#spijtisvooraltijd | Opdracht 5: Wat doe je wel wat je niet wil doen?

spijt-is-voor-altijd

Joehoe! Het is weer vrijdag en dus is het tijd voor #spijtisvooraltijd! Op vrijdag stoppen we met dromen en starten we met doen. De komende weken gaan we elke vrijdag een nieuwe opdracht doen om ervoor te zorgen dat je die bucket list nou eindelijk eens waar gaat maken. Een opdracht gemist? Het overzicht én de super awesome werkbladen vind je hier.

Eén van de meest gebruikte smoesjes om niet te doen wat je stiekem al zolang wilt, is ‘ik heb geen tijd’. Ik maak me er af en toe ook schuldig aan. Maar is het ook echt zo? Hebben we te weinig tijd? Of besteden we onze tijd aan de verkeerde dingen? Doen we zelfs dingen, die we eigenlijk niet willen doen?

Vorige week maakte we er al een opzet mee. We hebben bekeken waar we onze tijd aan besteden en waar we de meeste tijd aan besteden. Ook gaven we aan waar we stiekem toch wel meer tijd aan zouden willen besteden. Maar hoe gaat we dat doen? Het leek mij een goed idee om eens te gaan kijken waar we nou écht onze tijd aan besteden. Vorige week hebben we een inschatting gemaakt. Maar klopt dat?

De opdracht

Waar ben je nou de hele dag zoal druk mee? En hoelang doe je dingen, die je eigenlijk helemaal niet (zo lang) wilt doen? Bijvoorbeeld op Social Media zitten, nutteloos internetten, voor de tv hangen, blogs refreshen, enzovoorts.

Houd eens een hele dag bij wat je elk uur doet! En dan echt eerlijk, hè? Doe je nou echt alleen wat je moet doen? Klopt het een beetje wat je vorige week hebt opgeschreven? Of zitten er stiekem best wat verloren (half)uurtjes in je dag, waarop je andere dingen kunt doen? Dingen die op die lijst met ‘dingen die je al heel lang wilt doen’ bijvoorbeeld.

Het werkblad

Op het werkblad vind je een schema waar je per uur in kunt vullen wat je gedaan hebt. *klik en download*

#spijtisvooraltijd opdracht 5 wat doe je wel wat je niet wil doen

En nu?

Het is helemaal aan jou, maar je kunt bijvoorbeeld de volgende dingen doen:

 • Schrijf de antwoorden op het werkblad/in een comment/een blaadje/in je dagboek/op je onderarm/op de koelkast.
 • Denk er de komende week eens over na.
 • Blog erover! Let op! Ik zou het wel leuk vinden als je dan doorlinkt naar mijn blog. Je mag mijn afbeeldingen gebruiken, mits je mijn link erbij zet. Ik heb liever niet dat je het werkblad op jouw blog plaatst, maar je mag mensen wel doorlinken naar mijn blog, zodat ze daar het werkblad kunnen downloaden.
 • Tweet/Facebook/Instagram met #spijtisvooraltijd

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

12 thoughts on “#spijtisvooraltijd | Opdracht 5: Wat doe je wel wat je niet wil doen?

 1. Dat is écht een goede vraag en volgens mij eentje die voor heel veel mensen nu speelt! Voor mij althans wel, je hebt me aan het denken gezet 🙂

 2. Ik heb een hoop verloren uren op een dag. En dat vind ik vervelend maar tegelijkertijd kan ik er weinig aan doen. Voor mij is het mijn hoofd dat me vertelt dat ik teveel hooi op mn vork heb en mij daarom letterlijk blokkeert. Ik ben hard bezig hier iets aan te veranderen want dit is niet zo fijn.

  1. Je hoeft natuurlijk ook niet élk moment van de dag wat te doen 🙂 Maar het is zo zonde als je bijvoorbeeld meer wilt lezen, terwijl je eigenlijk best veel tv kijkt. Maar ontspanning moet je ook hebben, hè?

 3. Ah, wat is dit leuk zeg! Super handig om zo eens bij te houden wat je precies doet, en om te kijken hoeveel tijd je ‘onnuttig’ besteed. Dit ga ik eens doen! X Anniek

 4. Wat een goede vraag! Nu ik zoveel taken heb probeer ik mijn tijd zo goed mogelijk in te delen maar toch merk ik dat ik dat dingen doe, die ik eigenlijk liever niet doe of niet hoor te doen… Fijn om hier even bij stil te staan !

 5. Ik had maar 6 onnodige uren in de afgelopen 24 uur, maar dat verschilt bij mij van dag tot dag. Sommige dingen zijn zo onvoorspelbaar, waardoor ik op dat moment even niet weet hoe ik door mijn autisme er op zal reageren of anders en beter had kunnen reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *