SLOVENIË | 9 mooiste bezienswaardigheden van Slovenië (+ 10 gekke weetjes + mijn kasboek)

slovenie

Het is zover: dit is dan mijn laatste blog over onze reis door Slovenië. Wekenlang heb ik jullie verteld over de wonderschone natuur, de prachtige watervallen, het bizar blauwe water en de fijne stadjes. Slovenië is één van mijn lievelingslanden geworden en ik hoop dat ik mijn enthousiasme heb kunnen delen. (Volgens mij wel, want de lezers die roepen volgend jaar ook naar Slovenië te gaan, zijn inmiddels niet meer op één hand te tellen!) Vandaag deel ik in mijn laatste blog de hoogtepunten, algemene conclusies, vreemde gewoontes én mijn kasboek met jullie. Want: een weekje Slovenië, wat kost dat nou?

9 mooiste bezienswaardigheden

Klik op de titels voor mijn blogs over de bezienswaardigheden!

bled

1. Het meer, eiland en kasteel van Bled

slovenie

2. Het blauwgroene water van Voje Valley

slovenie

3. De 5 mooiste watervallen van Slovenië

Bekijk deel I en deel II van de 5 mooiste watervallen van Slovenië.

slovenie

4. Achter een waterval staan

cartrain

5. Reizen met de cartrain

Skocjanske Jame

6. De mooiste grot ooit: Skocjanske Jame

slovenie

7. Het onwerkelijke, blauwgroene bronwater van Zelenci

piran

8. De prachtige kustplaats Piran

ljubljana

9. Ljubljana – de mooie hoofdstad met de fijne sfeer

10 gekke weetjes

 1. De infrastructuur in Slovenië is erg goed. Het is dus een heel geschikt land om met je eigen auto naartoe te rijden. (Of om er een auto te huren.)
 2. Het is niet zo goedkoop als je misschien denkt. De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
 3. Het water in Slovenië is overal práchtig groen/blauw.
 4. De huizen zijn heel kleurrijk. Veel leuker dan dat saaie grijs/bruin in Nederland.
 5. O-ve-ral waar je kijkt is het groen. Ik wist niet dat bomen zóveel verschillende kleuren groen konden hebben.
 6. De bergtoppen zijn ronder dan in buurland Oostenrijk.
 7. Toeristen komen er wel (vooral in Bled), maar die komen niet uit Nederland (gelukkig). Slovenië is vooral geliefd bij Italianen, Hongaren en Oostenrijkers.
 8. De meterkast hangt bij elk huis buiten! Eerst vonden we dat heel gek om te zien, maar eigenlijk is het wel handig. Hoeft dat opmeet-meneertje nooit naar binnen!
 9. Bijna iedereen heeft een eigen groententuin. Like!
 10. Er zijn héél veel appartementen. Zeker in de skigebieden. Die appartementen bevinden zich veelal boven de huizen van de verhuurders. Ze kosten geen drol en zijn perfect schoon. Ideaal!

piran

Kasboek

Slovenië is geen bijzonder goedkoop land, zoals bijvoorbeeld Slowakije en Hongarije. Eten is daar ongeveer even duur als hier en ook de brandstof is niet veel goedkoper (zeker niet als je diesel rijdt). De meeste bezienswaardigheden zijn dan wel weer goedkoop of zelfs gratis. Waar je in een land als Kroatië makkelijk €20 neerlegt voor de entree van een natuurpark, kon je in Slovenië vaak gratis een waterval bekijken. Voor de hele vakantie (inclusief boodschappen vooraf én fotoboek achteraf) betaalden wij €629,89. Best een mooie prijs, toch?

Verblijf: appartement €201,00
Brandstof: diesel €179,14
Tol + vignet €74,50
Bezienswaardigheden €65,18
Parkeerkosten €17,90
Boodschappen + eten
Incl. boodschappen die we meenamen. We zijn niet uiteten geweest.
€61,70
Souvenirs €10,47
Fotoboek €20,00
Totaal €629,89

sLOVEnië

Slovenië, dat was het dan. Ik heb van je genoten. Tijdens mijn bezoek, tijdens het schrijven van mijn blogs en als ik weer eens door het fotoboek blader. Je hebt mijn hart gestolen en ik hoop oprecht dat er binnenkort nog veel meer mensen van je gaan genieten.

Slovenië in bewegend beeld zien? Bekijk onze reisfilm!

Follow my blog with Bloglovin

16 thoughts on “SLOVENIË | 9 mooiste bezienswaardigheden van Slovenië (+ 10 gekke weetjes + mijn kasboek)

 1. Over de prijzen: veel dingen zijn ongeveer Nederlandse prijzen, maar vooral het uit eten gaan en drank zijn een stuk goedkoper dan in NL. Voor een biertje betaal je inderdaad evenveel in Nederland, maar in Slovenië krijg je wel een halve liter 🙂

  (verder: ja tof! leuke artikelen :))

 2. Wauw wauw wauw!
  Blij dat ik mijn vlucht geboekt heb, ik ga in oktober 8 dagen Slovenië verkennen per voet/trein/OV. 🙂

 3. Na 18 jaar Slovenië (mijn vrouw is van Brezje) kan ik alleen maar zeggen dat ik het nog steeds een prach land vind. Leuk om je blog toevallig tegen te komen en vele plekken terug te zien waar ik heel lang geleden ook ben geweest. Mooi opgebouwde verhalen met prachtfoto’s ter illustratie. Uit alles blijkt dat Slovenie je hart heeft gestolen 🙂

 4. Hoi! Twee jaar geleden Slovenie “gebruikt” met de auto op doorreis naar Kroatie. Het groene landschap was ons zeker opgevallen, maar zo te zien destijds een hoop gemist! Dit jaar gaan we met een semi-camper, inclusief daktent op pad en zo te zien komt het erop neer dat we Slovenie echt niet mogen missen 😉 Weet jij (of iemand) of Slovenie zich richt op kampeerders? Wij zoeken kleinschalige, groene, eenvoudige campings met ruime plaatsen. Dat was in Kroatie in ieder geval een behoorlijke zoektocht! En hoe ervaar jij het contact met locals in Slovenie? Een van onze opties qua trip is via Oostenrijk naar Slovenie en dan naar Hongarije en weer terug. Nu al zin!

  1. Hi Daan! Wat gaaaaaf! Dat klinkt goed, zeg! In Slovenië zijn genoeg campings te vinden, maar wij hebben er nooit gekampeerd. Je kunt bij de ANWB een boekje kopen met (bijna) alle campings in Europa (ze hebben Europa opgesplitst in 2 boeken). Die zijn ideaal! Wij nemen die boeken altijd mee, gaan een eind rijden en als we geen zin meer hebben, zoeken we een camping in de buurt. Die campings zijn ook beoordeeld en je kunt er al een klein stukje over lezen. Zo weet je of het bij je past. Is het bloedheet? Dan zoeken we altijd een camping met een zwembad 😉 Rijden we er langs en ziet het er toch niet best uit? Dan rijden we door naar de volgende! Wij vinden dat heerlijk! Je hebt er trouwens ook een app van en nu je overal in Europa je data kunt gebruiken, is dat helemaal ideaal! Enne: via Oostenrijk & Hongarije: doén! Super leuk! Vergeet niet te stoppen in Boedapest, suuuuper mooi daar! En schrik dan vervolgens niet als je daarna naar Wenen gaat (super dichtbij), want is het ineens een stúk duurder 😉 Veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.