#spijtisvooraltijd | Opdracht 3: Wat houdt je tegen?

Joehoe! Het is weer vrijdag en dus is het tijd voor #spijtisvooraltijd! Op vrijdag stoppen we met dromen en starten we met doen. De komende weken gaan we elke vrijdag een nieuwe opdracht doen om ervoor te zorgen dat je die bucket list nou eindelijk eens waar gaat maken. Een opdracht gemist? Het overzicht én de super awesome werkbladen vind je hier.

Opdracht 3: Wat houdt je tegen?

Misschien wel de belangrijkste vraag in dit project is: wat houdt je tegen? Wat zorgt ervoor dat jij die bucket list niet allang hebt waargemaakt? Waarom heb je die droomreis nog nooit gemaakt? Waarom werk je nog steeds op kantoor, terwijl je eigenlijk eigen baas wilt zijn? Hoe komt het dat de weken voorbij lijken te gaan, zonder dat er écht wat gebeurt?

Vandaag gaan we kijken naar wat ons precies tegenhoudt. Op die manier kunnen we er namelijk ook wat aan doen! Komt er zo snel niks in je op? Kijk eens naar die 3 bucket list punten die je vorige week opgeschreven hebt. Waarom heb je die voor de komende vijf jaar opgeschreven en heb je ze nog niet eerder afgestreept?

De meest gehoorde oorzaken?

 • Ik heb te weinig tijd.
 • Ik heb te weinig geld.
 • Ik denk dat ik het niet (goed genoeg) kan.
 • Ik heb iets anders gestudeerd.
 • En hoe moet dat dan met mijn moeder/oma/zusje/schildpad/postbezorger?

Zie je al een oplossing?

Misschien zie je al een oplossing. Wil je die droomreis maken, maar heb je nog niet genoeg geld? De oplossing is simpel (ja, écht!): sparen! Denk je dat je het niet goed genoeg kan? Bedenk dan wat je dan volgens jou zou moeten leren om het wél te kunnen. Of is het gewoon onzekerheid, omdat het een grote stap is?

Als je nog geen oplossingen ziet: geen probleem! Daar gaan we in de komende weken naartoe werken.

Het werkblad

Op het werkblad kun je drie dingen noemen die je tegenhouden en meteen een oplossing bedenken. *klik en download*

#spijtisvooraltijd opdracht 3 wat houdt je tegen

Mijn antwoorden

 1. Te weinig tijd.
  Ondanks dat ik echt een doener ben en al heel wat punten van mijn bucket list heb kunnen strepen, zou ook ik echt efficiënter om kunnen gaan met mijn tijd. Tijd heb je niet, tijd máák je. Herkenbaar? Ik ga je (later) tips geven!
 2. Ik kan het (nog) niet.
  Ja, er zijn dingen die ik graag zou willen doen, maar die ik niet (goed genoeg) kan. Zo vind ik websites maken heel erg leuk, maar ik ben (nog) niet goed genoeg in het coderen ervan. Daar wil ik dit jaar dus wat aan doen! Ik ben zelfs al begonnen!
 3. Te weinig geld.
  Geert en ik gaan veel op reis, omdat we daar bewust voor sparen. Dat is waar we graag ons geld aan willen uitgeven. Waar anderen hun geld uitgeven aan stappen of uiteten gaan, sparen wij dat op voor een reisje. Toch zouden we graag een keer een langere, verdere reis willen maken. Maar ja, dat kost ook (veel) geld. De oplossing? Sparen! Dus dat doen we nu.

Dat was het voor deze week! Ik ben heel benieuwd wat de punten zijn die jou tegenhouden en of je zelf al (een deel van) een oplossing kunt bedenken. Maak het jezelf niet te moeilijk. Het moet vooral leuk zijn! Super leuk trouwens dat ik steeds meer artikeltjes over #spijtisvooraltijd voorbij zie komen!

Tot volgende week!

En nu?

Het is helemaal aan jou, maar je kunt bijvoorbeeld de volgende dingen doen:

 • Schrijf de antwoorden op het werkblad/in een comment/een blaadje/in je dagboek/op je onderarm/op de koelkast.
 • Denk er de komende week eens over na.
 • Blog erover! Let op! Ik zou het wel leuk vinden als je dan doorlinkt naar mijn blog. Je mag mijn afbeeldingen gebruiken, mits je mijn link erbij zet. Ik heb liever niet dat je het werkblad op jouw blog plaatst, maar je mag mensen wel doorlinken naar mijn blog, zodat ze daar het werkblad kunnen downloaden.
 • Tweet/Facebook/Instagram met #spijtisvooraltijd

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

15 thoughts on “#spijtisvooraltijd | Opdracht 3: Wat houdt je tegen?

 1. Een van de lastigste punten die steeds terug blijven komen zijn : de verantwoordelijkheden die je intussen hebt waardoor bepaalde dingen toch niet zo gemakkelijk zijn om te doen.Neem bijvoorbeeld je kinderen: die hebben recht op eten, onderdak en scholing, dit kost geld. Daarom heb je de verplichting geld te genereren waardoor je niet eenvoudig het roer omgooit.Het hebben van een huis is ook zoiets, kom maar op met het lijstje vaste lasten, ook die moeten betaald worden, weer zoiets waardoor je toch niet gemakkelijk zegt : ‘ ik baal van mijn werk, ik ga wat anders doen’. Maar waar een wil is is een weg, dus we dromen door en blijven plannen maken.

 2. Ik heb dinsdagavond eindelijk opdracht 1 en 2 gemaakt. Nu ga ik proberen opdracht 3 op tijd te doen 🙂 Moet lukken!

 3. Hey Marieke,

  ik volg sinds vandaag je spijt is voor altijd blogs (ik krijg ze via facebook binnen 😉 )
  Dit punt is inderdaad cruciaal. Er is inderdaad altijd wel een smoes om iets niet te (hoeven) doen. Bij mij is het voornamelijk : geen geld, geen vertrouwen dat ik het kan en vooral: het blijven hangen in de zekerheid (je weet wat je hebt, maar niet waar je naar toe kunt gaan. Dat is soms best eng).

  Ik blijf het volgen! Leuk, wie weet durf ik dan over een aantal maanden mn leven drastisch om te gooien 🙂
  Ga zo door! Lekker bezig!

  Liefs,
  Susan.

  1. Wat super leuk om te lezen, Susan!! 😀 Echt heel tof dat je het volgt! 🙂 Hou me op de hoogte van de aankomende veranderingen 😀

 4. Leuk om te lezen! En fijn om hier even over na te denken en bij stil te staan… Ik heb nog geen tijd gehad om invulling te geven aan jouw projectje maar ik probeer er binnenkort zeker tijd voor te maken! 🙂 (wat één van de puntjes is! ;))

 5. Ah, deze post zocht ik… Had hem gister al even vluchtig gelezen, maar nog niet gereageerd… Wist niet meer op welke blog ik hem had gelezen. Maar herkenbaar je blog… Ik worstelde daar ook vaak mee. En daarom nu de 52 Druppels Challenge begonnen. 52 opdrachten in 52 weken voor een goed doel.
  Sommige opdrachten zijn bedoeld om de wereld ietsjes mooier te maken, maar veel ook om mijn eigen wereld ietsjes mooier te maken. Dus dingen die ik altijd al es wou of gewoon kleine dingen waar ik blij van wordt. En echt, het kost geen energie, maar geeft energie!
  Ik ga je andere ‘spijtisvooraltijdjes’ ook nog even lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *