wij deden dit in groep 8, de leraren stuurden de brieven dan een jaar later per post op. Wat er in een jaar tijd allemaal veranderd! Laat staan vijf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.