Sneeuw, stage en mega sneeuwpoppen

Toen ik gisteren om zes uur wakker werd, was er nog niks aan de hand. Een goed halfuur later dwarrelde de eerste vlokjes uit de lucht. Ik greep meteen Geerts telefoon (die maakte de beste foto’s) en schoot wat plaatjes met mijn handen uit het raam (waarbij ik bijna de telefoon liet vallen, laat het Geert maar niet horen). Met mijn hysterische gegil maakte ik Geert wakker, maar ook hij was het met mij eens: wat zag de wereld er mooi uit! 

Ik trok een dik vest aan, schoof mijn überlelijke (maar warme) nep-Uggs aan mijn voeten (voor het eerst sinds een jaar, geen zorgen) en liep naar het busstation. Daar kwam de bus nét aanrijden en dus probeerde ik de laatste paar meters te ‘rennen’. Dat ging wonder boven wonder goed, de bus wachtte en ik stapte in. Rond 8 uur was ik op stage. Iets later dan normaal, omdat de bus wel vertraging had. Ik was de vijfde leerkracht, de rest was onderweg gestrand…

Ik zette keihard ‘Let it snow’ op en danste door de klas heen. Niemand kon het toch zien. Ik werd écht vrolijk van de sneeuw. Niet iedereen kon uiteindelijk op stage komen en ik miste ook vier kinderen in mijn klas, maar we hebben wel een geweldige dag gehad. Tijdens techniek sprintten we naar buiten om op te meten hoeveel sneeuw er in de tuin lag en aangezien we toen toch buiten waren, maakten we gelijk maar even een mega sneeuwpop. Om half 4 werden alle leerkrachten door de directeur naar huis gestuurd, omdat ze bang was dat we nooit meer thuis zouden komen.

Uiteindelijk viel het mee en konden Geert en ik ‘s avonds zelfs nog de bus naar mijn schoonouders nemen. Waar ik nu dit blogje schrijf. Oké, voor sommigen mag die sneeuw dan gruwelijk irritant zijn, maar geef toe: de wereld wordt er toch echt een stukje mooier van.

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “Sneeuw, stage en mega sneeuwpoppen

  1. Ja wat was/is het mooi hè? Jammer dat het alweer gaat dooien:( Ook mijn kleuters kwamen er achter hoe zwaar sneeuw is, nadat we een flinke bal voor het onderlijf gemaakt hadden.
    Dat ik ‘s middags met de auto de dijk niet opkwam, bijna bovenaan bleef steken en in z’n achteruit zeker 20 meter naar beneden moest glijden vergeten we maar weer, brrrr als ik er nog aan denk….

    1. Van de dijk af gegleden?! Wow, dat is eng! Maar inderdaad toch jammer dat het weer gaat dooien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *