#spijtisvooraltijd | Opdracht 2: Waar ben jij over 5 jaar?

spijt is voor altijd

Joehoe! Het is weer vrijdag en dus is het tijd voor #spijtisvooraltijd! Op vrijdag stoppen we met dromen en starten we met doen. De komende weken gaan we elke vrijdag een nieuwe opdracht doen om ervoor te zorgen dat je die bucket list nou eindelijk eens waar gaat maken. Een opdracht gemist? Het overzicht én de super awesome werkbladen vind je hier.

Opdracht 2: Waar ben jij over 5 jaar?

Vandaag gaan we een opdracht doen die volgens mij héél goed helpt bij het bepalen van wat je nou eigenlijk wilt. Voor ons bedrijf stellen wij onszelf deze vraag ook regelmatig, zodat we precies weten waar we naartoe willen. Zodra je weet wáár je wilt zijn, is het namelijk makkelijker om te bedenken hoe je daar gaat komen.

Stel jezelf dus heel breed de vraag: waar wil je over 5 jaar zijn? Waar wil je werken? Met wie wil je zijn? Wat wil je doen? Waar wil je wonen? Hoe zie je eruit? Droom even weg en zie het ideaalbeeld voor je. Als álles kon: hoe zou jouw leven er dan over 5 jaar uitzien?

Het werkblad, met subvragen

Om het je wat makkelijker te maken heb ik op het werkblad een aantal subvragen aangegeven, zodat je weet waar je zoal aan kunt denken:

 • Persoon
 • Liefde
 • Vrienden
 • Werk/studie
 • Woning
 • Ambities
 • Hobby’s/vrije tijd
 • Deze 3 punten heb ik van mijn bucket list afgestreept

Het werkblad *klik en download*:

#spijtisvooraltijd opdracht 2 waar ben jij over 5 jaar

Mijn antwoorden

 • Persoon
  Een vrolijke, lieve vrouw (o jemig, dan ben ik al 28!) die vooral lekker haar ding aan het doen is en van tijd tot tijd een business woman is. Eigenlijk hoop ik qua persoon gewoon te blijven zoals ik nu ben. Ik ben nu hartstikke gelukkig!
 • Liefde
  Over 5 jaar hoop ik nog steeds dolgelukkig te zijn met Geert en zijn we misschien al wel verloofd/getrouwd! Maar ja, daar heb ik weinig invloed op, hè, haha!
 • Vrienden
  Ik heb nu een aantal héél goede vrienden waarvan ik eigenlijk wel zeker weet dat ik die over 5 jaar nog steeds mijn beste vrienden mag noemen. Daar ben ik echt heel dankbaar voor.
 • Werk/studie
  Ik ga natuurlijk niet heel ons businessplan online gooien, maar we werken toe naar een groter bedrijf met meerdere freelancers in dienst.
 • Woning
  Ik hoop dat we over 5 jaar toe zijn aan ons eerste koophuis, waarbij we dan ook heel langzaam gaan denken aan wat uitbreiding (en dit keer niet in camera’s, maar in kinderen, haha). Dan hebben we in dit (nieuwe) huis vijf jaar gewoond, dat lijkt me een mooi aantal.
 • Ambities
  Ik hoop dat ik mezelf over 5 jaar toch wel echt schrijver mag noemen, met een aantal zelfgeschreven (papieren!) boeken in de kast.
 • Hobby’s/vrije tijd
  Ik hoop dat ik nog net zoveel plezier beleef aan het bloggen en dat ik nog steeds lekker aan het sporten ben. Ik ben héél benieuwd hoe het ‘bloggen’ er over 5 jaar uitziet. Soms ben ik bang dat het verdwijnt… Dat kan toch niet, jongens? Wat moet ik dan? Oh, en over 5 jaar ben ik natuurlijk súper goed in paaldansen!
 • Deze 3 punten heb ik van mijn bucket list afgestreept:
  1. Een boek op papier uitgeven
  2. Trouwen
  3. Op huskytocht
  Maar stiekem natuurlijk nog véél meer!

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze opdracht vinden! Ik vond deze zelf heel leuk, omdat je alles mag invullen wat je wilt. Je hoeft even niet te denken aan óf het wel zou lukken; je kunt een ideaalbeeld invullen. Misschien komen er dan wel heel andere dingen in je op, dan je zou denken. 

Tot volgende week!

En nu?

