3 leuke spelletjes voor op reis & in de auto!

spelletjes-op-reis

Wij nemen altijd wel een spelletje mee als we op reis gaan. We zijn namelijk gek op spelletjes en daarnaast is het altijd handig voor een loos moment. Meteen een dikke tip: neem ook een spelletje mee als je lang in de auto moet zitten of lang in de rij moet staan bij een attractiepark! Maar… welke spelletjes zijn dan geschikt? Ze moeten niet te ingewikkeld zijn, klein verpakt zijn (wij reizen graag met alleen handbagage, óók als we drie weken weg gaan) en niet teveel onderdelen bevatten (want je hebt niet altijd een tafel tot je beschikking). Ik deel vandaag 3 spelletjes met je die hier perfect voor zijn!

Voor al deze spelletjes geldt: houd de score bij op je telefoon. En het doosje is nog best groot (zeker als je ‘m in je rugzak mee wilt nemen als je naar een pretpark gaat of alleen handbagage mee kan nemen), maar je kan natuurlijk ook alleen de kaartjes meenemen met een elastiekje erom.

Alle drie de spelletjes hebben we gespeeld met ons vaste review-team! Samen met Ferdi & Saskia testen we niet alleen escape rooms, maar spelen we ook wekelijks de leukste (en meest ingewikkelde…) spelletjes. Dit keer dus eens géén handleiding van 20 pagina’s, maar juist drie leuke spelletjes voor onderweg.

spelletjes-op-reis

Nutteloze weetjes

Een quiz, maar dan véél leuker. Want je krijgt niet de standaard vragen die alleen oma Truus weet die elke week Triviant speelt (echt het stomste spel wat ik ken, trouwens). Nee, in Nutteloze weetjes krijg je júist van die leuke vragen, die bijna niemand kent. En zodra de vraag gesteld is, wil je ook écht het antwoord weten. Extra leuk natuurlijk als je af en toe ineens wél het antwoord weet, of per ongeluk heel dicht in de buurt komt.

Zo zat deze vraag ertussen, waar ik toevallig wél het antwoord op wist: ‘Waarom gaat in een vliegtuig tijdens het opstijgen en dalen het licht uit?’ Antwoord: omdat de meeste vliegtuigongelukken gebeuren tijdens die twee momenten. En als het licht dan al uit is, zijn je ogen al gewend aan het donker, mocht je ineens naar de nooduitgang op zoek moeten.

Dit spel vonden we meteen het leukste! We vinden léuke quiz spelletjes, zoals Lotto weekend miljonairs heel leuk voor tussendoor of om de avond mee af te sluiten (na een paar uur monsters verslaan tijdens het spelen van De legenden van Andor ben je wel toe aan iets luchtigs). Dit spel is het perfecte quiz spel voor tussendoor. De vragen zijn oprecht leuk en iedereen weet wel iéts te vertellen, omdat de categorieën heel breed zijn. Op elke kaart staan 3 vragen, waar je er maar één van hoeft te stellen per keer, dus het spel gaat lekker lang mee.

spelletjes-op-reis

Ik heb nog nooit

Een bekend spelletjes bij studentenverenigingen, want je kan er ook een drankspel van maken; I have never of in dit geval: ik heb nog nooit… Eigenlijk is het niet echt een spel, maar zijn het gekke stellingen waardoor het gesprek op gang komt. Elke zin begint met ‘ik heb nog nooit…’ en de bedoeling is dat degene die het wél gedaan heeft, dat aangeeft (of een slokje drinken neemt). Omdat er heel veel gekke dingen tussen zitten, komen er allerlei gekke en hilarische verhalen naar boven. Let wel op: er zitten best veel seksgerelateerde vragen tussen, dus je moet ‘m wel spelen met het goede publiek 😉 Een rondje ‘Ik heb nog nooit’ met oma kan interessant worden…

spelletjes-op-reis

Zeg hetzelfde

Dit spel is wel geschikt voor alle leeftijden 😉 Op elke kaart van Zeg hetzelfde staan 4 categorieën waarvan degene die ‘m voorleest er één kiest. Hij of zij leest de categorie voor, geeft heel even nadenktijd en telt vervolgens af van drie naar nul. Op ‘nul’ roept iedereen het woord dat in hem of haar opkomt. Roep je hetzelfde als je buurman? Dan krijgen jullie allebei een punt! Roepen er drie mensen hetzelfde? Dan krijgen jullie alle drie 2 punten. Enzovoorts. Erg grappig voor tussendoor of op een familieweekend!

Waar te koop?

De spelletjes kosten allemaal slechts €19,95 en zijn te koop bij Coolgift, een webshop vol leuke cadeaus voor hem en cadeaus voor haar. Echt een site waar je van die cadeaus kunt vinden voor een verjaardag waarvoor je géén idee hebt wat je moet kopen. Voor reisfans zou ik in ieder geval zeggen: deze drie spelletjes zijn zéér geschikt!

En natuurlijk zijn er nog véél meer spelletjes, zoals 30 Seconds (neem alleen de speelkaarten mee) en Lotto weekend miljonairs (wederom: neem alleen een paar kaartjes mee). En als je wél een tafel hebt (bijvoorbeeld in je hotelkamer) zijn spelletjes als Regenwormen, Machiavelli of het kaartspel van Kolonisten van Catan erg leuk! 

Welk spelletje neem jij altijd mee op reis?

♥ Mariek

Deze spelletjes heb ik gekregen van Coolgift om te reviewen,
maar dat beïnvloedt mijn mening niet. Zie mijn disclaimer.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

4 thoughts on “3 leuke spelletjes voor op reis & in de auto!

  1. Ah wat een leuke tips! ‘Zeg hetzelfde’ lijkt me heel leuk! 🙂
    Wij nemen vaak ook wat kleine spelletjes mee, zoals Regenwormen – de uitbreiding daarvan is trouwens ook echt een aanrader, echt een leuke toevoeging én het past samen in één doos! Daarnaast neem ik meestal Moddervarkens mee en Baobab, en de reisversie van Qirkle 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.