SLOVENIË | De 5 mooiste watervallen in Slovenië, deel I

We gingen naar Slovenië voor de prachtige natuur, maar dat het zó mooi zou zijn, hadden we echt niet verwacht. Ik riep in mijn andere blogs al dat er nog zoveel mooiere dingen zouden komen. Nou, daar zijn we nu aanbeland! Vandaag deel ik de 5 mooiste watervallen van Slovenië met je. En ja, je mag best kwijlen bij de foto’s. Als je belooft dat je ze ook een keer in het echt gaat bekijken. Vandaag deel 1. Fijn, hè? Er is nóg meer!

1. Slap Savica

Lengte: 78 meter (met een kleiner deel van 25 m lang)
Waar: in de buurt van Ukanc (Lake Bohinj)
Parkeren: bij de berghutten van Koca pri Savici)
Duur: 20-25 minuten ‘enkele reis’
Moeilijkheidsgraad: medium (af en toe even uitrusten, maar daar zijn bankjes voor)
Wanneer: van de lente tot de herfst
Entree: €4,60 per persoon (één student, één volwassene)

Dit was de eerste waterval die we bezochten. In de zomer vast heel toeristisch, want er was zelfs een huisje waar je entree moest betalen. Nu waren er echter amper mensen. Gelukkig maar, want we hebben ons een kwartier lang staan vergapen aan de waterval voor ons. Het geweld van het water. De prachtige groene kleur. Héél indrukwekkend. En ja, toen wilden we méér! En dat kregen we…

2. Slap Pericnik

Lengte: 52 m lang met een 16 m langer ‘upper’ waterval.
Waar: startpunt bij een berghut in Koca pri Pericniku (Triglavska cesta 69, 4281 Mojstrana)
Parkeren: bij de berghut is genoeg ruimte
Duur: in totaal ongeveer 40 min. omhoog. Dan ben je bij de hoogste waterval, maar die mag je ook echt niet missen!
Moeilijkheidsgraad: steile route, maar dat moét je ervoor over hebben.
Wanneer: het hele jaar door (in de winter met speciale klimspullen)
Entree: gratis

Nee, sorry, dat kon écht niet in minder foto’s. Dit is absoluut de mooiste waterval die ik ooit heb gezien. Het was even een tochtje omhoog, maar dan voel je je ook echt on the top of the worldEr waren helemaal geen andere mensen, dus we hebben uitgebreid de tijd genomen om ons te vergapen aan het uitzicht. De waterval. Het geluid van het kletterende water. Het uitzicht vanaf het top. Het feit dat we áchter de waterval konden lopen (maar daarover later meer). Klein en nietig voelde ik me ten opzichte van deze natuur. Je moet ook absoluut de tweede route naar de bovenste waterval lopen, want wat je daar ziet wil je echt niet missen. Het is zó mooi, dat ik het bijna niet kan omschrijven. Puur geluk. Dít is waarom ik wil reizen.

Binnenkort deel twee van de mooiste watervallen van Slovenië!

Meer van Slovenië zien? Bekijk dan de film die we maakten!

Wit - kopie - kopie-001

Follow my blog with Bloglovin

21 thoughts on “SLOVENIË | De 5 mooiste watervallen in Slovenië, deel I

  1. Wauw, wat een ontzettend mooie foto’s! Slovenie is niet echt een land waar ik meteen aan zou denken om heen te gaan maar het is volgens mij zeker wel de moeite waard!

  2. Oh wat mooi…! De eerste waterval ken ik! Ik dacht ‘hé daar ben ik geweest’ en toen zag ik de naam en dacht ik ‘huh.. oké toch niet’ maar het water heet dus ‘Bohinj’ dus tóch!
    Echt een prachtige plek! <3

  3. Nou, nu weet ik zeker dat ik dit land op mijn lijst ga zetten! Ben gek op watervallen en kan me daar ook altijd uren aan vergapen als we in Oostenrijk/Zwitserland zijn maar wist dus niet dat ze ze ook hebben in Slovenië!

  4. Geweldige foto’s, echt prachtig! Ik krijg steeds meer zin in een tripje naar Slovenië! Mijn lief spreekt het helaas totaal niet aan, dus ik kan je blogs goed gebruiken 😉

  5. We komen net terug van twee weken Slovenië en je twee posts over de mooiste watervallen in Slovenië en de andere tips waren een echte hulp om onze reis te plannen! Bedankt om dit te delen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.