Het is helemaal aan jou, maar je kunt bijvoorbeeld de volgende dingen doen:

 • Schrijf de antwoorden op het werkblad/in een comment/een blaadje/in je dagboek/op je onderarm/op de koelkast.
 • Denk er de komende week eens over na.
 • Blog erover! Let op! Ik zou het wel leuk vinden als je dan doorlinkt naar mijn blog. Je mag mijn afbeeldingen gebruiken, mits je mijn link erbij zet. Ik heb liever niet dat je het werkblad op jouw blog plaatst, maar je mag mensen wel doorlinken naar mijn blog, zodat ze daar het werkblad kunnen downloaden.
 • Tweet/Facebook/Instagram met #spijtisvooraltijd

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

23 thoughts on “#spijtisvooraltijd | Opdracht 2: Waar ben jij over 5 jaar?

 1. Wat een toffe opdracht dit, ik ga even verder neuzen! Zelf heb ik natuurlijk mijn eigen projectje.

  Leuk dat je een reactie bij me achter liet, ik kende je wel al en vind dat je een erg inspirerende site hebt!

  1. Ah wat lief, dank je wel! Bij nader inzien heb ik je volgens mij toch al wel vaker voorbij zien komen… 😉

 2. In het kader van de opdrachten die Marieke van Woesik geeft is het nu tijd voor opdracht 2.
  In deze opdracht ga ik kijken in de toekomst, hoe mijn leven over 5 jaar eruit ziet. Oeps ben dan dus 35 jaar. Met de kanttekening dat ik dit toch wel lastiger vind dan gedacht.

  Persoon: Dat ik mij dan verder heb ontwikkelt en happy ben met mijzelf. Eigenlijk net als nu!

  Liefde: Ik hoop misschien dan een man te hebben gevonden waarvan ik houd maar ik moet zeggen dat die liefde geen must is voor mij. Sociale contacten vind ik belangrijker.
  Dit onderdeel is wel de lastigste omdat ik dit niet in de hand heb.

  Vrienden: Nog steeds bevriend ben met P. Verder hoop ik mijn sociale netwerk te hebben uitgebreid. Mensen met wie ik leuke dingen kan doen en gezellig mee kan hebben.

  Werk/Studie: Dat ik net zo leuk werk doe als nu. Hoop dan wel op meer inkomen. Ook al is het geld niet het allerbelangrijkst.

  Woning: Een mooie rijtjeshuis woning met tuin en met hondje.

  Ambities: Veel zien van de wereld en backpacken. Werken aan mijn bucketlist. Daarnaast dat ik het schrijven kan ontwikkelen en verder heb uitgebreid in bijv. een boek of columns/ blogs.

  Hobby/Vrije tijd: Dat het hardlopen beter gaat, de 5 km makkelijk loop en dan meer kan lopen. Nog steeds van concerten van Syb van der ploeg kan genieten. Eigenlijk ook niet veel anders dan nu. Dus ook nog steeds supporter van Cambuur en Vitesse.

  3 punten af gewerkt van Bucketlist:
  – Friese stabij nemen
  – Een huis met tuin
  – Een maand een land bezoeken

  Check mijn blog!

 3. Mijn uitwerking:

  Ik ben een lieve vrouw van 32 jaar die vrolijk en tevreden is met zichzelf. Ik wil dan moeder zijn van 1 of 2 kinderen en ik heb een duidelijke kijk op het opvoeden.

  Ik ben dan nog steeds dolgelukkig met mijn vriend. Ik zou graag willen trouwen maar ik ben bang dat dit niet zal gebeuren, dus dat moet ik gaan accepteren.

  Ik heb nog steeds hetzelfde sociale netwerk. Ik zou wel graag wat meer ‘thee-drink’ vriendinnen/kennissen in mijn eigen woonplaats willen hebben.

  Ik heb een andere baan waar ik vrolijk van wordt en waar ik genoeg mee verdien. Of ik heb geleerd om te gaan met de werksituatie zoals die is.

  Ons appartement is over vijf jaar helemaal opgeknapt wat betreft onderhoud. We hebben lekker veel ruimte gemaakt en het huis is ingericht zoals ik dat ook wil. Ik wil heel graag een andere slaapkamer. (Ik ben bij mijn vriend in gaan wonen dus vandaar dat het niet helemaal naar mijn zin in is.)

  Mijn ambitie is om een goede moeder te worden.

  We gaan over vijf jaar nog steeds op wintersport en ik leer steeds beter skiën. Ik sport genoeg en ik ben tevreden met mijn lijf.

  Ik heb geen bucketlist, maar ik wil heel graag een obstacle run doen, een nieuwe slaapkamer, en een volledig trainingsprogramma hebben afgerond (Kayla Itsines BBG)

  Nou dat was mijn uitwerking 🙂 xxxx Steefie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *