September, #mariekestrakintrouwpak maand!

Nee, we zijn geen ANWB-koppel, dit is onze werkkleding als we bruiloften filmen 😉 

Oké, de situatie is als volgt. Ik was laatst bij een vriendinnetje op de koffie. En zij gaf aan dat een vriendin van haar (snap je het nog?) twee dingen te zeggen/vragen had over mijn Instagram account: 1) Zij is toch degene die haar konijn als haar kind ziet? (Jazeker, dat ben ik, hoi! 😀 ) 2) Hoe gaat het met #mariekestrakintrouwpak? Ja, en het antwoord op die vraag duurde wat langer…

Kijk, het is niet zo dat het slecht gaat. Maar het gaat ook niet goed. Ik ben – ten opzichte van de laatste keer dat ik hierover blogde en ik 7kg kwijt was – weer iets aangekomen (ongeveer een kilo) en verder ben ik stabiel op dat gewicht gebleven. Op zich heel fijn, maar dat was – zeg maar – niet de bedoeling! Er moet nog wat af. En best veel ook.

Goed excuus 1

En dan ga ik nu wat excuusjes opnoemen, die volgens mijzelf zeer terecht zijn. Want waarom lukt het de laatste tijd niet? Nou, ik ben retedruk. En als ik zeg: retedruk, dan bedoel ik: drukker dan ik ooit geweest ben. Afstuderen is er niks bij, zeg maar. En – laten we eerlijk zijn – dat is SUPER FIJN, want als je eigen baas bent, moet je het ook druk hebben, maar dat maakt het afvallen niet makkelijk.

De afgelopen maanden (het is nu hoogseizoen in de trouwbranche!), ben ik serieus super tevreden als ik ’s avonds om 21.00 uur de computer uitzet en daarna nog even op de bank kan zitten. Ja, dan zou ik ook kunnen gaan sporten, daar heb je gelijk in, maar het lukt even niet. Met alle bruiloften die we filmen (iets van 35 dit jaar), de webshops die enorm goed gaan én de verhuizing van ons bedrijfspand (man, man, man, wat een werk was dat, gelukkig kregen we hulp, waarvoor eeuwige dank en oneindig veel stroopwafels) vond ik dat best een excuus eigenlijk. (Nogmaals, ik bedoel dit niet zielig, want het is echt SUPER leuk allemaal en ik zou het voor geen goud willen missen.)

Maar als het zelfs Geert niet lukt om de afgelopen maanden te sporten, dan weet je dat het niet aan jou ligt (want Geert sport normaal gesproken altijd en overal tussendoor). Dus dat excuus keuren we goed.

Slecht excuus 2

Maar hé, het niet-sporten hoeft natuurlijk niet te zeggen dat je dan niet af kan vallen. En nu zou ik heel graag een excuus op tafel willen gooien dat alle monden meteen dicht laat vallen, maar… dat heb ik niet. Het probleem is dat moeder natuur al mijn doorzettingsvermogen (want dat heb ik best veel) heeft gestopt in álle andere gebieden. Dus wat eten betreft heb ik het gemiddelde doorzettingsvermogen van een deurklink. (Tenzij het proppen van zoveel mogelijk chips in je mond ook doorzettingsvermogen nodig heeft, want dan kom ik erop terug.)

2 bijzonder goede redenen

Kortom: met al dat gevreet is het eigenlijk nog best een wonder dat ik nog redelijk stabiel gebleven ben. Dat schept misschien hoop voor de toekomst, of zo. In ieder geval heb ik besloten dat ik me nu lang genoeg aangesteld heb en dat het nu weer tijd is om verder te gaan met mijn project #mariekestrakintrouwpak (dus hierbij het antwoord op je vraag, vriendin van een vriendin!). En ik heb daar 2 goede redenen voor:

 • In het najaar staat er een reis naar AMERIKA op de planning en we gaan o.a. naar Florida. In Florida is het altijd warm, dus geen verhullende wintertruien voor mij.
 • Het wordt zo ongeveer tijd om een TROUWJURK uit te gaan zoeken! En dan hoef ik natuurlijk nog niet op m’n eindgewicht te zijn, maar het is wel fijn als ik dan in ieder geval een stuk verder ben dan nu.

#geenchips

En dus is het plan: stoppen met zoveel chips vreten en de maand september gebruiken om weer lekker in het afvalritme te komen (en nu het hier staat, moet ik wel!). En ondertussen kijken of ik misschien tijd heb om weer te gaan sporten, want ik heb al weken super veel zin om hard te lopen.

Verder begin ik de maand alvast met een flinke uitdaging, want vandaag film ik 12 uur op een bruiloft en morgen 17 uur!!! En op een werkdag van 17 uur moet je wel soort van fatsoenlijk eten, want aan een wankele videograaf heeft niemand iets. Nu nog hopen dat de bruidstaart er niet al te lekker uit ziet…

Digitale aanmoediging en schoppen onder iets te dikke konten zijn zeer gewenst!

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

14 thoughts on “September, #mariekestrakintrouwpak maand!

 1. Veel succes! Ik heb mijzelf een maand op dieet gezet, dus geen taart, chips en koekjes en daarna zie ik het wel weer. Ik ben goed op weg. 🙂

  1. Oooh wat heftig! Knap!! Ik mag van mezelf wel zondigen af en toe, hoor. Anders houd ik het niet vol!

 2. Nou, in augustus zou de nieuwe collectie bruidsjurken er zijn, dus…..ik heb wel zin om eens te gaan kijken. Laten we zeggen laatste week van oktober? Heb je nog bijna 2 maanden te gaan voor de eerste vervelende kilootjes, plan?

 3. Haha zo klaagde ik vorige week tegen een collega dat ik wel sport en niet afval maar dat ook alle makkelijke dieet-tips niet werken want dat zijn dingen als ‘drink geen frisdrank maar water’ alleen ik drink al alleen water en thee (okee en twee koffie per dag). Maar toen zei zij: ehh, je kan ook makkelijk geen koekjes meer eten he. Dus nu eet ik wortels en appels in plaats van koekjes. En toen at ik ’s middags toch maar chips, want ik was wel erg goed bezig. Dus misschien is #teamnochips wel een goede stok achter de deur.
  Wat ik dus bedoel: succes, je kan het 🙂 En die trouwjurk is een mooie deadline. Of je koopt gewoon een wijde, verhullende, dat kan ook :p

  1. Hi naamgenootje! Oooh het zit zeker in de naam? Die eeuwige chips! Verschrikkelijk XD We gaan ons best doen!

 4. Go Marieke, denk aan de trouwjurk, denk aan de trouwjurk!
  Hoewel ik moet zeggen dat ‘op gewicht blijven’ ook al heel tof is;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.