SLOVENIË | Het prachtige blauwgroene water van Voje Valley

Stone elephant!

We begonnen de eerste dag in Slovenië dus in Bled, maar daarna stond er nog een activiteit op het programma: een wandeling door de Voje Valley. En dat bleek een héle mooie te worden! 

Startpunt Parkeerplaats bij Stara Fuzina
Lengte 5,9 km
Duur 2 uur (met veel kijken en foto’s maken!)
Moeilijkheidsgraad Makkelijk, niet veel hoogteverschil
Wanneer Van de lente tot de herfst
Kosten €7 parkeerkosten (ten goede van de omgeving)

Het regende een beetje, maar dat mocht de pret niet drukken. We parkeerden bij de parkeerplaats in de middle of nowhere. Er stond een hutje waar in de hoogseizoenen waarschijnlijk wel iemand aanwezig is, maar nu was er geen kip. Hilarisch genoeg stond er wel een parkeerautomaat, waar we een euro of zeven (!) ingooiden om te mogen parkeren (naast met drie andere auto’s…). Waarschijnlijk waren we gék dat we betaalden, want het zag er niet uit dat er ook maar iémand kwam kijken, maar onder het mom van ‘het gaat naar natuurbehoud’ kochten we toch maar een kaartje.

Toen ik deze jongen zag, dacht ik – na mijn hoge gilletje, want ik ging er bijna op staan! – wel even dat ik aan de andere kant van de wereld zat. 

We liepen ongeveer een uur of twee, maar de tocht was maar 5,9 km lang. Omdat we om de haverklap bleven staan om te kijken, te gillen (‘Kíjk nou, hoe mooi!‘) en om foto’s te maken, deden we er langer over dan normaal, maar het maakte ons geen drol uit. Kijk naar de foto’s en je snapt waarom. Het blauwgroene water was zó mooi dat ik even dacht op het mooiste plekje van Slovenië terecht te zijn gekomen, maar niets bleek minder waar. De andere natuur was nog zóveel mooier! Je kunt het je niet voorstellen, hè? Wacht mijn volgende blogs maar af…

En… begin je al een beetje verliefd te worden op Slovenië?

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

7 thoughts on “SLOVENIË | Het prachtige blauwgroene water van Voje Valley

  1. Leuk om via jouw blogposts opeens een beeld te krijgen van Slovenië! Het is voor mij altijd typisch zo’n land geweest waar ik me weinig bij voor kon stelllen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.