Vandaag komt de spiegelreflex weer terug, eindelijk!
In deze blog zullen jullie het dus nog moeten doen met een Instagrammetje.
Ik ben gek op Sinterklaas én gek op eten. Reden genoeg dus om een ‘Sinterklaas Food’-serie te maken. Als eerste deel ik deze speculaascake met vlaaifruit met jullie. Super lekker!
Afgelopen woensdag aten we toch een lekker toetje: speculaascake met vlaaifruit, gemaakt door een vriendinnetje van me. De combi met vlaaifruit bedacht ze zelf en eerlijk waar: het is een geweldige toevoeging!
Ingrediënten (6 personen)
- 200 gram boter (op kamertemperatuur)
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 4 tl koek- en speculaaskruiden
- mespuntje zout
- potje vlaaifruit
- poedersuiker
- stukje karton/papier (als je het hartje na wil maken)
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Klop de boter, suiker en het zout met een mixer, totdat er een mooie, luchtige crème is ontstaan.
- Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe, als de vorige helemaal is opgenomen.
- Voeg het bakmeel en de speculaaskruiden toe en meng het geheel voorzichtig door elkaar.
- Lepel het beslag in een ingevette cakevorm en bak hem in ongeveer 50 minuten gaar.
- Laat de cake wat afkoelen en snijd dan twee plakken af.
- Leg één plak op het bord, lepel er wat vlaaifruit op en leg de andere plak er overheen.
- Knip uit een stuk papier/karton een hartje en leg hem op de bovenste plak cake. Strooi er vervolgens wat poedersuiker overheen en haal het hartje weg.
Eetsmakelijk!
[dot_recommends]
Ben gek op vlaaifruit, ook in de yoghurt is het lekker!
Mmmm ziet er lekker uit, joker moment 🙁