SLOVENIË | De prachtige Vintgar kloof

vintgar kloof

In april gingen we een week naar Slovenië. We keken onze ogen uit, werden verliefd op het land en ik heb inmiddels menig lezer op mijn blog overtuigd om ook naar Slovenië te gaan. Maar naar één bestemming gingen we niet: de Vintgar kloof. We wilden héél graag, maar in de winter waren de houten bruggetjes kapot gegaan en die werden nu net gerestaureerd. Toen we deze zomer door Slovenië reden, wisten we meteen één ding: wij gingen – op de terugweg – alsnog naar de Vintgar kloof!

vintgar

vintgar

Wat was het léuk om weer in Slovenië te zijn. En… waar kwamen al die mensen ineens vandaan? In de zomer in Slovenië dus wel degelijk meer toeristisch dan in april, haha. En ook Nederlanders wisten de plek goed te vinden. Dat mocht de pret echter niet drukken, want de kloof was open en wij waren toe aan ons laatste uitstapje van onze prachtige reis.

vintgar

vintgar

We hadden onze studentenpasjes natuurlijk weer meegenomen en mochten voor €3 p.p. naar binnen. (Volwassenen betalen €4 p.p.) Je loopt de route dan over een pad van houten bruggetjes en weggetjes. Aan het einde van de route ligt de 16 m hoge Sum-waterval.

De kloof ligt trouwens in de omgeving van Gorje, zo’n 4 km van Bled. De kloof werd in 1891 ontdekt door de burgemeester van Gorje, omdat het waterpeil in dat jaar veel lager stond dan normaal. Hij ontdekte zoveel moois dat hij besloot een bouwcommissie aan te stellen, die de kloof beschikbaar maakte voor bezoekers. Vanaf 1893 is de kloof dan ook al voor publiek geopend.

vintgar kloof

vintgar

De kloof is 1,6 km lang en bestaat uit prachtige rotsen, veel groene heuvels en diepblauw water. Tussendoor spot je al mini-watervalletjes en stroomversnellingen in de rivier.

Al wandelend over de bruggetjes deden die andere toeristen me niks meer. Genoot ik in april van een stil en prachtig Slovenië, nu genoot ik minstens net zo van een prachtige afsluiting van onze reis.

De foto’s zeggen volgens mij genoeg: de Vintgar kloof moet je écht niet overslaan als je in Slovenië bent!

vintgar kloof

vintgar kloofvintgar kloof

En hiermee zijn de reisverhalen van onze prachtige reis door Kroatië, Bosnië en Montenegro dan ook echt afgelopen. Ik heb genoten van het schrijven van de verhalen en ik hoop dat jullie genoten hebben van het lezen ervan. Tijd voor de volgende reis! En nieuwe verhalen.

Ben je al eens in Slovenië geweest of staat het land op je ’to travel’-list?
(Nee, een andere optie bestaat niet.)

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

22 thoughts on “SLOVENIË | De prachtige Vintgar kloof

 1. Ja Slovenië staat zeker op de wenslijst van landen waar we nog eens naartoe willen. Bedankt voor alle mooie plaatjes en tips alvast 🙂

 2. Mooie foto’s! Ik ben al behoorlijk vaak in Slovenië geweest, dus het staat op dit moment iets lager op mijn lijstje, maar er zijn enorm veel toffe dingen te doen!

  (en: laatste post over kroatie, bosnie en montenegro? wanneer ga je weer weg? ;))

 3. Ik was hier zo dichtbij en wilde zo graag, maar na een paar uur Bled wilde niemand meer (behalve ik), gingen we terug naar de camping twee uur verderop en ben ik er niet geweest. Zo jammer. Slovenië is zo mooi en dit wil ik graag nog eens zien!

 4. Jij hebt Slovenië echt op mijn wishlist gezet, zoooo prachtige natuur! Om mijn man mee te krijgen moet ik nog wat moeite doen, hij heeft er een 3e-wereld-land-beeld bij volgens mij. Maar bij elke foto van jou werd hij wel enthousiaster 😉

  1. Derde wereld land?! Dat is Slovenië absoluut niet! Heel westers 🙂 Roemenië, dát kun je vergelijken met een 3e wereld land. Maar ik snap zijn reactie wel, hoor! Had ik in eerste instantie ook toen Geert met het idee kwam. Maar ik weet zeker dat hij er geen spijt van gaat krijgen 🙂

 5. Hoi Marieke,

  Wat een leuke blog heb je! Door jouw enthousiaste verhalen over je reis naar Slovenië denken wij er over om ook te gaan! Waar ik benieuwd naar was, heb je daar last gehad van muggen of andere insecten die steken? Je bent er niet in het hoogseizoen geweest, maar misschien kan je er wel wat over zeggen vanuit je eigen ervaring.

  Groetjes!

  1. Wij hebben er in april geen last van gehad, maar ik ben in de zomer wel in landen er omheen geweest en daar zijn best veel muggen, ja. Ik ben allergisch voor muggen en ben afgelopen zomer in Kroatië zodanig gestoken dat ik naar de spoedeisende hulp moest voor een injectie, haha. Maar ik zou zeggen: laat je er niet door tegenhouden! Muggen heb je overal, helaas. Het is het waard 😉

 6. Hoi Marieke,

  Wij willen deze zomer ook naar Slovenie en worden nog enthousiaster na het lezen van jou verhalen. Hebben jullie een reisboekje geraadpleegd voor oa de route? En hebben jullie de overnachtingen van tevoren geboekt?

  1. Wij hadden zo’n klein goedkoop (maar fijn!) reisboekje van Globus, wat je bij de Boekenvoordeel voor 5 euro kunt kopen. We hadden van tevoren wel onze overnachting geboekt. Wij hebben op 1 plek overnacht en vanuit daar steeds gereisd ????

 7. Dag Marieke.,
  Wij gaan deze zomer twee weken naar Slovenië en heb er door jouw prachtige verhalen erg veel zin in! Bedankt voor de tips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.