Zo haal je alles uit je trip naar Sofia!

sofia

In december gingen wij 3 dagen naar Sofia voor €172,03. Sofia is – zoals ik al verwachte – een hartstikke leuke en mooie stad! Het werd dus een citytripje van 3 dagen, maar al met al waren we één volle dag in Sofia en de eerste en laatste dag nog een paar uur. Maar, geloof me, in één volle dag kun je veel zien en doen! Vandaag laat ik je zien hoe je alles uit je trip naar Sofia haalt!

sofia
sofia

’t Is lekker druk in de dierentuin van Sofia

1. Begin je dag vroeg in de dierentuin

Begin je dag vroeg in de dierentuin! Vroeg in de ochtend is er in de stad nog niet zoveel bedrijvigheid en is het minder gezellig. Daarom kun je het bezoeken van de stad beter in de middag doen! Wij bezochten in de ochtend een paar uur de dierentuin in Sofia. En daar was praktisch NIEMAND. Oh, en het kostte ook niks, een entree kaartje kostte geloof ik nog geen twee euro.

Eén tip: ga je met de bus naar de dierentuin? Zorg ervoor dat je niet opgelicht wordt, zoals wij… 😉

sofia

sofia

sofia

2. Bezoek de hoogtepunten van de stad in de middag

Toen we de hele dierentuin gezien hadden, gingen we terug naar het centrum voor een lunch. Toen we even gezeten hadden en weer energie hadden gekregen van een broodje Subway (traditie sinds onze Amerikareis), gingen we langs bij het toeristenbureau om een kaart van Sofia op te halen. Het centrum van Sofia is prima te bewandelen en al lopend kom je langs een heleboel mooie hoogtepunten! Er staan van die typische prachtige Oostblokgebouwen. Wij zijn fan! (En dan bedoel ik dus niet de grijze betonblokken, maar de écht mooie Oostblokgebouwen 😉 )

sofia

sofia

sofia

sofia

3. Dineer met de lekkerste hapjes op de kerstmarkt

Omdat wij in december in Sofia waren, hadden we het geluk dat de kerstmarkt er stond! Het is een beetje een Duitse kerstmarkt, maar er staan wel allemaal leuke kraampjes met Bulgaarse lekkernijen. Kortom: kies alle lekkernijen die je lekker vindt en noem het een diner! Wij delen ook nog eens alles, zodat we zoveel mogelijk kunnen proeven. HEER-LIJK! Kijk die Pavlova nou! Zooooooo lekker!

sofia

sofia

sofia

4. Shop je souvenirs ’s avonds

Shop je souvenirs tussen het bezichtigen van de hoogtepunten door én ’s avonds na het eten. Voor het kopen van souvenirs (of kleding) hoeft het namelijk niet licht te zijn en in december wordt het al vrij snel donker. Zonde van je tijd om daar ’s middags veel mee bezig te zijn, dus! Typische Bulgaarse souvenirs? Iets met rozen! Zo hebben wij een (vrij lelijk, maar te grappig) houten beeldje geshopt waar – als je hem opendraait – een klein flaconnetje met rozenparfum in blijkt te zitten.

Deze blog opslaan op Pinterest:

sofia

♥ Mariek

Ben jij al eens in Sofia geweest?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

2 thoughts on “Zo haal je alles uit je trip naar Sofia!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.