#spijtisvooraltijd | Opdracht 1: Wat vind jij belangrijk?

wat vind jij belangrijk

Vorige week kondigde ik jullie het begin van mijn nieuwe project #spijtisvooraltijd aan, waarin we stoppen met dromen en starten met doen! De komende weken gaan we elke vrijdag een nieuwe opdracht doen om ervoor te zorgen dat je die bucket list nou eindelijk eens waar gaat maken. Vandaag de eerste opdracht!

Allereerst wil ik jullie nog even heel erg bedanken voor al jullie enthousiaste reacties op mijn aankondiging! Super leuk dat jullie allemaal mee willen gaan doen. Al kreeg ik ook wat bange opmerkingen van mannen (!) die dat werkblad niet zo zagen zitten. Maar weet je, dat werkblad is gewoon voor de leuk. Als je die niet wilt doen, doe je ‘m lekker niet. Trouwens, het zijn überhaupt maar tips die ik geef. Als jij het iets anders aan wilt pakken: ga je gang!

Opdracht 1: Wat vind jij belangrijk?

Deze week gaan we eerst even heel ‘simpel’ kijken naar drie onderwerpen: wat vind jij belangrijk, wat vind jij leuk en wat kan je goed. Want als je niet zo goed weet wat je eigenlijk wilt (hallo quarterlife crisis!) dan is het handig om hier eens over na te denken. Het lijken drie hele simpele vragen, maar dat valt vies tegen. Dat weet ik, omdat ik elke opdracht zelf natuurlijk ook uitvoer. Er horen drie vragen bij:

 1. Noem 5 dingen die jij leuk vindt.
 2. Noem 5 dingen die jij belangrijk vindt.
 3. Noem 5 dingen die jij goed kan.

Vind je het lastig om antwoorden te bedenken? Misschien helpt dit lijstje je verder.

Ja hoor, daar komt ‘ie dan: het werkblad!

Houd je van lijstjes? Ben je bang dat je dat ene memo-blaadje met je antwoorden kwijt raakt? Geen zorgen: grijp je kans en print dat werkblad! Of niet, natuurlijk. Komt ‘ie, *klik en download*:

#spijtisvooraltijd opdracht 1 wat vind jij belangrijk

Ik ga alle opdrachten trouwens bij elkaar zetten onder het kopje #spijtisvooraltijd in het menu!

Mijn antwoorden

Omdat ik vooral een nieuwe uitdaging in werk zoek, heb ik mijn antwoorden bij deze opdracht even daarop gericht. Dat hoeft natuurlijk niet, maar het mag wel. Ze mogen ook alle 5 totaal verschillend zijn. Misschien denk je aan het begin: maar wat moet ik hier dan mee? Maar misschien kom je wel op heel andere ideeën als je eens gewoon iets heel anders invult dan normaal. Zoals je ziet, mist er overigens nog 1 punt in mijn antwoorden. Daar ga ik deze week verder over nadenken!

[column width=”30%” padding=”5%”] 5 dingen die ik leuk vind:
– Schrijven
– Reizen
– Sociale activiteiten
– Leiding geven
– Websites maken
[/column] [column width=”30%” padding=”5%”] 5 dingen die ik belangrijk vind:
– Groei
– Uitdaging
– Plezier
– Ik wil er iets mee verdienen
– ?
[/column] [column width=”30%” padding=”0″] 5 dingen die ik goed kan:
– Schrijven
– Onderwijzen
– Leiding geven
– Presenteren
– Sociaal zijn
[/column][end_columns]

En nu?

Het is helemaal aan jou, maar je kunt bijvoorbeeld de volgende dingen doen:

 • Schrijf de antwoorden op het werkblad/in een comment/een blaadje/in je dagboek/op je onderarm/op de koelkast.
 • Denk er de komende week eens overna.
 • Blog erover! Let op! Ik zou het wel leuk vinden als je dan doorlinkt naar mijn blog. Je mag mijn afbeeldingen gebruiken, mits je mijn link erbij zet. Ik heb liever niet dat je het werkblad op jouw blog plaatst, maar je mag mensen wel doorlinken naar mijn blog, zodat ze daar het werkblad kunnen downloaden.
 • Tweet/Facebook/Instagram met #spijtisvooraltijd

Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden! Natuurlijk hoef je ze niet te delen, maar mocht je dat doen, let me know! Vind ik leuk! Ik hoop dat jullie wat kunnen met de opdracht. Tot volgende week!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

26 thoughts on “#spijtisvooraltijd | Opdracht 1: Wat vind jij belangrijk?

 1. Leuk! Komt ook precies op tijd, nu ik zoveel vrije tijd heb(: Idd hetzelfde als jou, klaar met school. Lees: zeeën van tijd!
  Ik doe mee!!

 2. Oh wat leuk! Hier ga ik eens goed over nadenken en binnenkort een blogje over schrijven. Vooral die ‘5 dingen die ik goed kan’ vind ik moeilijk, ik kan zoiets niet gemakkelijk over mezelf zeggen…

 3. Wat een prachtig project zeg en wat vlieg je het mooi aan: weten wat je leuk vind en waar je goed in bent zijn hele belangrijke aspecten in het leven. Dus altijd goed om mensen daarover te laten nadenken.

  1. Iedereen kan zijn uitwerking onder dit artikel plaatsen, als je de link in het daarvoor bestemde vakje schrijft! 🙂

 4. Hoi Marieke,
  Wat is dit moeilijk zeg! Ik heb nog geen letter op papier 🙁
  Waar kun je elkaars reacties terug lezen?

  1. Onder dit artikel mag je je reacties achterlaten 🙂 Ik heb expres geen Facebookpagina aangemaakt, omdat het de vorige keer allemaal een beetje overal en nergens stond.
   Je mag in de reacties ook je blog delen, als je ‘m in het daarvoor bestemde vakje zet 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.