SweetSixSunday #14 | Schrijven Kreng & verhuis inkopen

Wekelijks deel ik mijn SweetSixSunday. De naam klopt natuurlijk voor geen meter, maar het bekt wel lekker. Gewoon zes favoriete en leuke dingen van die week, waar ik geen hele blog mee kan vullen, maar die ik wel even moét delen.

1. Schrijven Kreng!

Eindelijk kon ik ‘m lezen en ik had ‘m binnen twee dagen uit… Oeps. Maar ‘Schrijven Kreng’ is ook zo leeeeeeuk! In deze schrijfgids van schrijfster en vriendinnetje Lisette Jonkman deelt de Nederlandse Koningin van de chicklit haar tips op schrijfgebied. En die zijn niet alleen heel handig (ik heb er écht veel aan gehad!), maar haar eeuwige enthousiasme zorgt er ook voor dat je meteen wilt beginnen met schrijven. Tel daar nog een paar heerlijke blunders en andere eerlijke stukjes bij op en je hebt een Jonkman klassieker. Must read voor elke (toekomstige) schrijver!

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000030255223″ name=”Schrijven Kreng” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2. Onze reisfilm van Newcastle

Ik heb hem al gedeeld, maar hij is toch écht wel favoriet deze week, dus hier nogmaals onze nieuwste reisfilm. Ik heb hem zelf al wel twintig keer gezien, denk ik, maar ik blijf ervan genieten. Ik bedoel: kijk nou naar die lucht! Ik wil weer terug!

3. Verhuis-inkopen doen!

Afgelopen vrijdag was het Grote Keuzes Dag. We mochten voor één dag de sleutel van ons nieuwe huis lenen. Lenen ja, want we krijgen ‘m dinsdag pas voor het echie en nee, je kunt ‘m dan niet een paar dagen eerder houden. Goed, we bekeken dus voor de tweede keer ons nieuwe huis van binnen. Spannend! Zou ‘ie nog net zo leuk zijn? Ja, dus. Gelukkig!

De hele dag reden we van bouwmarkt naar bouwmarkt. Tussendoor maakten we een pitstop bij de Ikea voor een plaspauze en een hotdog (moet ook gebeuren) en uiteindelijk stonden we in de stromende regen onze nieuwste aanwinsten uit te laden. Héél wat geld lichter, maar hé, wat moet dat moet.

We kochten laminaat voor de woonkamer, vinyl voor de keuken en alle kamers boven (dat komen ze leggen, hiep hoi!), witte verf voor de muren en plafonds, witte verf voor de kozijnen en een deur en we lieten een blauw/grijzige verf mengen voor één muur in de woonkamer.

Stap één is gezet! Nu wachten tot we de sleutel (weer) krijgen!

4. My name is Jeff

Een paar weken geleden zag ik Jumpstreet 22 en sindsdien krijg ik dit stukje niet meer uit mijn hoofd. Op Facebook kom ik allerlei hilarische parodieën tegen en elke keer weer lig ik in een scheur.

sleeperz newcastle

sleeperz-newcastle

sleeperz-newcastle

sleeperz-newcastle

sleeperz-newcastle

5. Hotspot: Sleeperz hotel Newcastle

Tijdens ons reisje naar Newcastle mochten we één nachtje komen slapen in het Sleeperz hotel. Ik werd meteen vrolijk door de kleurrijke lobby van het hotel, dat op loopafstand van het centrum ligt. Onze kamer zag er ook al zo strak uit! Ik hou daar wel van! Het bed lag lekker, het uitzicht was mooi (vooral ’s avonds!) en het personeel vriendelijk. Kortom: aanrader!

6. Oversteken is leuk!

Eén vraag: WAAROM IS DIT NIET OVERAL ZO?!

(En ja, Lis, ondanks je tips in Schrijven Kreng schreef ik zojuist een ?! achter elkaar. Lekker puh.)

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

12 thoughts on “SweetSixSunday #14 | Schrijven Kreng & verhuis inkopen

  1. Ik weet niet of ik nou al had gereageerd had op jullie film, maar wat is-ie gaaf geworden! En leuk om zo weer wat terug te zien van Newcastle 🙂 En ik ben echt zoooo benieuwd naar jullie huisje en hoe het eruit gaat zien! Leuk!

  2. Mooie kleur laminaat hebben jullie gekozen, mijn favoriet! Grijs voor de muur vind ik ook tof, echt mijn stijl. Het hotel in Newcastle is tof, gaaf uitzicht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.